Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

IPSO Agricultură, în casă nouă la Feteşti

Publicat: 16 iunie 2017 - 17:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În după-amiaza zilei de 23 mai, echipa IPSO Agricultură a inaugurat noul sediu de la Feteşti, în prezenţa autorităţilor locale, a fermierilor, a colaboratorilor şi a reprezentanţilor mass-media de specialitate. Au participat peste 150 de invitaţi, în mare parte fermieri din Bărăgan şi Dobrogea, care acoperă o suprafaţă agricolă de peste 270 de mii de hectare.

Modernizarea sediului de la Feteşti a fost un punct din programul de investiţii în valoare de aproximativ 20 milioane de euro pe care IPSO Agricultură l-a început în 2014.

IPSO Agricultură, în casă nouă la FeteştiClick pe poza pentru galerie!
Sediul IPSO Agricultură de la Feteşti a fost deschis, pentru prima dată, în 2007, fiind primul centru regional care a avut o structură complexă, cu atelier de reparaţii, magazie de piese de schimb şi spaţiu de birouri. „Sediul de la Feteşti este amplasat în zona de sud-est a României, o zonă cu un potenţial agricol remarcabil, locul unde sunt concentrate cele mai multe ferme de dimensiuni mari şi unde performanţa este definită de rezultatele obţinute de fermieri. Am luat decizia ca acest sediu să intre într-un amplu proces de modernizare, un proiect în valoare de 1,42 milioane de euro, astfel încât să corespundă exigenţelor partenerilor. Acoperă patru judeţe - Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, cu o suprafaţă arabilă totală de 1,5 milioane hectare, unde este concentrat cel mai mare număr de ferme”, a declarat Arnaud van Strien, director general IPSO Agricultură.
La deschiderea sediului modernizat de la Feteşti a participat şi Christoph Wigger, vice-preşedinte, director de vânzări şi marketing Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu la John Deere, care a recunoscut colaborarea foarte bună dintre John Deere şi IPSO Agricultură: „Sunt patru motive pentru care cred că astăzi este o zi specială pentru noi în Feteşti şi în România. Este o reală plăcere deschiderea unui noi centru. Apoi, de 21 de ani avem un parteneriat foarte strâns cu IPSO şi John Deere crede că aveţi cea mai bună organizaţie în agricultură din România. IPSO este unul dintre primii cinci dealeri după mărime din Europa şi are un service bun, ceea ce este important. Alt treilea motiv este posibilitatea de dezvoltare în următorii ani. Şi al patrulea motiv este că noi credem că agricultura, pe termen lung şi pe termen scurt, are un viitor strălucit, mai ales când ai oportunităţile de a produce în România, o ţară care este binecuvântată de natură”.

Priorităţi bifate: eficientizarea service-ului şi asigurarea pieselor de schimb
Noua clădire a fost construită pe vechea locaţie şi în prezent îşi desfăşoară activitatea pe un teren cu o suprafaţă totală de 6.145 mp. Din această suprafaţă, pe 930 mp se află construcţia - o clădire de birouri, un atelier modern, o magazie de piese de schimb, un showroom comercial şi un spaţiu expoziţional pentru echipamente noi şi de ocazie. Investiţia de la Feteşti include valoarea terenului, construcţia iniţială şi lucrările de modernizare ce au fost efectuate în această perioadă. Pentru modernizarea completă a sediului de la Feteşti a mai fost achiziţionat un teren de 7.200 mp pentru a avea suficient spaţiu în care să se dezvolte activităţile, mai ales pentru partea de second-hand.
Magazia de piese de schimb are o suprafaţă de 210 mp şi deţine un stoc de piese cu peste 5.000 de repere distincte, cu o valoare de peste 615 mii de euro. La departamentul de piese de schimb lucrează 11 persoane, din cele 45 angajate la Feteşti. Pentru reperele ce nu se află pe stoc, producătorii agricoli pot face comandă până în ora 15:00 a fiecărei zile, urmând ca piesele să fie livrate în maxim 48 de ore!
Atelierul de service are o suprafaţă de aproximativ 400 mp ce permite intervenţia simultană la patru tractoare şi două combine. Echipa de service din regiunea Feteşti este formată din 20 de tehnicieni care reuşesc să asigure un timp de intervenţie de maxim 24 de ore. Sediului de la Feteşti îi sunt arondate zece maşini mobile de service, tocmai pentru a asigura mobilitatea echipelor tehnice acolo unde apare problema.

Planuri pentru viitorul apropiat
Pentru a-şi menţine poziţia de lider pe piaţa utilajelor agricole, IPSO Agricultură investeşte în continuarea în extindere. „În perioada următoare vom continua investiţiile, precum şi seria de evenimente marca IPSO Agricultură şi vă invităm să fiţi martorii realizărilor noastre. Prin punctele de lucru de la Ovidiu şi Ulmeni încercăm să acoperim cât mai bine zona şi, în următoarele două luni, vom deschide un alt punct de lucru la Babadag, aproape de Tulcea, pentru a deservi mai bine fermierii care îşi desfăşoară activitatea acolo. În următorii doi ani avem în plan să realizăm o investiţie majoră în apropiere de Constanţa, în aşa fel încât să acoperim complet această regiune. Până la sfârşitul anului ne-am propus să extindem reţeaua noastră până la 20 de puncte IPSO Agricultură, în toată ţara”, a declarat Arnaud van Strien.

Arnaud van Strien_b
Arnaud van Strien, director general IPSO Agricultură: „Cu o medie de folosire de patru ori mai mare decât în Franţa sau în Germania, portofoliul nostru de utilaje trebuie să fie adaptat cerinţelor din România. Lucrăm intens pentru a implementa noile tehnologii aşa cum sunt pachetele de service FarmSight. Acesta permite monitorizarea utilajului cu ajutorul unei echipe de specialişti şi optimizarea împreună cu experţii IPSO”

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/194 (ediţia 15-30 iunie 2017)

Vizualizat: 375 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?