Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Interfaţa CLAAS API se conectează la sistemele informatice de gestionare a fermei

Publicat: 26 noiembrie 2019 - 11:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CLAAS a dezvoltat noua interfaţă CLAAS API pentru a asigura legătura între TELEMATICS şi sistemele informatice de gestionare a fermei (FMIS) ale terţilor – simplificând în mod semnificativ utilizarea soluţiei software de planificare şi documentare alese de fermieri. 

Schimb de date cu TELEMATICS
CLAAS API permite sistemelor de gestionare a fermei să realizeze cu uşurinţă schimbul de date cu TELEMATICS. Interfaţa ce utilizează un standard deschis, cu procese definite şi mecanisme de sprijin, este disponibilă pentru toţi furnizorii de sisteme de gestionare a fermei interesaţi. Pentru a-şi conecta sistemul TELEMATICS la FMIS ales, fermierii trebuie doar să activeze schimbul de date în TELEMATICS. O casetă de dialog simplă le oferă asistenţă la conectare. După finalizarea acestui proces, schimbul de date între sistemele conectate are loc automat. Acest lucru facilitează sarcinile de documentare pentru fermier şi previne erorile şi pierderea datelor.

TELEMATICS este un sistem digital de transfer de date, care colectează şi înregistrează permanent date referitoare la lucrările desfăşurate, trasee şi randament de la combinele de recoltat, tractoarele şi combinele de recoltat furaje CLAAS. Toate datele sunt transmise prin reţeaua de telefonie mobilă de la utilaje la server, unde sunt prelucrate şi stocate. Fermierii pot accesa şi evalua datele online via site-ul TELEMATICS utilizând un PC, laptop sau smartphone de la ferma dumneavoastră.
Modulul adiţional de „documentare automată" alocă automat datele înregistrate câmpurilor pe care au fost desfăşurate lucrări.
CLAAS API permite, de exemplu, sincronizarea limitelor câmpului cu TELEMATICS. Acest lucru permite centralizarea acestora într-un singur sistem. Datele de documentare automată cu privire la consum, durată şi randament pentru câmpuri individuale pot fi apoi transferate sistemului de gestionare a câmpului.

Mai mulţi parteneri la bord
Pregătindu-se pentru lansarea CLAAS API, mai mulţi furnizori de sisteme informatice de gestionare a fermeiau activat deja sistemul de transfer de date:
- Cropio
- Trimble
- OMNIA (H. L. Hutchinson Ltd.)
- SOYL (o divizie a Frontier Agriculture)
- CLIMATE FieldView
- 365FarmNet
- SEGES
- MyEasyFarm

Vor urma şi alţi furnizori de sisteme informatice de gestionare a fermei.

Vizualizat: 938 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?