Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Krone LiftCab e mai sus!

Publicat: 05 noiembrie 2017 - 10:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• medalie de argint la Agritechnica 2017

Pentru prima dată în lume, Krone urmează să prezinte la Agritechnica noul BiG X 880 cu LiftCab - cabina cu sistem de ridicare, inovaţie care a primit medalia de argint.

Krone LiftCab_b

Soiurile actuale de porumb pentru siloz au un randament ridicat şi depăşesc înălţimea de 4 metri. În aceste condiţii, operatorii combinelor autopropulsate de recoltat furaje conduc aceste maşini ca şi cum s-ar afla permanent în faţa unui „perete” de porumb, practic fără vizibilitate.
Krone LiftCab permite operatorului să ridice întreaga cabină cu până la 70 cm. Prin simpla atingere a unui buton din interiorul cabinei, un elevator hidraulic o plasează deasupra. Această caracteristică permite operatorului să aibă o imagine de ansamblu asupra culturii şi a flotei de recoltare. În plus, spaţiul de sub cabină oferă un acces facil la punctele de service şi de întreţinere.
Un alt avantaj al acestui sistem o reprezintă reducerea zgomotului în cabină, deoarece prin ridicarea aceasta se deplasează mai departe de ansamblul de tocare, ceea ce influenţează pozitiv nivelul de zgomot din cabină.
Noua cabină Krone a fost reproiectată pentru a oferi o vizibilitate de ansamblu excelentă asupra maşinii şi hederului, ajutată fiind şi de ştergătoarele de parbriz multiple: trei ştergătoare pe parbrizul curbat din faţă, câte unul pe lateral şi unul pe parbrizul din spate.

Noul BiG X 880 - un pachet de inovaţii
Concepul multi-tank (rezervor multiplu) oferă confort şi flexibilitate. Clienţii din întreaga lume au cerinţe diferite pentru capacităţile de umplere (diesel, apă, uree). Beneficiarii pot alege acum conceptul de rezervor potrivit din şapte variante diferite, maximizând astfel capacităţile de umplere pentru zilele lungi de lucru.
Pachetul universal Krone OptiMaize oferă o flexibilitate exemplară în recoltarea porumbului (3-30 mm). Acest pachet este o combinaţie între tamburul de tocare MaxFlow, cutia de viteze VariLOC şi un dispozitiv de condiţionare a discurilor. Cutia de viteze planetară VariLOC reglează turaţia tamburului de tocare MaxFlow. Setarea dimensiunilor de tocare se face prin simpla schimbare a turaţiei tamburului de la 1250, la 800 rpm folosind o cheie standard. Intervalul de tăiere al tobei se poate mări cu până la 53%. În acest fel, se trece instantaneu de la dimensiuni mici (scurte), la cele mari (lungi) şi invers. Operaţiunea de reglare durează doar câteva minute. În combinaţie cu dispozitivul de condiţionare a discurilor, acest sistem transformă BiG X într-o combină universală de recoltat furaje, care permite o flexibilitate maximă.
Pentru un flux mărit de material, Krone utilizează şase role de precomprimare, ce asigură o precomprimare optimă a culturii şi, prin urmare, cea mai bună calitate a tocării.
Sistemul de alimentare VariStream este, de asemenea, furnizat ca standard. Cu o podea cu suspensie pe arcuri sub toba de tăiere şi o placă (podea) cu arcuri în spatele ventilatorului de evacuare, VariStream oferă o funcţionare fără blocaj chiar şi în cazul unui flux neuniform. {i în condiţiile unui consum redus de combustibil.
Sistemul VariQuick este proiectat pentru schimbări rapide la recoltarea de porumb siloz sau iarbă/lucernă, prin dezactivarea/activarea rapidă a zdrobitorului de boabe. Diametrul rolei zdrobitorului de boabe este de 250 mm, lăţimea rolei a fost mărită cu 10%, iar viteza tamburului cu 7%, rezultând astfel o suprafaţă mai mare de frecare şi o tratare mai intensă a materialului de zdrobit. Datorită planului rabatabil glisant, sistemul permite demontarea rapidă a zdrobitorului.
Putere şi manevrabilitate. BiG X 880 dispune de un motor Liebherr puternic, iar uleiul de motor, filtrele de ulei şi combustibilul trebuie schimbate numai după 1000 de ore de funcţionare. O altă caracteristică impresionantă a maşinii de recoltat furaje este manevrabilitatea acesteia, obţinută cu suspensia independentă a roţilor, oferind un confort deosebit pentru operator.
Nu a fost uitată nici inter-conectivitatea, noul BiG X oferă, în dotarea standard, funcţia Krone SmartConnect pentru gestionarea datelor.
Vizitaţi standul Krone de la Agritechnica 2017 (Hala 27, stand G21) pentru o imagine completă asupra noutăţilor constructorului german.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (201) (15-31 octombrie 2017)

Vizualizat: 714 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?