Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Luxxum și Maxxum - noile tractoare Case IH

Publicat: 30 august 2016 - 20:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În această vară, Case IH și Kuhn au ales să își prezinte noutățile tehnice organizând un eveniment comun: „Forage and Livestock Days 2016”. Pentru aceasta, la sfârșitul lunii iulie, timp de o săptămână, mai multor grupuri de jurnaliști le-au fost prezentate noutățile celor două mari companii, după care au urmat demonstrații practice și sesiuni de conducere a noilor tractoare.

Click pe poza pentru galerie!

Case IH a prezentat două noi serii de tractoare - Luxxum și Maxxum - dotate cu motoare FPT care respectă normele Tier 4 final și noile prese de balotat RB 545 și RB 545 Silage Pack, prese pentru baloți rotunzi, cu cameră fixă.

 

Luxxum - mai multă putere pentru fermele medii

Gama Luxxum este disponibilă în trei modele: 100 (99 CP), 110 (107 CP) și 120 (117 CP), dotate cu motoare FPT de 3,4 litri, cu 4 cilindri. „Un tractor compact și versatil”, așa a fost definită gama Luxxum de către Remo Müller - product marketing manager Case IH. Acesta a precizat că „provocarea noastră a fost să furnizăm mai multă putere și versatilitate pentru fermele medii. Cele trei atribute ale gamei Luxxum sunt: confort, eficiență și versatilitate”.

Atât Luxxum, cât și Maxxum sunt propulsate de noile motoare FPT care îndeplinesc cele mai recente norme de poluare, Tier IV final, prin încorporarea tehnologiei Hi-ESCR și eliminând nevoia de EGR. Noile motoare sunt recunoscute pentru eficiența utilizării combustibilului. De asemenea, puterea maximă și cuplul sunt disponibile la turații reduse ale motorului, în timp ce consumul de AdBlue este, de asemenea, mai mic cu 8-10%, procent cu care sporește eficiența generală a motorului. 

Transmisia este automată 32 x 32 Powershift și Powershuttle cu trei nivele de „acțiune”, ce asigură performanța ideală pentru diferitele cerințe versatile de lucru de zi cu zi.

În dotarea standard intră un sistem hidraulic cu un debit de 80 litri, cu pompa ce asigură suficientă putere pentru operațiunile de lucru în câmp sau în fermă.

Rezervorul de combustibil are 150 litri și cel de AdBlue - 14 litri, suficient pentru o zi lungă de lucru.

Noile modele Luxxum sunt proiectate pentru versatilitate maximă. Cadrul este compact, ceea ce înseamnă că tractorul este foarte manevrabil în spații închise, fie că lucrează în grajduri de animale, fie în jurul fermei. De asemenea, Luxxum este extrem de robust și stabil, ceea ce îl face util la orice operație, cu încărcător frontal, cu accesorii pe sistemul hidraulic spate sau cu unelte remorcate. 

 

Și mai multă putere, cu seria Maxxum 

Din 2014, de la lansarea seriei Maxxum MXU (cu o putere de 110-140 CP), urmată de seria Maxxum CVX (110-135 CP) în 2013, au fost produse 28.200 tractoare. Seria Maxxum este proiectată și construită pentru Europa. Seria MAXXUM, mai mare, are motorizare FPT de 4,5 litri, cu 4 cilindri și de 6,7 litri, cu 6 cilindri. Tractoarele Maxxum sunt disponibile în trei game: Maxxum, Maxxum Multi Controller (MC) și Maxxum CVX, fiecare gamă are patru modele cu motoare cu patru cilindri, cu puteri între 115 și 145 CP, fiind disponibil pentru toate cele trei variante. În plus, tractoarele Maxxum 150 și 150 MC pot fi echipate cu motoare cu 6 cilindri și au o putere nominală de 145 CP. Puterea maximă „boost power” a seriei Maxxum atinge 145, 155, 168 și respectiv 175 CP, în timp ce modelele cu motor în 6 cilindri ajung la o putere „boost” de 179 CP.

Transmisia la seria MAXXUM și Maxxum MC transmite întrega putere a motorului la sol, fie folosind semi-Powershift 16x16 (17x16) cu patru trepte sau o transmisie 32x32. Maxxum CVX este livrat cu o transmisie variabilă continuu CVT automată și ECO Drive.

 

Confort deplin pentru operator

Luxxum și Maxxum beneficiază de suspensie pe puntea din față și de o cabină ce încorporează noul multicontroller ce permite controlul transmisiei și al sistemului hidraulic de ridicare. Opțional, poate fi dotat cu sistem de aer condiționat. De asemenea, este disponibil un sistem de iluminat cu 16 faruri LED, fiecare producând 2000 de lumeni, și care oferă 360 de grade de vizibilitate. Noul sistem de suspensie față ajută la o mai bună suspensie a cabinei, iar fermierii pot alge una dintre cele trei opțiuni diferite de confort pentru scaun.

Cabina cu o vizibilitate de 360o „în orice direcție”, completează atributele care fac din tractoarele Luxxum "un model de versatilitate" în timpul lucrului, în grajd sau în câmp. Parbrizul din față înalt și trapa din plafon oferă o vizibilitate „înaltă” (la înălțime), fără restricții ale zonei de lucru, atunci când se lucrează cu încărcător frontal. 

Atât Luxxum, cât și Maxxum sunt dotate acum din fabrică cu sistemul ISOBUS clasa II. Modele Maxxum MC și Maxxum CVX pot fi preechipate cu sistem AFS (Advanced Ferming Systems), cu AccuGuide cu monitor Pro 700 AFS. Sistemul AFS permite localizarea semnalului GPS/GLONASS, care combinat cu semnalul local RTKÂ fac posibilă executarea lucrărilor cu o precizie de 2,5 cm. Cu ajutorul sistemului integrat xFill App, ghidarea de precizie poate funcționa în afara semnalului GPS timp de până la 20 de minute.

Maxxum CVX poate fi echipat cu sistem HMC II de management la capăt de rând și cu ISOBUS III.

 

Luxxum și MAXXUM vor fi lansate oficial la Salonul SIMA de la Paris, la începutul anului viitor, iar primele livrări de tractoare vor avea loc începând de anul viitor.

 

 

 

 FRÂNĂ DE MOTOR OPȚIONALĂ, ACȚIONATĂ DE ENERGIA GAZELOR DE EȘAPAMENT 

Motoarele FPT care vin în dotarea noilor serii Luxxum și Maxxum răspund cerințelor ultimelor norme legate de poluare. În plus, după cum ne-a prezentat Mihai Luca - trainer comercial Case IH, „Maxxum vine cu caractaristici și opțiuni noi. Un detaliu general - noile Maxxum au același ampatament (2,64 m) între centrul punții față și centrul punții spate, astfel că își păstrează raza mică de întoarcere, specifică acestei game de tractoare Case IH”.

De asemenea, în cazul dotării opționale cu frână de motor, energia gazelor de eșapament este „recuperată” pentru a fi folosită la „frâna de motor” opțională. „Valva de pe circuitul de eșapament pune o contrapresiune pe circuitul de eșapament pentru a da o anumită temperatură gazelor de eșapament și pentru a face astfel posibil procesul SCR. În principiu, aceasta nu înseamnă nimic pentru clienți, dar presiunea creată aici poate fi utilizată apoi în sistemul de frânare. Astfel, se închide valva eșapament, cilindrii sunt folosiți pe post de compresor de aer, absorb energie de la roți prin intermediul transmisiei și în felul acesta frânează tractorul. Cea mai mare uzură a frânelor provine din reducerea vitezei în operațiile de transport și dacă o bună parte din această uzură se poate elimina prin folosirea frânei de motor, asta este deja o caracteristică excelentă pentru fermieri. Frâna de motor opțională vine pe un tractor relativ mic și compact, tocmai de aceea Maxxum este un tractor care «democratizează» caracteristici de nivel foarte înalt și le aduce pe un tractor relativ mic și foarte manevrabil”, ne-a declarat Mihai Luca.


PRESELE DE BALOTAT

Case IH a prezentat noile prese de balotat RB 545 și RB 545 Silage Pack, prese pentru baloți rotunzi, cu cameră fixă. Cele două modele de nouă generație au la bază modelul RB 544 Silage Pack HD și vor fi disponibile din sezonul 2017. Presele produc baloți cu dimensiunile de 112 x 125 cm de mare densitate. Noile prese au un pick-up cu lățimea de 220 cm.

Noua mașină de salvare la mare înălțime Magirus M68L nu a fost prezentă la demonstrația în câmp Case IH. Dar a fost prezent modelul cu o scară de 30 m, astfel că jurnaliștii prezenți au fost la înălțime și la propriu, și la figurat.


 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.14(175) 15 - 31 august 2016

Vizualizat: 975 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!