Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

John Deere R4050i a pornit în turul Europei

Publicat: 28 aprilie 2017 - 15:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maşina de erbicidat John Deere R4050i a pornit într-un turneu demonstrativ prin Europa. Prima oprire a fost în România, la IPSO Agricultură. 

Întâlnirea dintre noul utilaj autopropulsat de erbicidat şi fermierii români a avut loc pe pista de pilotaj a Academiei Titi Aur din Crevedia, jud. Dâmboviţa, tocmai pentru ca cei prezenţi să vadă cum un asemenea utilaj îşi poate depăşi limitele. La finalul zilei de demonstraţii s-a putut spune că John Deere R4050i a trecut şi testul de imagine, şi pe cel de viteză pe drumurile publice, şi pe cel de întoarcere şi de operare în câmpul de lucru.

John Deere R4050i a pornit în turul Europei_tClick pe poza pentru galerie!

Fermierii au fost invitaţi la test drive
Întreaga echipă a IPSO Agricultură s-a deplasat, pe 23 martie a.c., pe pista Academiei Titi Aur pentru a însoţi fermierii români în această „aventură”. În prima parte a evenimentului, specialiştii de produs au prezentat caracteristicile tehnice şi avantajele utilajelor expuse, iar în a doua parte fermerii au avut ocazia să testeze şi performanţele acestora printr-un test drive.
Pentru John Deere, startul turului chiar în România a fost motivat printr-un potenţial mai mare al zonei: „Vom începe cu România pentru că avem o cerere din ce în ce mai mare pentru sprayere şi aici vedem un potenţial mai mare”, a explicat Silvia Andres (aici foto Silvia Andres), director teritorial pentru România al John Deere. Maşina de erbicidat John Deere R4050i a fost în centrul atenţiei, dar printre utilajele expuse şi testate pe pista Academiei Titi Aur au fost şi combine şi tractoare.

PowrSpray - simplu şi eficient
S-a insistat însă pe noutăţile privind maşina de erbicidat John Deere R4050i, lansate de John Deere în 2016 şi premiate cu două medalii de aur la târgurile internaţionale de agricultură Agritechnica şi SIMA. „Astăzi lansăm turul european pentru sistemul PowrSpray al sprayer-ului autopropulsat John Deere R4050i. PowrSpray este un sistem puternic şi, în acelaşi timp, simplu şi eficient folosit. Avem pompa de umplere centrifugă de 1.200 litri/minut care face posibilă alimentarea sub 4 minute a bazinului de soluţie, ceea ce oferă posibilitatea de a încărca mult mai rapid sprayerul şi de a câştiga mai mult timp pentru erbicidat. Putem să reducem timpul de lucru la încărcare cu până la 50%. Avem şi pompa de produs, de 1.000 litri pe minut, ceea ce face posibil lucrul asupra oricărei rate de distribuţie”, a spus Alexandru Dumitru, specialist de produs IPSO Agricultură. Pompele sunt acţionate hidraulic de o pompă hidrostatică, iar presiunea în pompă se face instantaneu, în 1-2 secunde.

Rampă uşoară, cu lăţimea de până la 52 metri
O altă inovaţie implementată pe maşina de erbicidat John Deere R4050i este rampa de carbon, care poate avea lăţimi de lucru de la 36 metri la 52 metri. John Deere are contract exclusiv cu producătorul ei. „Este o nouă fabrică, în Valencia, unde s-au investit aproape 8 milioane de euro pentru a produce această rampă”, a precizat Alexandru Dumitru. Rampa de carbon este de 5,5 ori mai uşoară, mult mai stabilă şi mult mai rezistentă. În plus, are o stabilitate şi orizontalitate mai bună în timpul lucrului. „Fiind mai uşoară, ne-a permis să punem un bazin mai mare şi să mergem cu viteză mai mare. Iar distribuţia greutăţii este relativ foarte aproape de ideal - 55% pe faţă şi 45% pe spate”, a completat Alexandru Dumitru.
Rampa este dotată cu senzori de înălţime, care să menţină automat înălţimea la sol (la 50 cm), precum şi înclinarea şi geometria variabilă independent stânga/dreapta. Secţiunile individuale ale rampei sunt mai multe şi mai mici, pentru a îmbunătăţi rezoluţia de pulverizare cu peste 33%. „Cu sistemul de închidere automată a secţiilor, există posibilitatea ca maşina să închidă până la 12 secţii. Se poate economisi substanţă chimică între 3 şi 5% doar închizând secţiile. Iar pentru 800 ha, la un cost al erbicidării de 200 euro/ha, la o economie între 3 şi 5% rezultă o sumă importantă”, a explicat Alexandru Dumitru.
Suspensia având conexiune oscilantă oferă o stabilitate mai mare, asigurând în acelaşi timp o înălţime constantă deasupra culturii. Suspensia pneumatică independentă pe fiecare roată amortizează şocurile pe solurile denivelate, permiţând viteze mai mari de lucru.
Maşina are un bazin de 5.000 litri, cu şase injectoare de barbotare şi de amestec al substanţelor, un motor de 6,8 litri, ce dezvoltă o putere nominală de 244 CP, cu o putere maximă de 255 CP. Ecartamentul maşinii este variabil, ajustabil din cabină, hidraulic. Raza de întoarcere este de 5,7 m. A fost testată şi viteza de transport, de maxim 40 km/h, iar sprayerul autopropulsat a făcut faţă cu succes.
Maşina dispune şi de opţiuni din pachetul FarmSight: AutoTrac - ghidare prin satelit cu precizie de 2 cm, 5 senzori de înălţime BoomTrac, asistenţă la distanţă prin Remote Display Access (RDA), transfer de date wireless în timp real, cu Wireless Dara Transfer (WDT), şi suspensie XtraFlex hidro-pneumatică controlată de calculator.

Tehnică de recoltat
La categoria combinelor, reprezentanţii IPSO Agricultură au prezentat modelele din seria W.
• Combina John Deere W650i are o putere maximă de 348 CP, 6 căişori şi un buncăr de cereale de 9.000 de litri. Are integrat pachetul de inteligenţă “i” care cuprinde: sistemul de ghidare automată prin satelit (GPS, GLONASS) Autotrac, cu activare SF1 şi antena Star Fire 3.000, şi sistemul de curăţire Dyna-Flo Plus.
Combina a fost însoţită de hederul de porumb Geringhoff model RD 800 B, care beneficiază de tehnologia de tocare longitudinală a plantei, tip RotaDisc. „Cel mai important aspect este că avem cele mai mari site de pe piaţă. Sitele sunt cu 41% mai mari comparativ cu modelul anterior”, a punctat Cosmin Miroiu, specialist de produs IPSO Agricultură.
• Combina John Deere W440 se pretează fermelor mici şi medii de până la 300 ha. Are o putere maximă de 253 CP şi beneficiază de o suprafaţă de cernere de 6,3 mp, asigurată de cei 6 căişori. Suprafaţa de curăţare este de 4,5 mp. Buncărul este de 6.500 litri. Începând cu anul 2017, combinele John Deere, modelul W440, sunt dotate cu hedere din seria 600R, având lăţimi de lucru de 4,85 sau 5,5 metri.

Radu Mesina
Radu Meşină, specialist de produs IPSO Agricultură: „Vrem să schimbăm mentalitatea, să arătăm că în România se poate ajunge prima dată şi apoi în alte ţări. De aici, maşina de erbicidat va pleca în turneu prin Europa prin Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Suedia, Danemarca, Belgia şi, ultima oprire, Olanda, exact unde este produsă. Am vrut să aducem utilajele şi să le ducem peste limite. Maşina de erbicidat John Deere R4050i va fi pusă în vânzare din acest an, după ce-şi va încheia turul demonstrativ prin Europa. Acesta este al cincilea exemplar fabricat”.

 

TRACTOARE PUTERNICE ŞI ECONOMICE, DIN SERIILE 6R ŞI 7R
La show-ul demonstrativ au fost prezente şi tractoarele John Deere 6215R şi 7310 R. Utilajele din seria 6R au o putere cuprinsă între 105 CP şi 255 CP, cu un motor puternic PowerTech Plus. Acest nou grup propulsator cu sistem ecologic GreenEfficiency oferă o economie de carburant fără precedent, folosind un singur combustibil. Tractoarele din seria 7R se caracterizează prin versatilitate, fiabilitate, performanţă şi sunt destinate fermelor mari şi prestatorilor de servicii, având o putere cuprinsă între 201 CP şi 319 CP.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 7 (190) din 15-30 aprilie 2017

Vizualizat: 693 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?