Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IPSO Agricultură își consolidează poziția în 2017

Publicat: 28 februarie 2017 - 21:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Odată cu împlinirea a 20 de ani de activitate pe piața din România, IPSO Agricultură trece la consolidarea poziției și la integrarea activităților celor trei centre din România, Ungaria și Croația. „Consolidăm” este sloganul sub care compania își va derula activitatea în acest an, după ce în 2016, IPSO Agricultură „a mers înainte”. Acțiunea este binevenită, mai ales că anul 2016 a fost unul de creștere puternică.

Realizările anului trecut au fost anunțate de Arnaud Van Strien, directorul Polului Agricol IPSO Agricultură România, Ungaria și Croația, în cadrul unei conferințe de presă organizată pe 20 ianuarie a.c. „Chiar dacă în România a fost un an destul de bun, piața de tractoare în Uniunea Europeană este la cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani. S-au vândut, în Europa, aproximativ 137.000 de tractoare, când în medie se vindeau între 140.000-160.000 de tractoare”, a explicat Arnaud Van Strien contextul anului trecut pe piața europeană.

IPSO Agricultură își consolidează poziția în 2017Click pe poza pentru galerie!
IPSO Agricultură tinde să devindă un centru regional, din România fiind „pilotată” activitatea inclusiv pentru Ungaria și Croația, unde s-au deschis centre în urmă cu doi ani. La finalul anului trecut, echipa din Ungaria număra 27 de persoane, în două locații - Kecskemét pentru activitatea Kuhn și Ujhartyan pentru parcul logistic. În Croația, echipa numără 50 de persoane, în două locații: Osijek și sediul secundar la Bjelovar. În total, în polul de agricultură IPSO Agricultură sunt 470 de angajați, 300 dintre ei doar în România.

Creștere mai accelerată decât piața
În România, IPSO Agricultură a avut o dezvoltare puternică pe toate segmentele de produse din portofoliu. Din 2013, cifra de afaceri a crescut constant, de la 90 de milioane de euro, până la 152 milioane de euro în 2016, cu aproape 71% în ultimii trei ani. Luând în calcul toate cele trei țări, vânzările pe polul de agricultură au crescut de la 91 milioane de euro în 2013, la 171 milioane de euro anul trecut, cu 88%. „Când am preluat activitatea IPSO, segmentul de agricultură reprezenta numai 4 milioane de euro”, își amintește Arnaud Van Strien.
IPSO Agricultură a vândut, în 2016, 1.880 de utilaje: 780 de tractoare, 140 de combine și 900 de implementuri. La acestea se adaugă 60 de încărcătoare telescopice Manitou și 80 de utilaje de tuns iarba.
În 2016 au vândut 2.300 de tractoare, cu 33% mai mult decât în 2015, și 570 de combine, cu 10% mai puțin decât cu un an în urmă, conform estimărilor IPSO Agricultură. „Noi am crescut mai repede decât piața, cu 35% la tractoare. Focusul nostru este să ne păstrăm minim o treime din piața tractoarelor, iar acum estimăm o cotă de piață de 30%. La combine am avut o creștere și mai bună, de 40%. Anul trecut am reușit să creștem cu 8 puncte procentuale cota de piață la combine. Avem acum 23%”, a spus Gabriel Petrișor, director comercial IPSO Agricultură.
Plecând de la o cerere de piață prin care clienții au început să-și înlocuiască mașinile vechi cu cele noi, IPSO Agricultură a intrat și pe piața utilajelor de ocazie. „Am găsit o piață pe care am plasat, la finalul anului trecut, 151 de utilaje și implemente: 72 de tractoare, 33 de combine 11 utilaje autopropulsate, 31 implemente”, a declarat Vlad Miron, manager echipamente de ocazie IPSO Agricultură.
În planurile împlinite pentru 2016 intră și deschiderea unor sedii în România: la Roman și la Alexandria, iar la Buzău un nou punct pentru piese de schimb. „În total, anul trecut l-am încheiat cu investiții de 2,5 milioane de euro”, a spus Florin Flăcău manager dezvoltare rețea IPSO Agricultură. La finalul anului, IPSO Agricultură avea 16 depozite de piese de schimb plus cel central și șapte ateliere pentru reparații, cu o echipă totală de o sută de tehnicieni.

Utilaje noi mai eficiente
Printre noutăți se numără tractoarele John Deere din gama 5 R, utilaje compacte din categoria Premium. Vor fi trei modele noi, cu puteri de la 95 CP la 135 CP. „Sunt tractoare fără Ad Blue, cu un șasiu curbat, motorul încastrat peste șasiu, ceea ce asigură o manevrabilitate perfectă. Se poate alege o cutie de viteză CommanQUAD Plus, dar în România va fi cutia Command 8, opțional. Va avea încărcător frontal 543R. Fermierii pot să opteze și pentru suspensie în față”, a explicat Philippe Astoin, director de marketing IPSO Agricultură.
Noile modele 6250 R și 6230 R sunt tractoare puternice și, în același timp, ușoare, cântărind 7,5 tone. Au fost dezvoltate pentru a avea 35-38 kg/CP. „Modelul 6250 R are o putere maximă de 300 CP, o capacitate de ridicate de 10,5 tone”, a explicat Philippe Astoin. În plus este și economic, la 1500 RPM având o capacitate 160 l/minut.
Început în 2016, programul de garantare a consumului de combustibil pentru tractorul 7310 R continuă. Se garantează consumul de 25 litri pe oră când tractoarele sunt în transport, la o viteză de peste 20 km/h. „Dacă tractorul consumă mai mult, plătim înapoi diferența, iar dacă va consuma mai puțin, plătim de două ori înapoi diferența”, a spus Philippe Astoin.
Noul tractor John Deere 8400 R are o putere care ajunge acum la 432 CP maxim. „Este spectaculos că avem 400 CP la motor și recuperăm 374 CP la roți. Multe tractoare pierd până la 80-85% din putere între motor și roți”, a explicat Philippe Astoin.
Pentru combine, toate modelele respectă normele de poluare FT4. Noile serii W 5x0 și W 6x0 sunt regândite, au un sistem de curățare DynaFlo Plus pentru toată gama. Sitele sunt cu 41% mai mari decât modelul de anul trecut. Au și sistemul pentru combine inteligente, prin programul FarmSight.
Noutăți sunt și pentru sprayere. Sprayerul tractat M724 Eco are un preț mai accesibil, un bazin de 2.400 l și cu monitor mai mic, iar sprayerul autopropulsat AutoPropulsate R4030, fabricat în SUA, are cea mai mare viteză de lucru, până la 40 km/h. Este prevăzut cu Dry Box, potrivit pentru erbicidare lichidă, fertilizare solidă și lichidă.

 

ANGAJAMENTE PENTRU 2017
După proiectele din 2016, în acest an urmează alte două locații noi pentru IPSO Agricultură - la Fetești și la Târgu Mureș. „Avem două proiecte de anvergură, în două locații de impact: modernizarea și extinderea sediului de la Fetești și un sediu nou la Târgu Mureș. Ca și repere, ne dorim ca anul acesta să închidem cu 20 de centre IPSO Agricultură, iar investițiile continuă”, a declarat Florin Flăcău.
Vor continua și demonstrațiile în câmp. Vor fi 35 de tractoare cu puteri între 100 și 600 CP și șase combine dedicate sută la sută pentru demonstrații. „Vom testa împreună cu John Deere sprayerul european R4050i PowrSpray în perioada 22-24 martie. Are un bazin mare, de 5.000 litri și o rampă de carbon de 36 m, care poate ajunge la lățimea de lucru de 52 m”, a explicat Philippe Astoin.
IPSO Agricultură își va îmbogăți și gama de sisteme de irigații oferite. Până anul trecut au avut numai sisteme de irigare prin picurare, dar în 2017 a devenit distribuitorul Bauer în România și au lărgit gama cu tamburi și pivoți.
Dezvoltarea programelor de management FarmSight va continua și în 2017. „De doi ani am pornit programul FarmSight. Avem o strategie să continuăm și ne concentrăm pe patru axe strategice: urmărirea utilajului, optimizarea parametrilor de lucru, controlul de la distanță și optimizarea agronomică”, a explicat Erol Iusuf, manager post-vânzare IPSO Agricultură.

Arnaud Van Strien
Arnaud van Strien: „Piața din România, din punctul meu de vedere, nu este încă matură, chiar dacă s-a înregistrat o creștere ușoară în ultimii ani. Această creștere nu a fost considerabilă și ne învârtim în jurul subvențiilor. La nivelul nostru, subvențiile reprezintă doar 23% și nu ne-am bazat strategia pe acestea. Altfel, nu am fi la nivelul de astăzi. Ne-am bazat pe finanțare pentru a fi complet independenți. Dacă am fi ales să ne bazăm pe fondurile europene, am fi făcut stop & go”.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 899 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?