Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

IPSO completează seria 6R de la John Deere

Publicat: 19 martie 2022 - 09:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Robuste, fiabile și ușor de operat, noile tractoare din seria 6R de la John Deere își găsesc locul în orice fermă, indiferent de profilul ei: de la cele vegetale, la cele zootehnice, de la lucrările în câmp, la activitățile din legumicultură și nu numai.

 

IPSO Agricultură a lansat oficial în România, în cadrul unui workshop de promovare derulat la sediul din Ovidiu, județul Constanța, noile tractoare din seria 6R, ce cuprinde segmentul între 110 CP și 250 CP. Astfel, noua serie 6R ajunge la 14 membri și promite să ofere o adaptabilitate sporită nevoilor curente din ferme.

 Lansare Romania John Deere seria 6R_b


Seria 6R, performanțe recunoscute internațional


Construite pe baza unui șasiu integral, în care motorul și transmisia sunt montate pe blocuri de etanșeizare, tractoarele din seria 6R prezintă durabilitate în timp și eficiență crescută chiar și în condiții de lucru prelungit.
Mai mult decât atât, în ciuda greutății și a ampatamentului de mici dimensiuni, peste 94% din puterea motorului este transmisă la sol sau la priza de putere, după cum a explicat Sebastian Frisch, Instructor și Promotion Specialist John Deere Europe: „Noua serie 6R este o soluție optimă din punct de vedere al puterii, greutății, dar și al eficienței. Are performanțe excelente în ceea ce privește automatizarea și productivitatea, după cum arată și testele efectuate de cei de la DLG. De exemplu, modelul de 250 CP (n.r. 6250R) este neînvins din punct de vedere al consumului și al eficienței, deoarece 94% din puterea motorului ajunge la sol; este cel mai mare procent din industrie, datorat structurii șasiului și a transmisiei”.

 

Motorizări mai puternice, transmisii mai diverse


Tractoarele din seria 6R sunt dotate cu motoare PowerTech cu 4 sau 6 cilindri (4,5 litri/6,8 litri) și cu o gamă variată de transmisii (DirectDrive, AutoQuad Plus, AutoPowr) care, atunci când au activată funcția Eco, reduc semnificativ consumul de combustibil. Noutatea o reprezintă opțiunea CommandQuad, sistem de transmisie cu optimizare automată la condițiile de lucru, care de acum este disponibilă și pentru modelele în 4 cilindri.

 Lansare John Deere seria 6R Ipso Romania_b

De la stânga la dreapta: Marian Grigore - specialist produs IPSO, Sebastian Frisch - de la John Deere Germania și Sorin Ciobanu – IPSO România


Reglarea variabilă infinită a vitezei


În plan practic, cel mai important element al noilor transmisii îl reprezintă reglarea variabilă infinită a vitezei (IVT), prin care, datorită sistemului hidromecanic, viteza de lucru a tractorului poate fi setată automat între 50 m/h și 50 km/h, la cele mai mici turații continue posibile. Acest lucru este deosebit de util în operațiuni de transport la viteze de 40-50 km/h sau la viteze foarte reduse (50-100 m/h), în legumicultură și la controlul mecanic al buruienilor.
În ceea ce privește motoarele, funcția de Management Inteligent al Puterii (IPM) a fost îmbunătățită, astfel încât modelele cu 4 cilindri pot dezvolta cu până la 30 CP în plus, iar cele cu 6 cilindri până la 50 CP.

 Seria 6R John Deere_b


Electronică, design și funcții noi


Segmentul tractoarelor cu 6 cilindri a primit doi noi membri, 6R 165 și 6R 185, ambele beneficiind de upgrade-uri privind confortul și automatizările. Vorbim de o cabină mai spațioasă, de 3,33 mc, de suspensia TLS Plus, de uși panoramice, de scaun cu încălzire și chiar de „un nou ștergător care permite o curățare mai mare a parbrizului cu 25%”, după cum a afirmat Sorin Ciobanu, specialist produs IPSO.
În plus, tabloul de bord din spatele volanului a fost înlocuit cu o consolă digitală situată pe stâlpul din dreapta față, permițând astfel operatorului să aibă o vizibilitate mai largă și un control mai bun cu ajutorul comenzilor de pe cotieră. De asemenea, combinația între tableta CommandCenter și joystick-ul CommandPRO, prin care pot fi programate setările tractorului, face operarea acestuia mult mai precisă și mai simplă.
Folosit la transport, modelul 6R 185, ce dezvoltă 234 CP cu IPM, are performanțe excelente, mai ales la economia de combustibil.

 

O putere de ridicare mai mare


6R 140 și 6R 150 sunt noile tractoare cu 4 cilindri pe care John Deere le propune fermelor mixte. Cu un ampatament scurt, de 2,58 m, și o greutate proprie de 6,5 tone, aceste tractoare sunt deosebit de manevrabile și compacte, putând fi folosite cu ușurință în activitățile de încărcare/descărcare și în zootehnie.
De altfel, noile modele au fost dotate cu pompe hidraulice cu debit de 155 litri, similare celor de pe tractoarele mai mari, ceea ce le conferă o putere de ridicare mai mare. „Pe spate capacitatea de ridicare a fost crescută cu 12%, până la 6,8 tone la tractoarele sub 150 CP și până la aproximativ 9 tone pentru celelalte. În partea frontală, toate tractoarele din seria 6R sunt echipate cu tiranți integrați, pe care se poate monta un încărcător hidraulic cu o capacitate de până la 5000 kg. În plus, cu funcția de cântar dinamic (DWS) nu mai trebuie să ne oprim pentru a măsura, știm din mers exact cât avem în cuvă”, ne-a explicat Marian Grigore, Specialist Produs, IPSO Agricultură.

 Marian Grigore - specialist produs IPSO_b

Marian Grigore - specialist produs IPSO

Polivalență în 4 cilindri, dar cu performanțe de 6


Însă, aspectul cel mai important este puterea motoarelor, care le permite acestor modele să combine versatilitate și dimensiunile reduse ale seriei în 4 cilindri cu performanțele și puterea de lucru a tractoarelor cu 6 cilindri. De exemplu, 6R 150 dezvoltă între 150 și 177CP, nivel comparabil cu primele modele din segmentul superior.

 detaliu cabina seria 6R John Deere_b


PRECONFIGURARE DIGITALĂ


Una dintre caracteristicile cheie ale noilor modele de tractoare este funcția AutoSetup, prin care tractorul este configurat pentru lucru din aplicația John Deere. Practic, setările de lucru, datele agronomice, limitele câmpului sau liniile de ghidare sunt introduse în Cloud și transmise ulterior tractorului, astfel încât operatorul să fie gata de lucru în orice moment. Este suficient ca șoferul să ajungă la solă, iar de acolo tractorul preia singur comenzile și datele de lucru. Astfel se câștigă timp și sunt evitate eventualele erori de configurare a utilajului.

 

un articol de

DANIEL PLĂIAȘU

Vizualizat: 660 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?