Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

JCB prezintă iCON Fastrac

Publicat: 25 mai 2022 - 16:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul britanic de echipamente agricole a anunţat de curând lansarea noilor tractoare Fastrac din seriie 4000 şi 8000, echipate cu o infrastructură electronică nouă, ce oferă niveluri mai ridicate de performanţă şi confort.

JCB a împărţit componentele electronice implicate în funcţionarea tractorului în trei zone cheie, iar noul sistem, pe care l-a numit 'iCON', deserveşte fiecare secţiune individual, printr-un ecran comun. Astfel, 'iCONFIGURE' urmăreşte crearea unei experienţe de control personalizate pentru fiecare operator, iar 'iCONNECT' asigură integrarea tehnologiei avansate de agricultură de precizie, în timp ce 'iCONTROL' redefineşte funcţionarea transmisiei cu ajutorul unui software de management de generaţie nouă.

 JCB prezinta iCON Fastrac_b


Interfaţa cu operatorul, mult îmbunătăţită


Noile tractoare Fastrac, cu puteri de la 175 până la 348 CP (133 kW - 260 kW), au primit noua consolă iCON cu ecran tactil de 12 inchi care oferă o flexibilitate remarcabilă în gestionarea controlului şi a informaţiilor de către operator. De asemenea, dispun de ISOBUS complet integrat, ghidare precisă prin GPS şi aplicaţii de control a implementelor. Cotiera are integrat şi un joystick auxiliar multifuncţional cu butoane configurabile.

 

JCB Headland Turn Assist


Totodată, există posibilitatea memorării a până la 50 de profiluri de control diferite pentru operatori, iar JCB Headland Turn Assist are acum nu mai puţin de 50 de secvenţe individuale cu până la 50 de paşi fiecare. În plus, cabina este echipată cu un nou sistem de climatizare automat, cu încărcare solară, şi de monitorizare a temperaturii.

 JCB prezinta iCON Fastrac 2_b


Capabilităţi extinse pentru agricultura de precizie


Noua generaţie de tractoare Fastrac din seriile 4000 şi 8000 sunt pregătite pentru agricultura de precizie. Sistemul de ghidare GPS complet integrat şi instalat din fabrică se bazează pe un receptor Novatel Smart-7, un controler de direcţie şi interfaţă de utilizator JCB, cu control al secţiunii şi control al ratei variabile disponibile ca opţiuni de deblocare.

 

Opţiunea GPS Ready


În cazul în care clientul are deja un sistem de ghidare şi de agricultură de precizie, opţiunea GPS Ready permite Fastrac-ului să se integreze rapid cu acesta. Pe de altă parte, cu ajutorul noului software pentru transmisie, operatorii pot seta viteza de deplasare adecvată, lăsând tractorul să echilibreze turaţiile motorului şi raportul de transmisie pentru a o atinge la cel mai economic nivel.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 347 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?