Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

JAGUAR 900 cu pick-up acţionat hidraulic

Publicat: 04 noiembrie 2021 - 00:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Combinele de recoltat furaje de la Claas beneficiază acum de o gamă de caracteristici noi asociate cu unitatea de alimentare, zdrobitorul de boabe şi sistemul de dozare a aditivilor pentru însilozare.

Producătorul german a anunţat implementarea unor noi caracteristici şi funcţionalităţi pentru maşinile de recoltat furaje din seria Jaguar 900, inovaţii care vizează nu doar maşina în sine, ci şi accesoriile frontale, ORBIS şi PICK UP. Astfel, pe lângă acţionarea total mecanică şi cea variabilă a echipamentelor frontale Orbis pentru porumb, precum şi a PICK UP-ului, clienţii pot opta acum pentru o acţionare hidraulică dublă, care oferă avantaje în special în cazul lucrului cu PICK UP-ul. Cu această opţiune, melcul de alimentare continuă să fie acţionat prin intermediul dispozitivului de cuplare cu eliberare rapidă şi îşi poate regla viteza în conformitate cu lungimea de tăiere. Cu toate acestea, rabatorul este prevăzut cu o acţionare hidraulică nouă, care îi permite să fie acţionat variabil în funcţie de valoarea reglată a vitezei, independent de melcul de alimentare.

 JAGUAR 900 cu pick-up acÅ£ionat hidraulic (1)_b


Flux consecvent al materialului recoltat


Obiectivul principal al asigurării unei viteze variabile a rabatorului este de a permite ajustarea automată a acesteia în funcţie de viteza de deplasare, astfel încât, cu cât este mai mare viteza de înaintare, să crească în mod corespunzător viteza de preluare. Avantajele importante asociate acestei funcţii includ acţiunea de greblare eficientă la orice viteză de deplasare, cu o uzură extrem de redusă. Dacă se schimbă viteza de deplasare sau lungimea de tăiere setată, vitezele de rotaţie ale melcului şi rabatorului sunt ajustate automat în funcţie de condiţiile predominante. Dacă este necesar, ambele viteze de rotaţie pot fi ajustate manual de către operator, din cabină, în funcţie de cerinţele situaţiei din cursul recoltării. Prin urmare, răspunsul la schimbarea condiţiilor de recoltare poate fi dat fie automat, fie manual, din cabină. Rezultatul, mai ales în cazul unor condiţii schimbătoare, este alimentarea cu precizie şi mai mare a materialului recoltat şi un flux de material recoltat mai consecvent în ansamblu.

 JAGUAR 900 cu pick-up acÅ£ionat hidraulic (2)_b


Rezistenţă mai mare la uzură


Pe de altă parte, rolele Multi Crop Cracker Max sunt acum mult mai rezistente la uzură. Acoperirea BusaCLAD asigură o creştere a duratei de viaţă de până la patru ori. La testarea pe câmp, unităţile Mcc Max cu acoperire BusaCLAD au reuşit să proceseze până în prezent peste 3.100 de hectare de porumb, unele unităţi intrând acum în al patrulea sezon. Dar pe lângă faptul că au fost reduse în mod semnificativ costurile reale cauzate de uzură, şi timpii de montare sunt mai mici acum. Fermierii şi contractorii se pot baza pe cele 30 de segmente inelare ale unităţii Mcc Max pentru a asigura prelucrarea fiabilă a boabelor şi a reziduurilor de plante pe parcursul mai multor campanii. Designul modelului Mcc Max este unic pe piaţă. Acesta funcţionează într-o gamă extrem de largă de lungimi de tăiere şi procesează materialul recoltat nu doar prin frecare şi zdrobire, ci şi cu ajutorul unor forţe de tăiere şi forfecare. Împreună, aceşti factori maximizează efectul de procesare, chiar şi la cele mai mari randamente, cum ar fi cele obţinute de Jaguar 990, cu o putere a motorului de până la 925 CP.

 JAGUAR 900 cu pick-up acÅ£ionat hidraulic (3)_b


Dozare precisă a aditivului pentru însilozare


Întrucât fermierii şi contractorii se bazează tot mai mult pe aditivii pentru însilozare atunci când se confruntă cu un conţinut ridicat de substanţă uscată în iarba recoltată, pentru a simplifica pregătirea dozelor pentru sistemul de adăugare a aditivilor pentru însilozare, disponibil din fabrică, Claas a dezvoltat o aplicaţie practică. Aceasta ajută operatorul să găsească doza adecvată şi setarea corectă în funcţie de cultură, de productivitate şi de informaţiile furnizate de producătorul de aditivi pentru însilozare. În acest fel, poate fi evitată atât subdozarea, cât şi dozarea în exces a aditivului de însilozare valoros. De asemenea, o caracteristică nouă pentru Jaguar 900 este un sistem de injecţie a apei pentru condiţii de recoltare foarte dificile, cum ar fi iarba cu un conţinut foarte ridicat de zahăr sau lucerna. Acest sistem injectează automat apă în unitatea de alimentare, în zona plăcii de ghidare, în accelerator şi în jgheabul de evacuare ori de câte ori nu există flux de material recoltat - la capăt de rând, de exemplu, sau în timpul schimbării remorcii pentru furaje. 

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 732 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?