Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Kubota a bătut palma cu Versatile

Publicat: 23 mai 2019 - 14:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anii trecuţi au existat zvonuri cu privire la cumpărarea de către Kubota a unui producător european de tractoare, pentru a-şi accelera şi scurta drumul către piaţa tractoarelor de mare putere.

De curând, a fost anunţată intenţia ca Buhler Industries, producătorul canadian al tractoarelor Versatile, să realizeze o nouă serie de tractoare de putere medie pentru Kubota Corporation. Noua gamă va fi produsă la uzina de tractoare Versatile din Winnipeg, Canada.
Se pare că dezvoltarea noii platforme a început cu aproape cinci ani în urmă şi aceasta va fi mai puternică decât modelul actual M7152 (175 CP) din seria M7002, construit în uzina Kubota din Franţa. Detaliile tehnice nu vor fi publicate până la lansarea oficială din SUA şi Canada, planificată pentru a doua jumătate a acestui an. Totuşi, caroseria ar putea arăta complet diferit de versiunea seriei Nemesis.
Acest acord de marketing pare a fi o situaţie avantajoasă pentru ambele companii, oferind tractoare mai mari pentru Kubota iar lui Buhler o modalitate de a creşte producţia la uzina din Winnipeg, îmbunătăţind astfel eficienţa şi reducând cheltuielile generale.
Ar putea fi întâmplătoare, însă aceste ştiri vin după previzualizarea recentă a tractoarelor Nemesis cu trei grupe de dimensiuni medii (175 CP, 195 CP şi 210 CP), care sunt fabricate şi în Winnipeg. Nemesis va fi în producţie şi la vânzare începând din toamnă. Kubota intenţionează să vândă noile tractoare în Europa şi rămâne de văzut dacă, pe termen mai lung, Buhler va furniza tractoare articulate Kubota. Va trebui să aşteptăm... Agritechnica, o oportunitate ideală pentru Kubota de a prezenta noile modele „mid-range”.

Kubota a bătut palma cu Versatile_b

Kubota lansează primul pulverizator tractat
Kubota şi-a făcut intrarea şi pe piaţa pulverizatoarelor tractate, prin lansarea gamei XTS3 sub brandul Kverneland. În prezent, seria XTS3 este compusă din două modele; XTS326 (2.600 litri) şi XTS332 (3.200 de litri).
Potrivit pentru fermele mixte de dimensiuni mici şi mijlocii, clienţii pot alege între versiunea de oţel (lungime 18-30 m) sau de aluminiu (lungime 21-24 m). Ambele tipuri pot fi echipate cu sistemul opţional de recirculare a liniei de pulverizare iXflow, iar atunci când sunt echipate cu sistemul de control automat al supapelor iXclean Pro, toate funcţiile pot fi controlate din cabina tractorului.

Kubota a bătut palma cu Versatile_b
Designul cadrului central unic asigură stabilitate şi pentru viteze ridicate de rulare în câmp, şi pe drum. Rama centrală unică şi braţele paralelogramului oferă suficient spaţiu pentru anvelopele de 1,90 m, iar axa reglabilă permite modificarea lăţimii ecartamentului de la 1,50 m până la 2,25 m. Dimensiunile de transport sunt de 2,55 m (lăţime) şi 3,20 m (înălţime), iar în specificaţiile standard este prevăzut un rezervor de spălare de 340 litri.

 Horsch Tiger_b

HORSCH - CIFRA DE AFACERI A DEPĂŞIT 400 MILIOANE DE EURO
Anul trecut, cifra de afaceri a firmei Horsch a fost de 402 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de 2017 şi cea mai mare de până acum, pentru producătorul german. Acesta este al treilea an consecutiv în care Horsch înregistrează o creştere a cifrei de afaceri cu "două cifre" (în plus cu 22% în 2016 - 300 milioane de euro; 19% în 2017 - 356 milioane de euro).
În continuare, Germania şi statele din Europa de Est rămân cele mai importante pieţe pentru producătorul german. De asemenea, compania raportează creşterea vânzărilor de utilaje agricole în Brazilia, China şi SUA. Dar şi afacerile din Franţa, statele nordice şi din Marea Britanie s-au dezvoltat bine.
La Agritechnica, care va avea loc la sfârşitul acestui an, compania intenţionează să prezinte nu numai inovaţii în gama actuală de produse, ci şi tehnologiile "hibride", care combină cele mai bune tehnologii ecologice şi convenţionale.
Succesul continuu al Horsch se datorează şi investiţiei susţinute în liniile sale de producţie (o cifră record de 30 milioane euro în 2018). Astfel, o nouă hală de asamblare a fost finalizată în Ronneburg, acolo unde sunt asamblate maşinile Terrano, Pronto şi Joker, iar capacitatea unităţii de la Landau (unde se produc maşinile de erbicidat) a fost aproape triplă. De asemenea, alte 23 milioane de euro au fost investite la sediul companiei din Schwandorf (Germania).

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Vizualizat: 763 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?