Cu o istorie de peste jumătate de secol, cel mai mare producător de utilaje agricole din Bulgaria, Madara Agro, este o prezență activă și pe piața din țara noastră. Ce soluții oferă și ce caracteristici au utilajele acestei companii?
Cu o suprafață totală de 956.000 mp, fabrica Madara, situată la mai puțin de 150 km de granița cu România, în vecinătatea orașului Șumen, este unul dintre cei mai mari producători de piese, componente și utilaje agro-industriale din regiune.
„Din 1958, Madara este producător de componente pentru camioane, autobuze, compactoare și alte utilaje, iar din 2008 ne-am extins și pe piața de utilaje agricole. Producem toate tipurile de utilaje necesare într-o fermă: pluguri, grape, cultivatoare, scarificatoare, tocătoare, tăvălugi, semănători, mașini de erbicidat, remorci, cisterne galvanizate, etc. În total avem peste 200 de utilaje agricole și suntem astăzi lider în Bulgaria”, ne-a explicat Daniel Postică, responsabil comercial MadaraAgro pentru România, Moldova și Ucraina.
Daniel Postică
Madara și-a prezentat, la AgriPlanta 2022, o parte din portofoliu, elementul central fiind reprezentat de sapele rotative Sunrise din seria MR.
Cu o lățime de lucru între 2 și 18 metri, cultivatoarele rotative Sunrise prelucrează și afânează partea superioară a solului (până la 8 cm adâncime) și pot fi configurate - în funcție de cererea clientului și de specificul terenului lucrat - cu roată de sprijin, scut protector împotriva pietrelor sau cu grapă cu ace. Organele de lucru sunt formate din roți zimțate cu diametrul de 555 mm, montate pe suspensii individuale cu arc, numărul roților fiind între 24 (modelul de 2 m) și 206 (modelul de 18 m).
„Sapele rotative Sunrise sunt cel mai vândut produs din portofoliu în ultimul interval de timp. Numai în Germania am exportat, de la începutul acestui an, aproximativ 600-700 de bucăți. Aceste utilaje reduc necesarul de erbicid la culturile în rânduri și sunt foarte adaptabile, datorită sistemului reglabil de prindere. În plus, au avantajul că organele de lucru sunt turnate, ceea ce le face mult mai rezistente în timp”, ne-a explicat Daniel Postică.
Necesarul de putere pentru folosirea eficientă a utilajului, la o viteză de lucru de maxim 12 km/h, este de 40-270 CP. Modelele sub 7 m sunt transportate, iar cele peste această lățime sunt tractate.
Gama de produse Madara cuprinde și utilajele pentru culturile specifice, precum plantele medicinale sau aromatice. Numite sugestiv Lavander, combinele tractate din seria KL prezintă cositoare rotative, sistem de balotat, elevatoare pentru încărcat și descărcat, respectiv buncăre specifice pentru plantele aromatice.
Compania Madara lucrează cu nu mai puțin de 40 de parteneri, prin care se asigură, în cel mai scurt timp, atât distribuția utilajelor, cât și serviciile post-vânzare și garanții. „Suntem puternic ancorați în toată regiunea de Est a Europei (Letonia, Polonia, Ucraina, Moldova, România, Ungaria, Grecia, etc.) prin rețeaua noastră de parteneri, iar piesele de schimb provin direct din fabrică, la preț de producător și cu livrare cât mai rapid posibil”, a continuat Daniel Postică.
un articol de
DANIEL PLĂIAȘU