Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IPSO Agricultură vine la Agromalim Arad 2017 cu utilaje adaptate nevoilor fermierilor din zona de vest a ţării

Publicat: 28 august 2017 - 12:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vestul României este o zonă agricolă cu un potenţial deosebit iar tradiţia celor 28 de ediţii atrage în fiecare an la Arad fermieri din toată România, care vin să ia pulsul agriculturii la început de toamnă.

IPSO Agricultură, lider în piaţa de utilaje şi maşini agricole participă şi în acest an, la cea mai mare expoziţie de profil din vestul României- Agromalim 2017. În perioada 7-10 septembrie, echipa de specialişti a companiei îi aşteaptă pe fermieri în centrul expoziţional situat la 1,5 km de autostrada A1 cu cele mai noi informaţii despre utilajele expuse, precum şi despre ofertele de finanţare pe care IPSO Agricultură le pune la dispoziţie partenerilor săi.
La această ediţie aniversară Agromalim, utilajele IPSO Agricultură vor fi expuse în standul 3 din platforma A, pe o suprafaţă de 400 de mp. Printre cele zece utilajele expuse se numără: combina John Deere S660i, patru tractoare John Deere (8270R, 7230R, 6155R, 5115M), încărcătorul Manitou MLT 737-130 PS+ Premium, două semănători Kuhn (Maxima 6R, Premia 4m), distribuitorul Kuhn Axis şi scarificatorul Bednar TN 3000.

Un model de combină din seria S – John Deere S660i
Modelul expus la Agomalim 2017 este combina S660i (387 Cp, buncăr de 10.600 litri, compatibilă cu hedere între 6,7 metri si 7,6 metri).
Rotorul unic este ceea ce face Seria S să fie deosebită. Acesta oferă avantaje clare asupra sistemelor tradiţionale şi hibride: În loc să împartă fluxul în două, produce un flux unic de recoltare care consumă mai puţină energie iar diametrul său mare generează o mai bună inerţie decât rotoarele mici, facilitând viteze rotative mai scăzute, ceea ce permite o mai bună calitate a paielor şi a bobului.
Toate aceste tehnologii inovative sunt completate de sisteme inteligente precum: sistem de ghidare automată prin satelit (GPS, GLONASS) Autotrac cu activare SF1, antena Star Fire 6000 şi sistem de monitorizare a umidităţii şi a cantităţii recoltate (cântar), sistemul de management agricol JDLink (5 ani abonament inclus), RDA (Remote Display Acces) = suport operator de la distanţă, WDT (Wireless Data Transfer) = transfer date utilaj către MyJohnDeere.com.

Patru tractoare John Deere din seriile 5M, 6R, 7R şi 8R
Utilajele expuse de IPSO Agricultură la standul de la Agromalim 2017 sunt completate de cele patru tractoare John Deere, din patru serii diferite, cu caracteristici, puteri şi întrebuinţări diferite. Pentru fermele mici, dar şi pentru acei fermieri care îşi desfăşoară activitatea în sectorul zootehnic sunt recomandate tractoarele John Deere 5115M şi 6155R. În schimb, pentru aceia dintre vizitatori care lucrează suprafeţe însemnate de teren sau sunt implicaţi în activităţi de prestări servicii sunt recomandate tractoarele John Deere 7230R şi 8270R.

Tractoarele John Deere din seria 5M sunt echipate cu motoare de 2,9 litri pentru 75 CP şi 4,5 litri pentru 85 CP, 100 CP şi 115 CP, sunt echipate cu injecţie electronică CommonRail şi care folosesc un singur combustibil (Diesel Only), nefiind nevoie de utilizarea unui alt combustibil. Motorul poate fi cuplat la transmisii Power Reverser 16 faţă/16 spate sau 32 faţă/16 spate, pentru toate fiind disponibil şi opţiunea creeper şi o viteză de până la 40 km/h. Capota este poziţionată mai joasă, astfel încât permite o vizibilitate şi mai bună în lucrul cu tiranţii frontali sau încărcătorul frontal. Designul robust al cadrului central al tractoarelor 5M este ideal pentru ridicarea greutăţilor mari de către încărcătorul frontal sau orice altă lucrare cu echipamente frontale grele. Construcţia solidă a seriei 5M oferă o stabilitate excepţională şi permite o încărcătură maximă generoasă de 6.500 kg pe tractoarele cu cabină. Este econom, robust, adaptat pentru orice timp de lucrări. Este un tractor apreciat de fermierii români, astfel încât a devenit liderul pe piaţa in segmentul de 100 C.P.

Tractoarele mari John Deere din seria 6R sunt acţionate de renumitul motor de 6,8 l PowerTech PVS sau de motorul îmbunătăţit PowerTech PSS cu turbosuflante în serie, revizuite acum pentru o putere şi mai mare, dar cu un consum mai mic de combustibil şi care respectă standardele de emisii ale exigentei Etape IV, pentru care inginerii John Deere au dezvoltat un nou sistem SCR. Cele două modele noi vârf de gamă, 6230R şi 6250R, sunt uşoare şi puternice în acelaşi timp, având 9,3 tone şi o putere de până la 300 CP.
Motorul îmbunătăţit PowerTech PSS de 6,8 l oferă componente noi şi avansate, inclusiv chiulasa răcită care asigură un management superior al căldurii şi pistoane din oţel ranforsat, care oferă o densitate excepţională a puterii menţinând în acelaşi timp durata mare de viaţă a motorului. Uşurinţa de operare şi puterea acestora completează o eficienţă extraordinară a consumului de combustibil, asigurând niveluri de confort la operare nemaipomenit de înalte.

Tractoarele John Deere din seria 7R se caracterizează prin versatilitate, fiabilitate, performanţă şi sunt destinate fermelor mari şi prestatorilor de servicii, având o putere cuprinsă între 201 CP şi 319 CP. Performanţa excepţională începe cu un motor excepţional, iar pe tractoarele 7R John Deere oferă două motorizări de 6,8l şi 9,0l, care au fost proiectate şi dezvoltate pentru a asigura un cuplu mare şi un timp de răspuns rapid.
Tractoarele John Deere din seria 8R sunt echipate cu motoare John Deere puternice pentru aplicaţii solicitante: arat, cultivat, discuit, scarificat şi însămânţare. Motorul cu două turbine de 9,0l Power Tech PSX eliberează până la max. 450 CP cu Managementul Inteligent al Puterii. Pentru tractoarele de tracţiune cel mai important aspect este puterea livrată la sol si nu puterea dezvoltata de motor. Conform testelor efectuate în Nebraska de către un organism independent, a desemnat tractorul 8370R echipat cu transmisie e23 cel mai eficient tractor. Din 370 CP cât sunt livraţi de motor, la bara de tracţiune avem disponibile 350 CP, adică o eficienţă de 95%.

Manitou MLT 737-130 PS+ Premium - performanţă la superlativ
Încărcătorul telescopic pentru teren accidentat MLT 737-130 PS+ este alegerea ideală în căutarea performanţei. Este destinat atât cultivatorilor de cereale, zootehniştilor cât şi prestatorilor de servicii. Abilităţile sale impresionante permite executarea tuturor operaţiunile de manipulare în agricultură: transportul hranei pentru animale, activităţile de recoltare, încărcarea şi descărcarea produselor în vrac, manipularea baloţilor, manipularea gunoiului de grajd.

Cultivatorii de cereale, zootehniştii, contractorii şi asociaţiile de agricultori vor aprecia calităţile acestei maşini. Mai mult decât o soluţie de manipulare, Manitou le oferă fermierilor o maşină cu un design modern şi confort în utilizare: interiorul şi exteriorul au fost ingenios concepute pentru a vă satisface nevoile. Dacă producătorul agricol alege un încărcător MANITOU, va beneficia de un încărcător telescopic cu o durată mare de viaţă şi va avea de câştigat atât din punct de vedere al confortului cât şi al productivităţii. De asemenea, va beneficia de pachetul de servicii oferit de IPSO Agricultură: service post vânzare, contracte de întreţinere şi service, reparaţii la faţa locului şi soluţii de finanţare.

Două semănători Kuhn - Maxima 2 şi Premia 4000
Uniformitatea la semănat este esenţială pentru a obţine productivităţi ridicate la porumb, sfeclă de zahăr şi alte culturi prăşitoare. Solidă şi extrem de stabilă în timpul lucrului, unitatea de semănat este componenta principală a semănătorilor MAXIMA 2. Asigură o poziţionare perfectă a seminţelor pe rând în orice condiţii de sol şi ca adâncime, indiferent de cultură.
Semănătorile PREMIA asigură rezultate de înaltă calitate cu unităţi de semănat capabile să semene cu presiune adaptabilă pe bara de semănat, cu soluţii pentru tipuri diferite de sol şi o grapă de acoperire concepută să lucreze în condiţii variabile. Sistemul de distribuţie HELICA este precis şi de încredere de-a lungul întregii vieţi de operare. Asigură rate de semănat şi distribuţie pe rând uniforme chiar şi pe pante sau teren neuniform şi nu este afectată de vibraţii.

Distribuitorul de îngrăşăminte Kuhn AXIS
Gestionarea ratei de aplicare duce la obţinerea de producţii ridicate controlând în acelaşi timp şi cheltuielile. Sistemul de distribuţie CDA al KUHN este soluţia ideală pentru a răspunde diferitelor cerinţe, optimizând astfel producţia indiferent de circumstanţe. Soluţiile unice KUHN asigură o precizie de împrăştiere absolută: distribuţia CDA, controlul GPS, sistemul de cântărire KUHN şi conceptul EMC de adaptare automată a ratei de aplicare în timpul lucrului sunt de neegalat.
Asigurarea unei distribuţii uniforme pe întreaga lăţime de lucru chiar şi atunci când rata de aplicare, lăţimea de lucru sau viteza de înaintare variază este o preocupare majoră la KUHN. Sistemul CDA creează condiţiile pentru asigurarea unor tipare optime de distribuţie laterală.
Distribuitoarele AXIS au fost concepute pentru a lucra foarte precis la viteze mari de înaintare. Toate ratele de aplicare - mici sau mari - sunt posibile: de la 3 kg/ha până la 500 kg/min. Aceasta este echivalentă cu 500 kg/ha la 36 m cu 16.5 km/h şi deschide drumul către scăderi considerabile ale costurilor şi productivităţi ridicate. KUHN combină vitezele mari de lucru cu economiile de combustibil.

Scarificatorul Bednar TN 3000M 5R
Terraland TN, reprezentat de TN 3000M 5R, este un scarificator cu un cadru construit din oţel ALFORM ce permite o lucrare a solului rapidă şi eficientă la o adâncime de până la 55 cm. Design-ul unic al dinţilor permite lucrul în toate tipurile de sol cu un necesar scăzut de putere.
Proiectarea unică a organelor active permite prelucrarea tuturor tipurilor de sol, având în acelaşi timp un necesar mai mic de putere. Utilajul este recomandat pentru adâncimi de lucru între 25–55 cm, procesând straturile compactate de sol şi generând un profil sănătos al acestuia.
Terraland TN 3000M 5R asigură prelucrare de adâncime şi amestecare intensivă a resturilor vegetale (o alternativă la arat, cu economii semnificative), procesarea straturilor compactate de sol (absorbţie sporită a umidităţii şi afânare), restaurarea profilului solului.
Scarificatorul Terraland TN 3000M 5R efectuează operaţiuni de spargere a harpanului, decompactare intensivă a straturilor solului, mărunţirea bulgărilor de la suprafaţă.

Vizualizat: 1424 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?