Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

"MADARA AGRO” SRL - ISTORIE ȘI TRADIȚIE

Publicat: 15 mai 2020 - 10:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Continuând tradiţia vechii fabrici constructoare de camioane, "MADARA AGRO” SRL produce o gamă largă de maşini şi echipamente pentru agricultură.

Situată la 80 km vest de Varna (Bulgaria), vechea uzină Madara (înfiinţată în 1958) s-a transformat în societate pe acţiuni, MADARA S.A, în 1991, şi a continuat să fabrice camioane, autobuze, troleibuze, maşini agricole şi din domeniul construcţiei de drumuri. Din 2008, MADARA S.A. produce în exclusivitate maşini agricole, iar din 2013 s-a înfiinţat societatea comercială specializată în producţia şi vânzarea de maşini din domeniul agriculturii, sub denumirea “MADARA AGRO” SRL.
Unitatea de producţie din Shumen are o suprafaţă de aproape 100 ha, din care 136 mii mp suprafaţă acoperită. Fabrica este utilată cu maşini unelte şi echipamente de înaltă tehnologie şi are o echipă de peste 90 de specialişti.
Portofoliul de utilaje al producătorului bulgar include mașini pentru prelucrarea solului: grape cu discuri, cultivatoare, tăvălugi, tocătoari, pluguri reversibile tractate, remorci, cisterne, maşini pentru fertilizat, semănători, maşini pentru colectat pietre, distribuitoare şi altele.

Combinatorul multifuncţional Raptor_b

Combinatorul multifuncţional Raptor

Raptor KMT 417 are lăţimea de lucru de 4,10 m şi este compus dintr-o baterie dublă de discuri cu diametru de 684 mm, urmată de o unitate cu două rânduri de sape şi un tăvălug cu role interschimbabile. Combinatorul poate fi folosit atât pentru pregătirea patului germinativ înainte de semănat, cât şi pentru prelucrarea miriştilor.
Prelucrarea intensivă a solului se poate face până la o adâncime de 30 cm, cu o viteză de lucru de 8-15 km/oră.

Combinatorul multifuncţional Raptor_b

Alte implemente marca Madara Agro

Tocătoarele „Grizzly”, seria RL şi seria RS, simple şi duble (2,55 m; 3,15 m; 4,20 m; 4,5 m; 5 m; 6 m; 6,5 m; 8,4 m; 10,6 m şi 12,3 m), uşor de transportat, taie, mărunţesc şi lasă resturile vegetale la suprafaţa solului, fără a distruge rădăcinile. Tocătorile sunt eficiente pentru culturile de floarea-soarelui şi rapiţă. Cuţitele sunt din oţel prelucrat termic.
Un alt utilaj extraordinar, cultivatorul rotativ (sapa rotativă) „Sunrise” seria MR pentru prelucrarea superficială a solului, afânează crusta, distruge buruienile şi aeriseşte stratul superficial al solului. Organele active (roţile stelate) sunt turnate din oţel şi au diametrul de 555 mm şi protecție individuală cu arcuri non-stop. Lăţimea de lucru este de la 2,2 m până la 12 m.
Informaţii suplimentare: www.madaraagro.com


COMBINA PENTRU LAVANDĂ

Combina "Lavender" Seria KL, produsă de Madara Agro, poate fi folosită pentru recoltarea lavandei şi a altor plante aromatice şi este dotată cu o cositoare rotativă cu 8 cuţite, dicuri cu "degete" pentru cules, buncăr colectare şi transportor cu lanţuri şi elevatoare pentru încărcat şi descărcat. Combina este tractată, necesită un tractor de 50-90 CP şi e controlată complet electric din cabină.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 7/256 (ediţia 15-30 aprilie 2020)

Vizualizat: 638 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!