Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

John Deere şi-a revizuit prognoza de profit pentru 2020

Publicat: 17 ianuarie 2020 - 14:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare producător de maşini şi echipamente agricole din lume, compania John Deere şi-a ajustat în scădere estimările privind profitul pe care ar urma să-l realizeze în acest an, din cauza condiţiilor dificile de piaţă.

Gigantul american se așteaptă să realizeze în anul fiscal 2020 venituri nete în valoare de 2,7 miliarde de dolari, cu 400 milioane de dolari mai puţin faţă de prognoza iniţială. Estimările au ţinut cont, pe lângă războiul comercial pe care-l duce preşedintele Donald Trump cu marile pieţe externe, şi de o posibilă deteriorare cu un procent a ratei de curs valutar.

Noile combine John Deere pentru porumb siloz_bCompania cu sediul central în Moline (statul Illinois) a închis exerciţiul financiar 2019 cu un venit net de 3,253 miliarde dolari, respectiv 10,15 dolari pe acțiune, comparativ cu 2,368 miliarde dolari, sau 7,24 dolari pe acțiune, în 2018. Vânzările nete au ajuns în 2019 la 23,66 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 2% faţă de 2018, s-au înregistrat vânzări de 23,19 miliarde de dolari. Cu toate astea, profitul operaţional a scăzut cu 11 procente, de la 2,816 miliarde în 2018 la 2,506 miliarde de dolari în 2019!

Disputele prelungite cu partenerii comerciali cheie, în special China, şi-au pus în mod serios amprenta asupra evoluţiei tranzacţionale din ultimul an. Fermierii americani şi-au restrâns în mare parte activitatea şi în acelaşi timp au investit mai puţin în achiziţii de echipamente agricole, tocmai din cauza îngrijorărilor provocate de factorii politici.

Vizualizat: 1149 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?