Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Inovaţiile Claas la Hanovra

Publicat: 13 octombrie 2017 - 16:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• o medalie de aur şi patru medalii de argint

Societatea Agricolă Germană (Deutsche Landwirtschafts- Gesellschaft, DLG) a invitat din nou mai mulţi producători să concureze pentru Premiul pentru Inovaţie în cadrul târgului Agritechnica 2017. Scopul acestei competiţii este de a atrage atenţia asupra inovaţiilor remarcabile din lumea tehnologiei agricole. Claas a câştigat anul acesta o medalie de aur şi patru medalii de argint.

Medalii AgriTechnica_b

Aur pentru Cemos Auto Threshing - modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. Noul sistem de asistenţă asigură ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale, pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente. Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă. Nu mai este nevoie de reglaje manuale care necesită mult timp. Totuşi, operatorul combinei de recoltat poate interveni în orice moment doreşte. Sub umbrela Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu Cruise Pilot, sistemul de control automat al vitezei de deplasare. Interacţiunea dintre sistemele de asistenţă este monitorizată şi controlată prin intermediul unui modul central. Plecând de la setarea de bază pentru materialul recoltat, Auto Threshing poate găsi întotdeauna setarea optimă pentru unitatea de batozare, pentru un treierat mai delicat sau mai agresiv, în funcţie de necesităţi. Modulul realizează acest lucru în coordonare cu separarea boabelor reziduale, curăţare şi cu viteza de deplasare. Un alt avantaj este simplificarea funcţionării acestor sisteme în aval automate.

Inovaţiile Claas medaliate cu argint:
• AXION 900 TERRA TRAC dezvoltat de Claas este primul tractor semi-şenilat cu suspensie completă pentru întregul utilaj. Principala inovaţie este includerea sistemului de şenile Terra Trac cu suspensie. Sistemul de şenile Terra Trac se bazează pe tehnologia utilizată în prezent pe combinele de recoltat, însă a fost special adaptat pentru a îndeplini cerinţele specifice tractoarelor. Datorită şenilelor cu suspensie, AXION 900 TERRA TRAC combină avantajele unui tractor cu şenile în ceea ce priveşte tracţiunea şi protecţia solului cu caracteristicile mai confortabile de conducere ale unui tractor convenţional. Datorită rolelor suspendate individual, sistemul de şenile asigură permanent un contact optim cu solul şi o amprentă la sol maximă, tractorul AXION 900 TERRA TRAC fiind astfel confortabil şi eficient atât pe şosea, cât şi pe câmp, chiar şi la viteze de deplasare de până la 40 km/h.
• CEMOS FOR TRACTORS: sistemul de asistenţă care ajută operatorul să efectueze setările optime ale tractorului şi implementelor. Cemos for tractors este un nou sistem de asistenţă bazat pe dialog, care ajută operatorul să efectueze setările optime ale tractorului şi implementelor. Acesta include o bază de date cu numeroase cunoştinţe tehnice şi instrucţiuni care ajută operatorul să realizeze reglajele optime printr-un dialog natural utilizând interfaţa terminalului CEBIS cu ecran tactil, luând în calcul operaţiunea desfăşurată şi condiţiile ambiante. Setările recomandate iau în considerare factori ce includ un număr mare de parametri ai utilajului, condiţiile de funcţionare şi preferinţele operatorului. La solicitarea utilizatorului, CEMOS poate aplica direct unele setări. Dacă este necesar, operatorul poate fi ghidat în procesul de setare a sub-sistemelor tractorului, cum ar fi memorarea secvenţelor la tractoare (CSM). Sistemul sprijină mai întâi operatorul la introducerea setărilor de bază. Apoi le verifică în condiţiile actuale de funcţionare, pentru a le putea optimiza în funcţie de necesităţi.
• Camera stereo CULTI CAM pentru prăşirea mecanică. Având în vedere numărul tot mai mare de restricţii privind utilizarea de erbicide şi dezvoltarea rezistenţei, este importantă găsirea unor soluţii mecanizate inovatoare de protejare a culturilor. Acest lucru este valabil nu numai în cazul recoltelor specializate şi al fermelor organice, ci şi pentru cultivarea convenţională pe rânduri. }inând cont de acest lucru, CLAAS lansează o nouă cameră video 3D de înaltă rezoluţie pentru ghidarea printre rânduri a prăşitorilor, în colaborare cu Einböck, Hatzenbichler, Carre SAS şi Bednar FMT. Camera analizează structura frunzelor pentru culturile pe rânduri, pe baza informaţiilor despre culoare şi a unor modele de suprafaţă 3D. Datorită analizei mai amănunţite, software-ul de procesare a imaginilor poate identifica rândurile şi calcula semnale precise de control chiar şi în condiţii de vânt, recolte puternic infestate cu buruieni sau plante care nu sunt verzi. Prin urmare, noua cameră video permite ghidarea extrem de precisă chiar şi în condiţii dificile sau la viteze mai mari de lucru.
• Sistemul de avertizare privind vehiculele mari atenţionează şoferii de autovehicule cu privire la prezenţa utilajelor agricole în traficul rutier. Sistemul de avertizare privind vehiculele mari prezentat de CLAAS este o inovaţie care sporeşte siguranţa în traficul rutier şi care, în consecinţă, ar trebui să stârnească interes nu numai în rândul celor care activează în sectorul agricol. Noul sistem transmite în timp real date telemetrice referitoare la utilajele agricole şi tractoarele din traficul rutier către sistemele de asistenţă/navigaţie şi aplicaţiile smartphone din autovehiculele celorlalţi participanţi la trafic. Astfel, şoferii autovehiculelor şi operatorii tractoarelor pot fi informaţi proactiv şi avertizaţi cu privire la poziţia şi la starea utilajelor agricole din trafic. În plus, sistemul poate oferi şoferilor rute alternative dacă numărul, lăţimea sau viteza utilajelor agricole cauzează întârzieri (de exemplu, în timpul operaţiunilor intense de transport la recoltarea porumbului pentru însilozare sau la împrăştierea de îngrăşământ lichid).

Această informare reprezintă un comunicat de presă internaţional. Gama de produse şi de modele poate fi diferită în unele ţări. În cazul în care aveţi nelămuriri, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa de vânzări a companiei Claas sau importatorul Claas din ţara dumneavoastră.

Comunicat de presă CLAAS
www.claas-group.com

Sistemul de avertizare_bClick pe poza pentru galerie!
CLAAS: VÂNZĂRI DE 3,6 MILIARDE DE EURO, ÎN 2016
Claas este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană la combinele de recoltat. Claas este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, Claas este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei Claas include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Claas are 11.300 de angajaţi la nivel mondial şi a generat vânzări de 3,6 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2016.

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 668 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?