Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IPSO Agricultură s-a extins în viticultură şi irigaţii

Publicat: 16 iunie 2017 - 18:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AgriPlanta-RomAgroTec 2017 a fost un prilej pentru granzii pieţei de maşini şi utilaje agricole să-şi etaleze noutăţile. În aceeaşi situaţie a fost IPSO Agricultură, fermierii putând să vadă utilajele din portofoliu în cadrul unui stand întins pe o suprafaţă de peste 2.000 mp. Ca noutate, IPSO Agricultură a prezentat marca Pellenc, nou introdusă în portofoliu.

Pentru IPSO Agricultură expoziţia de la Fundulea a reprezentat o etalare a portofoliului de produse, potrivit atât pentru fermierii mici, cu 20-30 de hectare, cât şi pentru fermierii mari, care lucrează mii de hectare. „Acum împingem etalarea serviciilor noastre către tehnologie, fapt pe care îl facem în special pentru fermierii mari. Fermele s-au dotat deja cu tehnică agricolă performantă, iar acum este momentul să ne concentrăm pe optimizarea activităţii, pe lucrul mai eficient. Pe de altă parte, dăm prioritate activităţii de service, care începe chiar de a doua zi după ce vindem maşina sau utilajul. În acest sens, am adus un atelier mobil pentru a vedea fermierii despre ce este vorba”, ne-a spus Arnaud van Strien, directorul general al IPSO Agricultură.

IPSO Agricultură s-a extins în viticultură şi irigaţiiClick pe poza pentru galerie!
În 2017, compania IPSO Agricultură a luat decizia de a-şi extinde aria şi în sectorul viticol, dar şi în irigaţii, devenind, în luna mai, importator exclusiv al mărcii Pellenc pentru utilaje tractate şi autopropulsate folosite la recoltarea strugurilor, dar şi a echipamentelor VITI (implemente ataşate la tractoare, folosite în viticultură). „Marca Pellenc face parte dintr-un grup francez internaţional fondat în 1973, specializat în fabricarea echipamentelor pentru viticultură, cu o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro şi o cotă de piaţă de 40 la sută. Fabrica Pellenc este localizată în zona Pertuis, Franţa. Începând cu luna mai a.c., IPSO Agricultură şi Pellenc au pus bazele unei colaborări pe termen lung, IPSO devenind distribuitor exclusiv pentru gama MAV (echipamente pentru recoltat struguri - n.r.) şi VITI (implemente folosite în activităţi de viticultură). Tot prin intermediul companiei noastre sunt distribuite şi echipamentele din gama OEP (foarfeci şi unelte electrice folosite în viticultură), fară a deţine exclusivitatea de distribuţie pentru această gamă de produse”, a declarat Claudiu Vîlcu, specialist produs Manitou, Pichon, Perard, Fliegl, Pellenc.

Utilajele Pellenc, exclusiv prin IPSO Agricultură
La târgul AgriPlanta-RomAgroTec 2017 fermierii au putut vedea combina de recoltat struguri Pellenc Optimum 890 Selectiv’ Process 2 cu ajutorul căreia se pot efectua toate sarcinile specifice cu un maxim de confort şi în timp record. Multifuncţionalitatea acestei combine constă în faptul că se pot realiza mecanizat activităţi precum tăierea, pre-tăierea, desfrunzirea, legarea. Motorul în şase cilindri, Tier IVi, are o putere de 175 CP.
Combina dispune de o transmisie hidrostatică, 4 motoare hidraulice Poclain, TP I2 transmisie intergrală permanentă, rezervor de combustibil de 260 litri, cabină cu aer condiţionat, cinci perechi de scuturători în varianta standard, care iar opţional se poate ajunge la 10 perechi de scuturători, sistem scuturare Easy Smart+ Selectiv’ Process 2, control automatic al înălţimii, capacitate bene inox 2 x 1800 litri, melci de uniformizare, masă sortare încorporată, sistem sortare şi sistem desciorchinare.
Alături de combinele de recoltat struguri, fermierii pot opta şi pentru maşini tractate de recoltat struguri, ce au nevoie de o putere minimă necesară pentru tractare cuprinsă între 55 şi 70 CP, în funcţie de model, având bene cu capacităţi 2 x 1500 litri şi melci de uniformizare. Aceste echipamente au nevoie de o distanţă minimă între rânduri de 1,4-1,7 metri, în funcţie de model şi sunt prevăzute cu cinci perechi de scuturători standard şi un joystick multifuncţional.
În gama VITI - implemente ataşate la tractoare, folosite în activităţi de viticultură, Pellenc oferă fermierilor maşini moderne, echipate special pentru a reduce la minim necesarul de forţă de muncă în plantaţiile viticole. Printre soluţiile oferite se numără maşinile de curăţat butuci pentru viţa de vie, maşini de tăiat în verde, maşini de pretăiat în uscat, maşini de legat în verde, maşini de desfrunzit.

Irigaţiile, parte a portofoliului IPSO Agricultură
O altă noutate pe care o are IPSO Agricultură este completarea portofoliului soluţiilor de irigat cu ofertele Bauer: instalaţia de irigat tip tambur cu furtun şi instalaţie de irigat de tip pivot. Instalaţia de irigat tip tambur este una dintre cele mai întâlnite metode de irigat în România putând funcţiona atât cu infrastructura de irigaţii deja existentă cât şi împreună cu o motopompă Bauer. Folosirea acestor tipuri de instalaţii este recomandată atunci când suprafaţa agricolă lucrată este fragmentată în parcele mici, fiind o soluţie mobilă şi flexibilă ce poate fi adusă înapoi în fermă odată cu terminarea irigatului.
Instalaţiile de irigat de tip pivot reprezintă soluţia optimă pentru irigarea suprafeţelor mari, implicând un necesar minim de forţă de muncă. Pivoţii Bauer pot fi dotaţi cu un panou de control de ultimă generaţie, cu touch-screen de 10 inch, prin intermediul căruia programarea pivotului şi controlul la distanţă se fac cât mai intuitiv şi mai simplu.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/194 (ediţia 15-30 iunie 2017)

Vizualizat: 535 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?