Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Mai multe modele, cabină nouă și design nou: actualizare conform Stage V pentru CLAAS NEXOS

Publicat: 20 decembrie 2021 - 09:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Harsewinkel, decembrie 2021. CLAAS aduce standardul de emisii Stage V în segmentul de tractoare specializate, cu ecartament îngust. O transmisie nouă, cabină nouă cu podea plană, design nou și clase de modele noi se numără printre îmbunătățirile din seria NEXOS de ultimă generație. În plus, funcțiile și opțiunile MAXI CARE pentru tractoarele CLAAS de dimensiuni mari sunt acum disponibile în segmentul cu ecartament îngust – NEXOS este la înălțimea tuturor provocărilor dumneavoastră.

CLAAS NEXOS stage V (1)_b

Privind la noile tractoare specializate NEXOS, designul modern impresionează imediat. Noul aspect contemporan prezintă semnătura „Y” lansată pentru prima dată în 2019 la actualul LEXION, văzută, de asemenea, și la modelul TRION. Contururile sale distinctive conferă capotei un aspect dinamic, precum și o rigiditate suplimentară. Acoperișul reproiectat al cabinei se îmbină perfect cu liniile elegante ale semnăturii „Y”, în timp ce forma aplatizată a capotei îmbunătățește vizibilitatea în față a operatorului. Îmbunătățirile ulterioare aduse designului general atent gândit au permis optimizarea și integrarea fără probleme în utilaj a punctului de montare central pentru implemente, permițând atașarea unei game și mai mari de implemente.

 CLAAS NEXOS stage V (2)_b


Serie de modele restructurată: două variante suplimentare și un nou model vârf de gamă


Capota are acum denumiri noi. NEXOS VE, VL și F cu lățimi de 1,0 m, 1,25 m și 1,45 m au fost înlocuite, respectiv, cu seriile de modele S, M și L cu aceleași lățimi exterioare. Noile completări ale gamei sunt NEXOS XL cu o lățime exterioară de 1,55 m, plus seriile mai înguste, NEXOS MD de 1,25 m și NEXOS LD de 1,45 m pentru livezi. NEXOS MD și LD sunt disponibile doar fără cabină, în timp ce o cabină este disponibilă opțional pentru NEXOS L și XL.

Un nou model de cabină NEXOS 260 vârf de gamă este disponibil și pentru seriile NEXOS S, M, L și XL – în prezent unul dintre cele mai puternice tractoare cu ecartament îngust de pe piață. Sunt disponibile cinci modele pe care le puteți alege din seriile NEXOS S, M și L, cu o putere maximă a motorului cuprinsă între 75 și 120 CP (NEXOS XL: patru tipuri, de la 85 la 120 CP). NEXOS MD și NEXOS LD au fiecare patru modele, cu o putere cuprinsă între 75 și 103 CP.

Noul motor FPT cu patru cilindri de 3,6 l are un sistem de post-tratare a gazelor de eșapament SCR Stage V și oferă, de asemenea, un interval de schimbare a uleiului de 600 de ore. Cu un volum maxim de 100 l (NEXOS S: 75 l), este disponibil suficient carburant pentru orice lucrare și pentru zilele lungi de muncă.

 CLAAS NEXOS stage V (3)_b


Noi variante de transmisie cu turație ECO


Confortul și eficiența transmisiei Powershift au fost rafinate la noile modele NEXOS, care includ acum cinci trepte în trei game. Cele două transmisii powershift TWINSHIFT oferă 30 de trepte pentru mers înainte și 15 pentru mers în marșarier și 30 de trepte pentru mers în marșarier cu inversorul mecanic. În versiunea ECO de 40 km/h, viteza maximă este atinsă la o turație de 1.700 rpm, cu eficiență din punct de vedere al consumului de carburant și cu un nivel redus de zgomot, aspect fără precedent în această clasă de tractoare. În materie de schimbare a direcției, ca și înainte, cumpărătorii pot alege între un inversor mecanic sau inversorul hidraulic REVERSHIFT.

 

Cabină nouă cu ergonomie îmbunătățită


La urcarea în cabina cu șase montanți și amortizoare silent block, podeaua plană a acesteia  impresionează imediat, maximizând spațiul pentru picioare și facilitând intrarea și ieșirea. O atenție deosebită a fost acordată reproiectării zonei de lucru din dreapta operatorului, care acum este mai bine raționalizată. Spre exemplu, maneta scurtă de schimbare a vitezelor, permite schimbări mai rapide și mai precise ale treptelor de viteză și facilitează intrarea și ieșirea din cabină pe ușa din dreapta.

Sistemul de filtrare a cabinei de Categorie 4 (conform EN 15695), complet integrat în plafon, protejează operatorul de praf, aerosoli și vapori nocivi în timpul operațiunilor de stropire a culturilor. Cabina etanșată cu grijă previne intrarea substanțelor nocive și reduce nivelul de zgomot, oferind operatorului protecție dublă.

Acoperișul reconfigurat poate fi echipat din fabrică cu până la opt lumini de lucru suplimentare, iar acum este disponibilă o gamă de lumini LED, precum și cu halogen. Versiunea NEXOS cu dotări de top, cu pachetul de iluminare LED premium luminează ca și ziua, indiferent de locul de desfășurare a lucrărilor.

 CLAAS NEXOS stage V (4)_b


Caracteristicile cu eficiență dovedită au fost păstrate


Pe lângă introducerea de noi elemente, tractoarele NEXOS din generația Stage V au păstrat unele dintre caracteristicile familiare, cu eficiență dovedită, ale seriei predecesoare. Printre acestea se numără puntea față PROACTIV, cu suspensie cu brațe multiple și control nivel și sistemul hidraulic puternic de lucru. Având un debit total de 87 l/min standard, acesta permite operarea a până la patru supape hidraulice cu dublă acțiune, controlate fie mecanic, fie electrohidraulic. Pentru tiranții spate este disponibil un circuit de ulei dedicat de 27 l/min. Datorită ampatamentului lor mare, toate modelele NEXOS au capacități mari de ridicare, de până la 3,11 t în spate și de până la 2,8 t în față, chiar și cu cele mai grele implemente. Modelul NEXOS este furnizat standard cu o priză de putere spate de 540 rpm, fiind disponibil, de asemenea un arbore cardanic dublu opțional de 540/540E sau 540/1000 rpm.

 

Extinderea garanției și pachete de service


Pachetele MAXI CARE asociate de obicei cu tractoarele CLAAS mai puternice și cu utilajele de recoltat CLAAS sunt disponibile pentru toate modelele NEXOS. MAXI CARE Protect include o extindere a garanției, în timp ce MAXI CARE Maintenance oferă un pachet de service cu o durată de valabilitate adaptată utilizării individuale anuale a tractorului. Acest lucru permite utilizatorilor să bugeteze cu exactitate costurile de operare ale tractorului cu mai mulți ani în avans, minimizând astfel riscurile financiare. Toate lucrările de întreținere și reparații sunt documentate pe platforma CLAAS connect a utilizatorului.

 

Caracteristicile convingătoare ale noului NEXOS pe scurt:


  • Serie de șase modele cu 35 de tractoare, cu o putere cuprinsă între 75 și 120 CP și lățimi exterioare de la 1 m la 1,55 m
  • Design modern cu capotă nouă, plană și acoperiș nou al cabinei
  • Noul NEXOS 260 de top – unul dintre cele mai puternice tractoare cu ecartament îngust de pe piață
  • Motoare Thrifty Stage V FTP cu sistem de post-tratare a gazelor de eșapament SCR
  • Noua cabină cu 6 montanți, cu podea plană, sistem de filtrare de Categorie 4 și comenzi reproiectate, cu manetă scurtă de schimbare a vitezelor și până la 8 lumini de lucru cu LED pe acoperișul cabinei
  • Noua transmisie Powershift cu cinci trepte de viteză și mod ECO cu 40 km/h la 1.700 rpm
  • Pachetele MAXI CARE cu extinderea garanției și pachetele de service fac previzibil costul total de proprietate

 

Vizualizat: 515 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?