Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

John Deere și-a prezentat noutățile pentru 2017

Publicat: 21 octombrie 2016 - 18:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Deși de obicei Agritechnica reprezintă punctul focal al marilor lansări de produse, John Deere a găsit oportun (și bine a făcut!) să prezinte noutățile pentru 2017 în cadrul unui eveniment de amploare desfășurat la începutul lunii septembrie a.c., la care a fost invitată toată crema presei agricole europene. Am fost și noi prezenți, alături de alți doi reprezentanți ai presei din România, ocazie cu care am putut vedea care este strategia de viitor a unuia dintre cei mai importanți jucători de pe piața echipamentelor agricole.

Printre noutățile anunțate la Centrul de formare John Deere de la Bruchsal (Germania) se numără câteva modele de tractoare de mici dimensiuni, un nou tip de presă de balotat cu cameră fixă, o actualizare a liniilor profesionale de combine și de mașini de erbicidat autopropulsate, alături de cel mai puternic tractor din Seria 8R, de 450 CP. De asemenea, a fost prezentată și o versiune mai performantă a receptorului prin satelit StarFire, care promite să ducă la un alt nivel experiența FarmSight, pentru optimizarea operațiunilor dintr-o fermă. Multe dintre aceste produse inovatoare sunt rezultatul angajamentului John Deere în domeniul cercetării și dezvoltării. Avansul tehnologic a fost stimulat printr-o investiție de peste 1,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 5,5 procente din totalul vânzărilor pe anul 2015! În pofida unor presiuni economice relativ puternice, provocate de prețurile nesatisfăcătoare ale materiilor prime, ratele de schimb nefavorabile și anumite incertitudini politice, oficialii John Deere rămân optimiști în ceea ce privește progresul companiei americane pe segmentele de interes major.

Noutati John Deere pe 2017Click pe poza pentru galerie!

StarFire 6000 urmărește trei sateliți în paralel
Agricultura inteligentă nu înseamnă doar produse de un înalt nivel tehnologic, ci și o gestionare eficientă a flotei de tractoare și optimizarea operațiunilor la nivel de fermă. Receptorul StarFire este doar una dintre facilitățile create de John Deere pentru tranziția către agricultura de mare precizie. Cea mai nouă inovație în sfera tehnologiilor de navigare prin satelit - StarFire 6000 oferă un spectru complet de corecție a diferențialului de la nivelul de bază SF1 până la RTK. Acesta dispune de o antenă îmbunătățită și este conectat la cel mai avansat sistem de procesare a semnalelor de navigare prin satelit (GNSS). Precizia este dată și de faptul că StarFire 6000 urmărește trei sateliți în paralel, în loc de unul, cum era în cazul generației anterioare. Acest lucu oferă o stabilitate mult mai bună a semnalului, iar datorită noii opțiuni SF3, utilizatorii beneficiază de o reducere semnificativă a timpului de așteptare. Sistemul identifică în mod automat semnalul de cea mai bună calitate și îl utilizează, iar în cazul în care apar blocaje, se comută automat la un alt satelit. Sistemul de recepție StarFire poate fi ușor mutat de pe o mașină pe alta, în mai puțin de un minut. În paralel a fost dezvoltat și un nou modem mobil RTK de tipul 4G LTE, compatibil cu sistemele 3G și 2G, pentru a oferi cea mai bună acoperire de rețea și stabilitate a semnalului. Toate aceste noi tehnologii create pentru îmbunătățirea performanțelor și optimizarea timpilor de lucru, la un cost de operare mai mic, sunt integrate în platforma de comunicații FarmSight, alături de sistemul de ghidare AutoTrac și John Deere Section Control.

Capacitate sporită de lucru la noile prese de balotat
Tot în premieră a fost prezentată și noua generație de prese de balotat cilindrice cu cameră fixă, care va fi disponibilă pe piață din luna februarie 2017. În total au fost create patru modele: F441M (în variantele multicrop și siloz), pentru fermele zootehnice de dimensiuni medii, respectiv F441R și C441R, destinate exploatațiilor mari și prestatorilor de servicii. Modelul F441M reprezintă o soluție mai accesibilă pentru cei care au nevoie de o singură presă de balotat multifuncțională, varianta multicrop fiind concepută pentru a lucra în toate condițiile de cultură, de la umed, la foarte uscat. Versiunea F441R este cu nouă la sută mai performantă decât modelul precedent, echivalentul a cinci baloți în plus pe oră, iar C441R are o capacitate sporită de lucru cu 15 procente, viteza de ambalare fiind de 40 de rotații pe minut. Acesta din urmă este disponibil și în varianta de transport cu două axe pe șasiu, pentru o mai bună stabilitate.

Echipamente de erbicidat mai ușoare și mai rezistente
Cu aceeași ocazie a fost anunțat și un nou tip de mașină de erbicidat autopropulsată, botezată R4050i. Aceasta dispune de un rezervor cu o capacitate de 5.000 litri și este echipată standard cu un braț de pulverizare din fibră de carbon, de 36 metri. Din același material este realizat și bazinul de stocare, care astfel are o greutate cu 800 kg mai mică decât dacă ar fi fost fabricat din oțel. În plus, este de șase ori mai puternic și nici nu este afectat de fracturile de stres sau de procesul de coroziune, care îi pot scurta în mod semnificativ durata de viață.

8400R - modelul de vârf al seriei 8R
La capitolul tractoare, John Deere a proiectat câteva modele extrem de interesante. Pe lângă Seria 5R nou creată, despre care puteți afla amănunte citind revista Utilaje Agricole, constructorul american a adăugat un nou membru familiei 8R, cel mai puternic din gamă. Modelul de vârf 8400R este dotat cu un motor ce poate furniza până la 450 CP (cu sistemul Inteligent de Gestionare a Puterii - IPM), fiind optimizat pentru a îmbunătăți eficiența de lucru și a reduce consumul de combustibil cu până la două procente, comparativ cu fostul model de top 8730R. Totodată, testele efectuate au demonstrat că are o putere de tracțiune mai mare cu șase la sută, ceea ce va permite atașarea unor implemente mai largi, în beneficiul creșterii productivității.
În același timp, John Deere propune și câteva noi modele de tractoare adresate muncilor în pomicultură și viticultură. Astfel, fie că ne referim la gama de tractoare 5GF, ideale pentru fermele pomicole, sau cele din segmentul 5GV și 5GN, special concepute pentru proprietarii de plantații viticole, constatăm modificări substanțiale, respectiv o ergonomie îmbunătățită, performanțe superioare, manevrabilitate crescută și un sistem hidraulic mai puternic.
Și pe partea de combine au fost anunțate noutăți. Prin urmare, toate modelele din Seria S vor fi echipate începând de anul viitor cu sistemul de curățire a sitelor DynaFlow Plus, ceea ce promite o creștere a productivității cu 5%, iar combinelor din Seria W le vor fi atașate hedere de tip 600R, cu diametrul melcului mai mare, ceea ce asigură implicit o creștere a capacității de recoltare.

 

180 ANI DE INOVARE
„Recentele lansări de produse reflectă intenția noastră de a satisface toate tipurile și dimensiunile de exploatații. Vom continua, de asemenea, să ne concentrăm atenția asupra întreprinderilor agricole mari, dar și a prestatorilor de servicii, ceea ce ar trebui să fie atât în beneficiul clienților, cât și al dealerilor”, declara, în deschiderea evenimentului, Helmut Korthöber - director de marketing pentru Europa, Comunitatea Statelor Independente, Nordul Africii, Orientul Apropiat și Îndepărtat (clasată de JD ca fiind Regiunea 2). „Pe lângă accentul pe inovație, John Deere rămâne fidel valorilor sale fundamentale de integritate, calitate și angajament. Pe măsură ce ne apropiem de intarea în cel de-al 180-lea an al existenței companiei noastre, ne putem uita înapoi cu mândrie la realizările obținute în cei 60 de ani de prezență pe piața europeană”, a completat acesta, subliniind faptul că în ultimii ani, dealerii John Deere, printre care desigur se numără și IPSO Agricultură, reprezentantul oficial pe piața românească, au investit peste 300 milioane de euro în calificarea oamenilor, specializarea pe produse și crearea de noi sedii, în scopul de a răspunde cât mai eficient nevoilor clienților săi. Și trebuie să recunoaștem, echipamentele marca John Deere sunt extrem de apreciate printre fermierii români, poate și datorită relației bune pe care o au cu importatorul.

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 940 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!