Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KRONE: DOUĂ MEDALII LA AGRITECHNICA 2019

Publicat: 19 octombrie 2019 - 11:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Krone a fost recompensat cu două medalii de argint pentru inovaţie de către juriul Agritechnica 2019: pentru noua cositoare frontală cu discuri pliabilă EasyCut F 400 CV Fold şi pentru sistemul automat de îndepărtare a aţei de pe baloţii destinaţi peletizării cu maşina mobilă de brichetat Premos 5000.

Noua cositoare EasyCut de 4 metri

Legile din Germania restricţionează la maximum 3 m lăţimea echipamentelor frontale în timpul transportului pe şosele, astfel încât lăţimea maximă de lucru a unei cositori frontale nu poate depăşi 3,2 m. Noua cositoare frontală cu discuri cu condiţionator Krone EasyCut F 400 CV Fold, cu o lăţime de lucru de 4 m, rezolvă această problemă cu o bară de tăiere pliabilă hidraulic.

Sistem automat de îndepărtare a aţei de pe baloţi

Noul sistem de îndepărtare a aţei de pe baloţii paralelipipedici destinaţi peletizării cu maşina mobilă Premos 5000 realizează în mod automat tăierea şi îndepărtarea aţei de pe balot, pe care o înfăşoară şi o depozitează într-un container. Toate aceste operaţiuni, pe care operatorul trebuia să le efectueze manual până acum, pot fi controlate de la distanţă, crescând astfel siguranţa exploatării maşinii şi productivitatea acesteia.

KRONE: Rege pe pajişti!

Producătorul german Krone, lider în domeniul echipamentelor pentru recoltat furaje, va prezenta la Agritechnica 2019 noi modele de cositori frontale fără condiţionator, noi cositori tractate, noul model al preselor de baloţi rotunzi Comprima Plus, noua greblă cu patru rotoare Swadro, precum şi o nouă gamă de balotiere rotunde.

Pe câteva dintre acestea le-am văzut deja în lucru, la finalul lunii mai 2019, în Germania, unde Krone a invitat reprezentanţi ai presei agricole din 14 ţări pentru a le prezenta noutăţile. Revista Ferma a fost singura publicaţie din România prezentă la demonstraţii.

foto-1-KRONE-EASY-CUT-1_b

Noi cositori frontale, cu lăţimi până la 3,6 m

Krone oferă fermierilor trei noi cositori frontale fără condiţionator EasyCut F 320 M/F 320 şi F 360 M, cu lăţimi de lucru de la 3,14 m până la 3,6 m, pentru tractoare de cel puţin 70 CP. Pentru modelele M, cu tamburi de formare a brazdei, exista până acum doar lăţimea de 2,73 m.
Fiecare nou model este disponibil în variantă purtată sau tractată. Apărătoarea frontală, cu un design nou, poate fi deschisă larg, oferind acces uşor pentru schimbarea cuţitelor, iar bara de tăiere este mai uşoară, pentru o adaptare mai bună la conturul solului. Plierea capacelor laterale în poziţie de transport se realizează fără unelte sau, opţional, hidraulic.
Toate modelele noi sunt echipate cu bara de tăiere SmartCut, cu discuri care se rotesc în sens invers, poziţionate mai aproape unul de altul, pentru a creşte suprapunerea cuţitelor, asigurând astfel recoltarea uniformă pe toată lăţimea de lucru.
Soluţia inovativă de tăiere SmartCut, ce asigură protecţie automată împotriva obstacolelor, este de asemenea disponibilă pentru noile cositori.
Modelele purtate sunt echipate cu suspensie cu arcuri şi sunt poziţionate aproape de tractor prin cuplaj cu triunghi. Krone recomandă cuplarea în tirantul central, pentru adaptarea perfectă la conturul solului.
Modelele tractate sunt cuplate în centrul de greutate (de ex. prin cuplaj cu sferă) şi sunt ghidate prin braţe, iar suspensia este hidraulică în echiparea standard.

foto-2-KRONE-CONDITIONATOR_b

Un nou condiţionator pentru condiţii de lucru dificile

Krone îşi extinde şi gama de cositori tractate cu şase noi modele EasyCut TC (cu bară centrală de tractare), şi TS (cu bară laterală de tractare), cu lăţimi de lucru de 3,16 m şi de 3,6 m, şi lăţimi de transport sub 3 m, respectiv sub 3,45 m, pentru tractoare de 80 - 90 CP.
Toate noile modele au un design nou şi cadrul mai înălţat, iar acoperitoarele împiedică acumularea materialului recoltat pe bara de tăiere.
Noile cositori pot fi echipate cu condiţionator cu dinţi de oţel dispuşi în V (modelele CV) sau cu role de cauciuc (modelele CR). Noutatea Krone este condiţionatorul M-Rolls cu role de cauciuc cu profil M, cu diamentrul de 25 cm, adaptat pentru condiţii de lucru dificile, în culturi cu frunze sau pe terenuri cu pietre, şi care reduce timpul de uscare în câmp.
Noile cositori sunt echipate standard cu sistemele de tăiere SmartCut and Safe Cut, iar bara de tăiere este lubrifiată permanent. De asemenea, echiparea standard include cuţitele cu schimbare rapidă, iar componentele discurilor pot fi schimbate individual, în funcţie de uzură.
În ceea ce priveşte confortul, bara de tăiere a noilor cositori EasyCut TC/TS este reglabilă hidraulic din cabină în echiparea standard, iar opţional, poate fi reglată hidraulic şi înălţimea de tăiere.

foto_3-KRONE-COMPRIMA-PLUS_b

Comprima Plus: Avantajele rotorului cu cuţite în spirală

Cu noul model de balotieră Comprima Plus, Krone aduce îmbunătăţiri tehnologiei de balotat furaje. Comprima Plus este echipată cu un sistem de ridicare (Pick-up) fără came, care se distinge prin dispunerea degetelor sub formă elicoidală (în îformă de „W”), asigurând astfel un flux consistent al materialului de balotat pe toată lăţimea rotorului, pentru a reduce încărcarea acestuia şi pentru a realiza o tăiere perfectă.
Rotorul XCut are diamentrul de 53 cm, iar cuţitele distribuie materialul uniform pe toată lăţimea camerei de balotare. Sistemul de tăiere este disponibil cu 17 sau 26 de cuţite, care taie materialul de balotat la 42 mm sau 84 mm lungime.
Comprima Plus este disponibilă în patru variante de lucru: Comprima F 155 XC Plus, cu cameră semi-variabilă, pentru baloţi cu diametrul de 1,25 m - 1,5 m şi Comprima V 150 XC Plus, cu cameră variabilă, pentru baloţi cu diametrul de 1 m - 1,5 m, fiecare model putând fi combinat cu un sistem de împachetare a baloţilor, cu plasă sau cu folie, echipat şi cu sistem de cântărire a baloţilor. Sistemul de împachetare are acum două braţe care se rotesc în jurul balotului cu o viteză de 6 rpm, reducând astfel timpul de lucru.
Toate modelele sunt echipate standard cu sistemul de management TIM şi cu sistem automat de lubrifiere, iar modelele cu cameră variabilă au, tot standard, şi sistem de control electronic al densităţii baloţilor.

foto-4-KRONE-SWADRO_b

Swadro TC 1370: Noua greblă cu 4 rotoare

Cu noua greblă Swadro TC 1370, Krone îşi extinde gama de produse cu încă un model cu 4 rotoare, cu numeroase caracteristici remarcabile, printre care suspensia hidraulică a rotorului şi reglarea electronică a înălţimii de lucru. Mai mult, în momentul în care încep lucrul, braţele rotoarelor se extind automat la lăţimea de lucru şi la lăţimea brazdei selectate de către operator. Acestea sunt cuprinse între 10,8 m şi 13,7 m, respectiv între 1,4 m şi 2,6 m. Lăţimea brazdei este reglată independent de lăţimea de lucru. Operatorul poate regla toate rotoarele simultan sau pe fiecare separat, iar un aspect important este faptul că rotoarele din faţă se rotesc cu o viteză cu 25% mai mare decât cele din spate.
Alte puncte forte sunt designul nou şi modern şi posibilitatea de a alege între două dimensiuni de cauciucuri, pentru transport (620/40 R 22.5), cu frâne pneumatice (standard) sau mai late (710/35 R 22.5) şi cu frâne hidraulice (opţional), care cresc performanţele utilajului pe terenuri mlăştinoase. Ambele configuraţii sunt omologate pentru o viteză de 40 km/h şi respectă limita de 3 m lăţime de transport.
Cadrul trapezoidal şi suspensia modificată a braţelor îi conferă noului model Swadro TC 1370 un aspect modern, dar, mai ales, o durată de viaţă mai lungă. Un capac din plastic, nou, protejează componentele electronice, precum şi racordurile de pe marginea din faţă a cadrului, iar în partea din spate sunt disponibile lumini LED şi panouri de avertizare.

Noua balotieră VariPack pentru furaje uscate

În premieră mondială, Krone va prezenta la Agritechnica 2019 o nouă gamă de balotiere rotunde, dezvoltate special pentru furaje uscate şi paie şi pentru baloţi cu densităţi foarte mari. Noul model va fi disponibil în două variante: VariPack V 165 XC Plus (baloţi cu diamentrul de 0,8 m - 1,65 m) şi VariPack V 190 XC Plus (baloţi cu diamentrul de 0,8 m - 1,9 m).
Camera de balotat dispune de patru curele cu lăţimea de 275 mm, care se rotesc cu 130 m/min, asigurând densităţi mari ale baloţilor de fân, paie şi siloz de fân.
Uşa din spate a camerei de balotat este controlată automat şi se deschide şi închide în mai puţin de 5 secunde.
VariPack este echipată cu pick-upul fără came EasyFlow cu lăţimea de lucru de 2,15 m. Cuţitele elicoidale asigură fluxul materialului dinspre extremităţi spre mijloc, pentru utilizarea optimă a întregii lăţimi de tăiere. Rotorul are 26 de cuţite, iar operatorul poate regla hidraulic numărul de cuţite active (26/13/13/0).
Legarea baloţilor se poate face cu plasă (standard) sau cu sfoară (opţional). Lubrifierea se realizează automat. De asemenea, sunt disponibile trei dimensiuni de roţi: 500/22-20 sau 500/60-22.5 şi 600/50-22.5, opţional.

Krone introduce şi o nouă unitate de control (DS 100) şi noi terminale de lucru (DS 500 şi ISOBUS CCI 800), plus un nou joystick (CCI A3 AUX), inovative, intuitive şi cu preţuri competitive.

Toate noutăţile Krone vor putea fi descoperite în detaliu la Agritechnica 2019, în Hala 27, standul F24, în perioada 10 -16 noiembrie.

Vizualizat: 555 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?