Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

JCB Fastrac - un altfel de tractor

Publicat: 06 iulie 2010 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prin noua generaţie, Fastrac JCB îşi propune să schimbe modul în care se face agricultură. Nevoia clienţilor de a obţine o productivitate mai ridicată şi performanţe mai bune, au stat la baza dezvoltării noii generaţii de tractoare Fastrac de la JCB

Click pe poza pentru galerie!

În anul 1991 începe producţia tractoarelor Fastrac din seria 100; în 1995 a seriei 1100 cu viteze de până la 50 de km/h, serii înlocuite în 1998 de seriile 2000 şi 3000; din 2001 toată gama de tractoare este dotată în standard cu ABS; 2005 este anul lansării tractoarelor din seria 8000 - 8250 cu un motor Cummins de 8,3 litri şi transmisie V-Tronic; din 2006 motorizările de la Cummins sunt prezente şi pe 3200 şi 3230 un motor de 6,7 litri; 2155 şi 2170 sunt lansate în 2007; 2008 este anul lansării seriei 7000 - unele dintre cele mai performante tractoare de pe piaţă.

JCB Fastrac este singurul tractor cu suspensie integrală faţă/spate. De aici rezultă nu numai un confort deosebit atât pentru operator, cât şi pentru utilaj, ci este îmbunătăţită şi forţa de tracţiune, fără a adăuga o greutate suplimentară. Distribuţia egală a greutăţii pe axe, reduce compactarea terenului şi permite dezvoltarea forţei de tracţiune.

Orice vehicul capabil să atingă viteze mari are nevoie să fie oprit în condiţii de siguranţă maximă; este şi cazul tractoarelor JCB, de aceea toate modelele sunt echipate cu discuri de frână. Sistemul ABS oferă un control de neegalat, în orice condiţii.

Fastrac 8250 este dotat cu un ecran color cu funcţia touch screen, care oferă operatorului controlul complet asupra funcţiilor tractorului. Butoanele suplimentare ale joystick-ului pot fi programate prin intermediul touch screen-ului, pentru a îndeplini cerinţele utilizatorului. Touch screen-ul permite alegerea modului de funcţionare în concordanţă cu operaţiunea executată.

 

Performanţele tractorului JCB Fastrac 8250

• Cuplul de torsiune de 1100 Nm la 65% din forţa motorului, conferă tractorului o putere de tracţiune uriaşă.

• Sistemul integral de suspensie maximizează puterea de tracţiune, oferind o stabilitate deosebită.

• Sistemul de tractare oferă o maximă putere în orice condiţii.

• Distribuirea greutăţii în proporţie de aproximativ 50/50 optimizează performanţele cauciucurilor în toate cele patru părţi, reducând compactarea terenului şi oferind o putere de tracţiune de neegalat.

• Pompa hidraulică are un debit de până la 210 l/minut şi asigură un flux optim, pentru a pune în valoare performanţele utilajelor cu care lucrează.

 

Productivitate

Transmisia V-Tronic asigură viteza optimă pentru fiecare aplicaţie. Joystick-ul este programabil pe grupe de funcţii, pentru a reduce efortul operatorului la minim.

Controlul este facil şi permite operatorului să obţină rapid rezultatele dorite, exploatând la maxim funcţiile tractorului. Rezervorul de 600 de litri măreşte considerabil timpul între alimentări, pentru ca tractorul să nu stea mai mult pe drum decât în câmp.

Opţional, se pot livra cu priză de putere faţă integrată, operată de panoul de control, pentru o precizie fără egal.

 

Cabina

Ecran color, cu icon-uri uşor de înţeles, tehnologie touch screen. Scaunului operatorul este prevăzut cu o pernă de aer şi se poate opta şi pentru încălzire în scaun. Consola de pe braţul scaunului oferă un control şi un confort deosebit fermierului. Cabina dispune de vedere panoramică şi un al doilea scaun pentru pasager.

Opţional, cabina tractorului poate fi dotată cu încălzire în parbriz şi în oglinzi, pentru a oferi o vizibilitate cât mai bună, indiferent de cât de vitrege sunt condiţiile meteo de lucru.


Costuri de întreţinere

Transmisia V-Tronic reduce automat viteza motorului la 1.800 rotaţii pe minut, la 65 km/oră. Flexibilitatea transmisiei permite reducerea vitezei motorului, în timp ce viteza de deplasare rămâne constantă. Pompa de ulei pompează ulei numai atunci când este nevoie, făcând economie de putere şi carburant.

Intervalele între revizii sunt de 500 de ore la motor şi 1000 de ore la transmisie, reducându-se astfel costurile de întreţinere.

 

INOVAŢII

• singurul tractor din lume cu suspensie integrală faţă/spate;
• primul tractor cu ecran touch screen color;
• singurul tractor care poate atinge viteze mari, de până la 80 km/h; dispune de transmisie continuă variabilă (CVT), fără trepte de viteză: se reduce astfel consumul de carburant, permiţând motorului să funcţioneze mereu eficient;
• sistemul de frânare cu ABS, pentru siguranţa maximă este o necesitate, datorită vitezelor mari pe care le poate dezvolta tractorul JCB Fastrac.

Vizualizat: 1661 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?