Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Mai multă „acţiune” în câmp la AgriPlanta-RomAgroTec 2022

Publicat: 16 mai 2022 - 00:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AgriPlanta-RomAgroTec, cea mai dinamică expoziţie agricolă din România, revine în acest an la Fundulea, în judeţul Călăraşi, în perioada 2-5 iunie 2022, cu şi mai multă „acţiune” în câmp.

Începând din 2011, AgriPlanta-RomAgroTec este locul de întâlnire a profesioniştilor din agricultură, reunind fermieri şi specialişti, precum şi factorii de decizie din domeniul agricol. AgriPlanta-RomAgroTec înseamnă expoziţie în câmp, loturi demonstrative şi demonstraţii cu maşini agricole. Agricultorii găsesc aici nu doar cea mai performantă tehnică agricolă, ci şi modele de succes de utilizare a maşinilor şi utilajelor agricole, a inputurilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu. 

Doar la AgriPlanta-RomAgroTec tractoarele, maşinile şi utilajele agricole dau testul de rezistenţă în condiţii de lucru!

Expoziţia se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 36 hectare, iar anul acesta, suprafaţa dedicată demonstraţiilor cu maşini şi utilaje agricole va fi mai mare decât la ediţiile precedente.

 

DEMONSTRAȚII CU TEHNICĂ DE ULTIMĂ GENERAŢIE 


Ovidiu Ranta, „vocea” demonstraţiilor în câmp de la AgriPlanta-RomAgroTec, ne-a spus ce pregăteşte organizatorul DLG InterMarketing: „Pentru ediţia din acest an a AgriPlanta-RomAgroTec pregătim secţiuni de demonstraţii în câmp deja consacrate, precum şi secţiuni noi, care credem că vor atrage foarte mulţi fermieri. În cadrul tuturor demonstraţiilor în câmp ne propunem să prezentăm tehnică de ultimă generaţie, în contextul dezvoltării tot mai accentuate a agriculturii de precizie şi a agriculturii 4.0.” 

Ovidiu Ranta, Agriplanta-Romagrotec 2022_b

 

PROTECŢIA PLANTELOR


În cadrul secţiunii „Tehnici moderne pentru protecţia plantelor” veţi vedea, la fel ca și în anii trecuţi, maşini de erbicidat în acţiune. Vor avea loc demonstraţii cu maşini de protecţie a plantelor pe „bumby-road”, pista specială care simulează un teren denivelat, iar la standul USAMV Cluj-Napoca vor fi prezentate măsuri şi metode de reducere a poluării apelor şi mediului la aplicarea produselor de protecţie a plantelor, în colaborare cu AIPROM şi AGRIM, platforma de consultanţă agricolă dezvoltată de USAMV Cluj-Napoca, prin Facultatea de Agricultură.

„Prin metodele care vor fi prezentate urmărim atât reducerea poluării la aplicarea produselor de protecţia plantelor, cât şi siguranţa utilizatorului şi obţinerea unor produse curate, fără reziduuri de pesticide”, explică Ovidiu Ranta.

 

PRELUCRAREA SOLULUI ŞI SEMĂNATUL


În cadrul secţiunii consacrate deja „Tehnici moderne pentru prelucrarea solului şi semănat”, organizatorii îşi propun să prezinte metode de prelucrare a solului ce au drept scop conservarea apei în sol, reducerea cantitativă a inputurilor, reducerea traficului pe sol, optimizarea consumului şi a costurilor.

 

COMBATEREA MECANICĂ A BURUIENILOR LA PRĂŞITOARE


Pe lângă demonstraţiile zilnice deja consacrate cu maşini de erbicidat şi cu utilaje pentru prelucrarea solului, organizatorii AgriPlanta-RomAgroTec şi-au propus să vină cu câteva noutăţi: „Ne uităm la ce se întâmplă în Europa, observăm că se caută hrană sănătoasă şi faptul că agricultura ecologică se dezvoltă din ce în ce mai mult, atunci şi tehnica trebuie să se muleze pe tendinţele europene. De aceea, vrem să aducem în faţa fermierilor la AgriPlanta-RomAgroTec demonstraţii de combatere a buruienilor prin metode moderne, în culturile de prăşitoare”, spune Ovidiu Ranta.

 

LOT DEMO LA FLOAREA-SOARELUI

 

Pentru demonstraţiile cu maşini de prăşit, organizatorii AgriPlanta-RomAgroTec au pregătit deja un lot de floarea soarelui.

„Maşinile de prăşit realizează distrugerea buruienilor între rânduri sau între plante pe rând, în funcţie de principiul de lucru şi de dotările maşinii. Cele mai performante maşini de prăşit sunt dotate cu camere de identificare a rândurilor, iar apropierea foarte mare a organelor active de tulpina plantelor asigură, în acelaşi timp, protecţia plantelor şi distrugerea buruienilor din zona respectivă, corelat cu spargerea crustei, prelucrarea superficială a solului şi favorizarea pătrunderii apei în sol. Dacă este necesar, maşinile de prăşit pot executa şi lucrări de bilonare. Toţi fermierii care fac agricultură ecologică lucrează cu astfel de maşini. Sunt indispensabile fermierilor care doresc să treacă spre acest tip de agricultură, care ocupă tot mai mult teren şi în România”, explică Ovidiu Ranta.

 

TECHNOLOGY PLAZA


Tot o noutate este şi secţiunea TECHnology PLAZA: „În cadrul TECHnology PLAZA ne propunem să realizăm o platformă unde producătorii de maşini şi utilaje agricole să îşi prezinte în detaliu noutăţile de prim rang din portofoliile lor”, mai spune Ovidiu Ranta. 

Urmăriţi noutăţi despre AgriPlanta-RomAgroTec 2022 pe pagina de internet: https://www.agriplanta.ro/ şi de Facebookhttps://www.facebook.com/Agriplanta


DEMONSTRAŢII ZILNICE 


• IRIG SHOW - Demonstraţii cu utilaje pentru irigat

• Lucrările solului şi semănat - Tehnologii pentru prelucrarea solului

• Bumpy Road - Maşini de erbicidat testate în condiţii de câmp (simulare teren accidentat)

• Testarea şi diagnosticarea maşinilor de erbicidat - La standul USAMV Cluj-Napoca

• Parada utilajelor agricole

• Tractoare inteligente

 

 

 

Vizualizat: 800 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?