Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Manipularea furajelor II - demonstraţii tehnice la Agromalim 2018

Publicat: 29 martie 2019 - 18:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La cea de-a doua ediţie a secţiunii “Demonstraţii cu utilaje pentru manipularea furajelor” de la Agromalim 2018, firma Munax a pus la lucru încărcătoarele Kramer KT276, Kramer KL30.8T şi Kramer KL 10,5.

Încărcătorul frontal cu braţ telescopic Kramer KT276 este dotat cu o cabină Comfort insonorizantă, izolată contra vibraţiilor, testată conform normelor ROPS şi FOPS II, cu vizibilitate panoramică de 360o, cu trei proiectoare de lucru, două frontale şi unul posterior, scaun reglabil Comfort cu suspensie mecanică, având centură de siguranţă, Joystick cu control pilotat hidraulic cu funcţii de telescopare integrate (control proporţional), comutator pentru selectarea direcţiei de deplasare şi funcţii de iluminare integrate în joystick, indicator ore de funcţionare, indicator nivel combustibil, conector electric posterior cu 7 pini şi sistem de semnalizare conform normelor germane de trafic. Sistemul de direcţie hidraulic cuprinde: un al treilea circuit hidraulic montat frontal, sistem de ridicare vertical, modalitatea de virare este hidrostatică cu 4 roţi viratoare, pompa hidraulică are roţi dinţate, debit maxim de 90 l/min., iar presiunea maximă este de 245 bari.
Motorul Koehler KDI 2504 TCD este dotat cu sistem de injecţie “Common Rail”, norma de poluare EU Stage IIIB, având putere de 75 CP (55,4 kW) şi capacitatea rezervorului de carburant de 100 litri. Transmisia este hidrostatică, are 2 game de viteză controlate prin joystick, atinge 0-20 km/h, unghiul de oscilare punte spate este de 10o, frâna de serviciu are discuri, frâna de parcare este mecanică, iar anvelopele sunt de tip 12,5-18 Mitas MPT-01 profil tracţiune. Utilajul este dotat cu o cuplă rapidă mecanică. Alte caracteristici sunt: unghiul maxim de înclinare de 132o, lungimea de 4400 mm, lăţimea de 1960 mm, înălţimea de 1980 mm, greutatea de 4900 kg, înălţimea maximă de ridicare a paleţilor este de 5730 mm, iar capacitatea maximă de ridicare este de 2700 kg. Ca ataşamente incluse menţionăm kitul de furci pentru paleţi şi cupa pentru materiale uşoare (densitate 0,9 t/mc) de capacitate 1,80 mc. Dotări opţionale: cabină cu aer condiţionat, girofar, alarmă marşarier, coloană volan ajustabilă, radio, cuplă de tractare, oglindă pentru cupla de tractare, transmisie 30 km/h, suport număr faţă/spate (iluminat), sistem curăţare braţ, cuplă rapidă hidraulică pentru ataşamente, sistem anti-tangaj braţ încărcător şi ventilator reversibil.
Încărcătorul frontal telescopic Kramer KL30.8T este dotat cu motor Deutz TCD 2,9 l, cu 4 cilindri, cu sistem de injecţie “Common Rail”, norma de poluare EU Stage IIIB, puterea motorului de 75 CP (55,4 kW), cuplu maxim de 3000 Nm, sistem de tratare a gazelor de evacuare “Diesel Oxidation Catalist”, capacitatea rezervorului de carburant este de 85 litri, contact general şi ventilatorul este cu vasco-cuplaj. Transmisia este hidrostatică având piston axial, cu două viteze, viteza de deplasare este de 20 km/h, axa din spate oscilantă - ±11o, axă faţă cu diferenţial 100% blocabil, frână de serviciu hidraulică pe disc, frână de parcare mecanică pe disc, anvelope 12,5-20. Direcţia este hidrostatică cu 4 roţi viratoare, modul de virare este în “cerc”, unghiul maxim de virare: 2x40o, pompa hidraulică este cu roţi dinţate, debitul maxim este de 70 l/min., iar presiunea maximă are 240 bar.
Utilajul este dotat cu o cuplă rapidă hidraulică. Alţi parametri: unghi de basculare - 40o, capacitate cupă - 0,85 m3, lungime - 5870 mm, lăţime - 1780 mm, înălţime - 2590 mm, greutate - 5500 kg, înălţime de încărcare - 4520 mm, înălţime de ridicare cu furci - 4470 mm, capacitatea de ridicare la înălţime maximă (cu braţ netelscopic) - 2000 kg, capacitatea de ridicare maximă (cu cupa standard) - 3300 kg. Ca ataşamente incluse menţionăm kitul cu furci paleţi de 1200 mm, cupa cu lamă pentru materiale foarte uşoare (densitate 0,9 t/m3) având capacitatea de 1,3 m3, cleşte baloţi rotunzi, perie cu colector - lăţime 1800 mm, lamă de zăpadă - lăţime 2500 mm.
Dotări opţionale: sistem antitangaj braţ încărcător, girofar, cuplă tractare, iar ca pachet promo: un far de lucru suplimentar spate, două proiectoare de lucru suplimentare, sistem depresurizare pentru al treilea circuit hidraulic, priză electrică pentru ataşamente faţă, linie de ungere la punctul de oscilaţie al punţii spate, sistem de direcţie doar la axa din faţă, preechipare radio, sistem curăţare braţ extensibil, anvelope 405/70 R18 Alliance.
Încărcătorul frontal Kramer KL 10,5 are o cabină dotată cu structură de protecţie, scaun cu suspensie mecanică reglabil, centură de siguranţă şi un proiector de lucru în spate. Motorul este de tip 3TNV 88, cu sistem de injecţie mecanic, având norma de poluare EU Stage IIIA, puterea 31 CP (23 kW), cuplul maxim de 99-107 Nm la 1560 rot./min. şi capacitatea rezervorului de carburant de 30 litri.
Transmisia este hidrostatică, având motor pe fiecare roată, viteza maximă este de 20 km/h, unghiul de oscilare punte spate este de 7o, frâna de serviciu este hidrostatică, frâna de parcare este hidraulică, acţionată electric, anvelopele sunt de tip 28x9,00-15. Direcţia este hidrostatică, cu 4 roţi viratoare, unghiul maxim de virare este 2x38o, pompa hidraulică are roţi dinţate, debitul hidraulic este de maxim: 20 l/min., iar presiunea hidraulică maximă este de 240 bar.
Dotări opţionale: furci paleţi, cupă cu dinţi pentru materiale grele (densitate 1,8 t/mc) - capacitate 0,25 mc, cupă cu lamă pentru materiale grele (densitate 1,8 t/mc) - capacitate 0,25 m3, cupă cu lamă pentru materiale uşoare (densitate 1,3 t/mc) - capacitate 0,35 mc, cupă cu lamă pentru materiale foarte uşoare (densitate 0,9 t/mc) - capacitate 0,45 mc, furcă baloţi şi furcă gunoi. Utilajul este dotat cu o cuplă rapidă hidraulică. Alţi parametri: 4080 mm lungime, 1200 mm lăţime, 1990 mm înălţime, 1560 kg greutate, 2680 mm înălţime de încărcare şi 650 kg capacitate de ridicare.
În luna septembrie 2019, Expoziţia Agromalim de la Arad va găzdui a III-a ediţie a acestei secţiuni “Demonstraţii cu utilaje pentru manipularea furajelor”, unde veţi putea vedea în lucru soluţiile tehnice de ultimă oră propuse de marii producători din domeniu pentru a răspunde celor mai dificile sarcini de lucru din fermele dumneavoastră.

 Manipularea furajelor II - demonstraÅ£ii tehnice la Agromalim 2018Click pe poza pentru galerie!


Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/231 (ediţia 1-14 martie 2019)

Vizualizat: 273 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?