Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MANIPULAREA FURAJELOR (I) - demonstraţii tehnice la Agromalim 2018

Publicat: 18 februarie 2019 - 19:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Expoziţia Agromalim 2017 de la Arad a dat startul unei noi secţiuni a târgului, şi anume “Demonstraţii cu utilaje pentru manipularea furajelor”. La prima ediţie a participat o singură firmă - Farm Tech România, renumitul dealer al încărcătoarelor Schäffer. La ediţia de anul trecut, firmei Farm Tech i s-au alăturat alte două mărci de top din acest domeniu: Claas, prin Claas România şi Agrocomerţ Holding, şi Kramer, prin Munax.

Demonstraţiile au avut loc în fiecare zi a expoziţiei, fermierii prezenţi în târg putând să vadă la lucru cele trei mărci recunoscute pe plan mondial. Manipularea baloţilor cilindrici, virajele făcute în locuri înguste, manipularea braţului telescopic, trecerea printre jaloane, ridicarea, coborârea şi deplasarea cu uşurinţă a unor greutăţi (bazine cu apă sau stelaje cu pietre de pavaj), cât şi operaţiile de îndemânare au făcut deliciul publicului care a asistat la demonstraţii.

IncarcatoareClick pe poza pentru galerie!

Încărcătorul compact Schäffer 3545
Firma Farm Tech România s-a prezentat la această secţiune de demonstraţii cu încărcătorul compact Schäffer 3545, special proiectat şi construit pentru a lucra în cultura mare, horticultură, grădinărit şi peisagistică, precum şi pentru servicii municipale şi în domeniul construcţiilor. Echipamentul este ideal pentru folosire în zonele greu accesibile, în care puterea mare şi uşurinţa în utilizare trebuie să fie combinate cu dimensiunile compacte ale utilajului. El este dotat cu un motor diesel Kubota în 3 cilindri, răcit cu apă, cu puterea de 45 CP (33 kW), raza de întoarcere este de 1100 mm, sarcina de răsturnare - drept 1648 kg, capacitatea de ridicare atinge 2000 kg, iar viteza de deplasare este cuprinsă între 0 şi 20 km/h. Alţi parametrii sunt: lăţimea totală la roţi - 1670 mm, înălţimea cu tot cu acoperiş de protecţie - 2270 mm, înălţimea cu tot cu cabină - 2230 mm, înălţime de ridicare de 2950 mm, lungimea, inclusiv cupa, măsoară 4185 mm, masa utilajului este de 2650/CAB 2850, iar anvelopele sunt 31/15,5-15 SKD.
Varianta standard a încărcătorului Schäffer 3545 se caracterizează printr-o conducere hidrostatică 4 x 4, cuplare hidraulică rapidă a accesoriului, contor de timp, contor de combustibil, lumină de avertizare pentru temperatură, lampă de lucru, control printr-o singură manetă, coloană de direcţie ajustabilă, răcitor ulei, extra greutate în spate şi acoperiş de protecţie. Vitezele superioare schimbabile hidraulic sub sarcină, până la 20 de kilometri pe oră, sunt tot o dotare standard. Capota joasă a motorului nu restricţionează vizualizarea posterioară. Datorită turaţiei reduse a motorului diesel, poate fi aplicat un dispozitiv hidrostatic mai mare. Acesta transformă forţa motorului într-o putere de împingere mult mai mare, prin intermediul osiilor originale Schäffer. Ampatamentul extins uşurează bascularea încărcăturilor critice.
Schäffer 3545 este un utilaj foarte robust şi poate fi folosit chiar şi la temperaturi extreme, fie că este vorba de -30oC în Islanda sau +45oC în Australia. Centrul de greutate coborât al acestui încărcător susţine stabilitatea şi bascularea încărcăturilor dificile. Combinaţia dintre dimensiunile compacte ale utilajului, manevrabilitatea şi performanţele sale remarcabile fac din acest utilaj unul foarte versatil şi unic. Acoperişul protejează operatorul de obiectele care ar putea fi în cădere.

Incarcatoare_b

Încărcătorul frontal autopropulsat Claas Torion 639
Claas România şi Agrocomerţ Holding s-au prezentat la această secţiune de demonstraţii cu încărcătorul frontal autopropulsat CLAAS TORION 639, care a fost prezentat pentru prima dată fermierilor din vestul ţării la expoziţia Agromalim 2018, după ce a fost lansat la cea mai mare expoziţie de tehnică agricolă din Europa, Agritechnica de la Hanovra, în noiembrie 2017.
Echipamentul este dotat cu motor Yanmar, cu o putere de până la 50 kW (68 CP), transmisie hidrostatică, două viteze, prezintă rezistenţă şi stabilitate maxime pe orice tip de teren datorită poziţiei optime a centrului de greutate, oferă vizibilitate optimă de jur-împrejur şi vedere perfectă a cadrului pentru implemente în orice poziţie, datorită braţului conic şi designului inteligent al cabinei. De asemenea, dispune de până la 8 lumini cu LED sau halogen, pentru vizibilitate optimă în cursul lucrărilor efectuate pe timp de noapte, înălţimea totală e mică, de maxim 2,5 m cu toate opţiunile de anvelope şi are manevrabilitate de excepţie, datorită unghiului de articulare de 40o (ideal pentru lucrul în spaţii mici).
Operatorul se va familiariza rapid cu funcţiile şi comenzile din cabina Torion-ului, poziţionate clar şi ordonat. Atât uşa de intrare în cabină, cât şi geamul din partea dreaptă sunt prevăzute cu opritoare spate pentru blocarea lor în poziţie atunci când sunt deschise. Conceptul intuitiv de comandă este uşor de învăţat, făcând din acest utilaj unul sigur şi de încredere pentru toate operaţiunile desfăşurate în cadrul fermei şi în grajduri. Cinematica “Z” optimizată permite deplasarea în paralel a furcilor pentru paleţi de-a lungul întregului interval de ridicare, fără reglare manuală. Alături de braţul conic ce asigură o vizibilitate optimă asupra cadrului pentru implemente în orice poziţie, aceasta reduce considerabil stresul operatorului. Articulaţia pivotantă este adecvată pentru lucrul în spaţii înguste, iar unghiul său de oscilare de 10o asigură un confort sporit la rulare, precum şi o rezistenţă şi o stabilitate de excepţie. Intrările joase nu constituie o problemă pentru încărcătorul Torion, având în vedere înălţimea lui maximă de 2,5 m (indiferent de anvelopare).

Incarcatoare_b

Despre încărcătoarele Kramer KT276, Kramer KL30.8T şi Kramer KL 10,5, prezentate în demonstraţii la Agromalim 2018 de către firma Munax, citiţi în numărul viitor al revistei Ferma.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 3/230 (ediţia 15-28 februarie 2019)

Vizualizat: 258 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?