Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lucrări precise, primăvara devreme, cu Farmet!

Publicat: 28 aprilie 2017 - 15:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul de utilaje agricole Farmet a.s. din Cehia oferă o serie de soluţii tehnice pentru a putea intra pe teren primăvara cât mai devreme, indiferent de umiditatea din sol, şi pentru a prelucra optim solul înainte de semănat.
Portofoliul Farmet a.s. s-a extins cu noul produs Fantom PRO - un utilaj modular şi universal, pretabil la utilizarea pe tot parcursul anului şi la diferite tehnologii de lucru.

Dispunând de tehnica Farmet a.s., fermierii pot lucra primăvara timpuriu în condiţii de sol foarte umed, efectuând o lucrare calitativă. Construcţia modulară a Fantom PRO, lăţimea de 12,5 m şi organele active pe cinci rânduri semi-purtate permit înlocuirea rapidă a tăvălugilor spate şi a accesoriilor agregate, astfel încât utilajul să se adapteze rapid la condiţii de sol variate. Înlocuirea tăvălugilor şi a accesoriilor posterioare se face cu ajutorul unui sistem de cuplare rapidă, controlat hidraulic, pe principiul paralelogramului, prin intermediul căruia se poate modifica presiunea pe sol a diferitelor tipuri de tăvălugi. Astfel, cultivatorul Fantom PRO poate lucra şi în modul fără tăvălugi, sprijinindu-se pe roţile de lucru şi pe cele de transport, care reglează adâncimea de lucru în mod continuu, până la 15 cm.

Fantom PROClick pe poza pentru galerie!
Organele active, dispuse la intervale de 190 mm, pot fi echipate cu sape înguste sau cu brăzdare pentru despicarea solului pe întreaga suprafaţă. Înlocuirea acestora se realizează rapid şi simplu, prin intermediul unui sistem de împingere. Brăzdarele sunt asigurate cu arcuri şi sunt amplasate pe un cadru cu permeabilitate foarte bună şi cu rezistenţă mare la împotmolire, înălţimea cadrului fiind de 655 mm.

Viteză de lucru de până la 12 km/oră
Fantom PRO este echipat chiar în varianta de bază cu flexi-board hidraulic frontal, uşor de controlat cu ajutorul unui sistem hidraulic propriu, a cărui utilitate o veţi aprecia în timpul lucrărilor de pregătire a solului înainte de semănat. Chiar dacă lăţimea de lucru este de 12,5 m, utilajul are o rezistenţă la tracţiune foarte mică datorită formei optime a brăzdarelor, putând atinge o viteză de lucru de până la 12 km/oră. Utilajul îndeplineşte cerinţele pentru circulaţia pe drumurile publice. În decursul acestui an vor fi prezentate treptat şi lăţimi de lucru mai mici, în varianta semi-purtată, cu agregare la dispozitivul de remorcare inferior al tractorului.

Cultivatorul Verso prelucrează excelent solul umed şi greu
La pregătirea patului germinativ poate fi folosit şi cultivatorul Verso. Acesta se remarcă printr-o gestionare excelentă a resturilor vegetale şi lucrează foarte bine în condiţii de soluri grele şi umede. În varianta de bază, utilajul este fără tăvălugi, deplasându-se pe câmp cu roţile de transport integrate. Aceste roţi sunt amplasate pe un cadru cu o înălţime de 43 cm şi, prin intermediul acestora, adâncimea de lucru a utilajului se reglează hidraulic în intervalul 0-10 cm. Pe cadrul utilajului sunt dispuse cinci rânduri de organe active înguste, fixate cu arcuri, care sunt echipate cu lame rezistente din aliaj dur, de carburi. Organele active prelucrează solul intens şi mărunt, putând evita obstacolele şi şocurile. Distanţa dintre organele active este de 75 mm iar distanţa între rânduri este de 57 cm. Forma curbată a brăzdarelor permite menţinerea aceleiaşi adâncimi de lucru chiar şi în cele mai dificile condiţii de sol. Primul rând de organe active este o patină grea flexibilă - flexi-board, suficient de masivă, destinată pentru dislocarea bulgărilor mari şi pentru nivelarea primară a suprafeţei. Patina este îmbinată mecanic cu flexi-board-ul posterior, care poate fi reglat separat. Ambele patine sunt controlate central, prin intermediul unui circuit hidraulic.
Utilajul este disponibil în varianta purtată, de la 4 până la 6 m, şi în varianta semi-purtată, de la 6 până la 9 m.
Optând pentru utilajele marca Farmet a.s., nu veţi face nici o greşeală în timpul lucrărilor de primăvară.
Mai multe informaţii puteţi afla de la reprezentanţii comerciali ai firmei Farmet a.s.

www.farmet.cz.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 7 (190) din 15-30 aprilie 2017

Vizualizat: 316 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?