BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IPSO: Prese de balotat cilindrice şi rectangulare

Publicat: 10 mai 2019 - 10:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Presa de balotat este un utilaj indispensabil în fermele agricole unde, pe lângă cultura mare (grâu, porumb, floarea-soarelui sau rapiţă), sunt cultivate şi plante furajere, aşa cum este lucerna, în cultură pură sau în amestec cu alte graminee.

Exploataţiile agricole care cultivă plante furajere pentru a încasa subvenţia primită pentru schema de înverzire nu necesită o presă de balotat de capacitate mare. În schimb, cei care deţin şi activitatea zootehnică, au nevoie de un astfel de utilaj performant pentru a obţine baloţi de capacităţi şi densităţi mari, ce pot fi păstraţi o perioadă îndelungată, fără a afecta calitatea furajelor balotate.
Primul model de presă de balotat automată - John Deere 116-W - a fost lansat de producător după cel de-Al Doilea Război Mondial. De-a lungul a mai bine de o sută de ani, John Deere a revoluţionat segmentul de prese de balotat, producând balotiere ce permit obţinerea baloţilor rotunzi şi pătraţi de înaltă calitate, în ferme din întreaga lume.
Indiferent de mărimea fermei sau de activitatea predominantă din exploataţie, IPSO Agricultură, unic distribuitor al utilajelor John Deere şi lider în piaţa de maşini şi utilaje agricole din România, pune la dispoziţia fermierilor o gamă largă de balotiere.

IPSO: Prese de balotat cilindrice ÅŸi rectangulareClick pe poza pentru galerie!

Balotierele John Deere sunt ideale pentru strângerea recoltei şi protejarea furajelor
Când soseşte timpul strângerii furajelor în baloţi, echipamentele trebuie să funcţioneze cu precizia unui ceasornic. Orice întrerupere a activităţii din câmp poate avea drept consecinţă compromiterea calităţii furajelor. Strângerea furajelor de pe câmp la momentul potrivit depinde direct de condiţiile meteo. Pentru a grăbi procesul, fermierul are nevoie de o presă de balotat ce poate procesa o cantitate mare de furaje într-un timp scurt, aşa cum sunt presele de balotat cilindrice cu cameră fixă şi cu cameră variabilă de la John Deere.
John Deere seria G este alegerea optimă pentru utilizare îndelungată şi versatilă. Robustă, dar în acelaşi timp compactă, presa John Deere funcţionează excelent pentru majoritatea culturilor şi condiţiilor şi îşi păstrează caracteristicile timp îndelungat.
• Presa John Deere V451G: Pick-up-ul are o lăţime de 2,2 metri, dispune de 4 bare cu degete şi de ridicarea hidraulică a înălţimii. Camera de balotat are un diametru ce variază de la 0,9 m la 1,65 m, putând fi comandată de monitorul din cabina tractorului, şi are o lăţime de 1,21 m. De asemenea, este prevăzută cu 6 curele de balotare iar tipul de legare e cel cu plasă.
Monitorul tip BaleTrakEasy permite reglarea diametrului balotului, a tipului de sistem de legare şi poate urmări numărul de baloţi făcuţi. De asemenea, dispune de un sistem de iluminare şi de o rampă de descărcare. Necesarul de putere la tractor pentru această presă de balotat este de 100 CP.
• Presa de balotat John Deere F440E. Uşoară şi economică, robustă si compactă, presa de balotat F440E este ideală pentru utilizarea regulată, funcţionând foarte bine şi în cazul culturilor uscate.
Dispune de un pick-up de 1,9 metri, cu roţi de copiere şi sistem mecanic de reglare a înălţimii. Camera de balotare, formată din sistem de compactare cu lanţuri şi bare, are un diametru şi o înălţime de 1,2 metri, iar tipul de legare este cu plasă şi sfoară. Necesarul minim de putere al tractorului pentru a pune în mişcare presa John Deere F440E este de 40 CP.
• Presa de balotat rectangulară John Deere 349. Fiabilitatea John Deere este greu de egalat. Aşa sunt şi presele de balotat John Deere, datorită sistemului de control care permite formarea baloţilor rectangulari perfecţi. Aceşti baloţi menţin calitatea fânului şi rămân compacţi în timp, păstrându-şi forma şi dimensiunile iniţiale timp îndelungat. Sistemul include pick-up larg, melc flotant, cameră de precomprimare şi furci de alimentare pentru precompresia materialului.
Cu lăţimea pick-up-ului de 1,56 m şi reglarea mecanică a înălţimii, presa de balotat John Deere 349 poate produce baloţi cu secţiunea de 36 x 46 cm şi lungimea reglabilă între 30 cm şi 130 cm. Tipul de legare este cu sfoară, iar pentru a fi acţionată are nevoie de o putere de 41 CP.
• Presele de balotat rectangulare John Deere L1534 funcţionează perfect în orice condiţii, de la secetă extremă, la umiditate excesivă. Calitatea baloţilor este cea care dictează succesul. Astfel, baloţii obţinuţi cu presa John Deere L1534 sunt super denşi şi au o formă perfectă.
Pick-up-ul are o lăţime de 2,30 m şi un diametru de 34 cm, dispune de 5 bare cu degete şi de reglarea hidraulică a înălţimii. Tocătorul este de tip Maxicut HC cu 23 de cuţite, cu posibilitate de activare a cuţitelor 23-12-11-0.
Baloţii rezultaţi prin utilizarea acestei prese de balotat prezintă următoarele caracteristici: înălţime de 90 cm, lăţime de 120 cm, lungimea este ajustabilă electric de la 60 cm şi până la 300 cm, totul în funcţie de cantitatea de paie şi de umiditate. Un balot 2,5/3,0 m cântăreşte între 360 şi 400 kg. Presa dispune de un senzor de umiditate ce furnizează informaţii pe display-ul din tractor şi de un senzor pentru căderea balotului.
În funcţie de orele lucrate, presa de balotat are un randament de 35-40 t/h, producând 80-90 de baloţi pe oră. Pentru a acţiona acest model de presă de balotat, necesarul de putere la tractor este de 260 CP.


Text şi foto: IPSO AGRICULTURĂ

Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/233 (ediţia 1-14 aprilie 2019)

Vizualizat: 549 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?