Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Krone - Patru generații - 110 ani

Publicat: 07 februarie 2017 - 00:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În ciuda unei recesiuni semnificative, atât în industria de mașini agricole și cât și în sectorul vehiculelor utilitare, Grupul KRONE și-a continuat traiectoria de creștere pozitivă.

Astfel, într-o piață globală dificilă, Grupul Krone a generat vânzări de aproximativ 1,8 miliarde de euro în anul fiscal 2015/2016, un rezultat care depășește vânzările din anul precedent (1,6 miliarde euro).

Krone - Patru generații - 110 aniClick pe poza pentru galerie!
Mașini agricole. Vânzările de mașini agricole, în anul financiar 2015/2016, au crescut ușor, la 568,6 milioane de euro (de la 554.5 milioane de euro în anul precedent). Din aceste vânzări, 24,9% au fost generate în Germania (27,9% în anul precedent), în timp ce piețele din Europa de Vest au contribuit cu 32,5% (anterior 32,2%), America de Nord 20,5% - neschimbat, Europa de Est 10,7% (anterior 11,3%) iar restul lumii 11,4% (anterior 8,1%). Din totalul vânzărilor de mașini agricole, cea mai mare pondere a fost reprezentată de produsele gamei BiG - respectiv BiG X - combinele autopropulsate pentru furaje, BiG M - cositorile autopropulsate de mare capacitate, presele de balotat de mare capacitate și presele pentru baloți rotunzi.
Remorci comerciale. Vânzările de remorci comerciale au crescut ușor față de anul precedent, ajungând la 1,2 miliarde de euro, din care 362,8 milioane de euro au fost generate de piața internă din Germania (anterior 328 milioane de euro), ceea ce se traduce printr-o creștere de 10,6%. Piața internă continuă să fie cea mai importantă pentru acest segment de afaceri și a contribuit cu 29,8% din veniturile totale. Pe piețele externe, Krone a fost în măsură să crească vânzările la 855 milioane de euro (anterior 755,9 milioane de euro). Vânzările în Europa de Vest au reprezentat 41% din veniturile totale, în timp ce piețele din Europa de Est au contribuit cu 26,6% (21,4% anterior).
Vânzări mai mari în afara Germaniei. Vânzările totale ale Grupului Krone în Germania au fost de 504,5 milioane euro, ceea ce reflectă o creștere de 4,6% față de anul precedent. Din totalul vânzărilor pe piața internă, 28,1% au fost generate de divizia de mașini agricole și 71,9% de divizia vehicule utilitare. Astfel, Grupul Korne a realizat 28,2% din totalul vânzărilor sale în Germania (anul precedent: 29,4%), în timp ce vânzările realizate în afara Germaniei au fost de 71,8%, în creștere ușoară față de anul precedent. În valoare absolută, vânzările Krone în afara Germaniei au crescut cu 126,2 milioane euro (10,9%), ajungând la 1,28 miliarde euro. Din totalul vânzărilor Grupului Krone în afara Germaniei, 33,3% au fost generate de mașinile agricole și 66,7% de divizia remorci comerciale.
Excedentul anual, care conduce la o creștere a capitalului propriu al Grupului Krone, a crescut cu 47,8 milioane de euro, ajungând la 445,3 milioane de euro (anterior 388,5 milioane de euro). Proporția capitalului propriu a crescut la 47,8%, de la 45,9% anterior, în ciuda unui bilanț total mai mare. Grupul are în prezent 700,6 milioane de euro (anterior 672,4 milioane de euro) disponibili sub formă de capital pe termen mediu și lung.
În anul financiar trecut, Grupul Krone a avut 4.281 angajați, în toate operațiunile sale (față de 3.097 în anul precedent). Creșterea substanțială a numărului de angajați s-a datorat în principal extinderii diviziei Krone de remorci comerciale prin fuziunea cu Brüggen.
Investiții pentru o creștere economică viitoare. Grupul Krone consideră apropierea față de client ca fiind de importanță capitală. Anul trecut, divizia Krone de mașini agricole a înființat două noi filiale, în Franța și în China. De asemenea, sediul din Statele Unite s-a mutat din Memphis (Tennessee) în Shelbyville (Indiana).
Divizia Krone de remorci comerciale a deschis un nou centru în Turcia și intenționează să înființeze noi centre în Franța și în Olanda. Pentru piața de remorci second hand s-a deschis un nou Krone Center în Werlte, Germania.
„În actualul context dificil de pe piața internațională, este o mare realizare pentru Krone că a fost în măsură să crească veniturile. În plus, clienții noștri apreciază filozofia noastră, care a caracterizat viața acestei companii de familie timp de 110 de ani. Valorile expuse în 1906 de către fondatorul nostru, maestrul fierar Bernhard Krone, se aplică încă și astăzi: diligență, onestitate, apropierea față de client și bun simț", spune Bernard Krone, Managing Partner. În opinia sa, succesul Krone se bazează pe calitatea înaltă a produselor și pe forța inovatoare extraordinară a companiei.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 476 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?