Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Inovaţiile BEDNAR de la AGRITECHNICA 2019

Publicat: 11 noiembrie 2019 - 16:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cu ocazia expoziţiei internaţionale de la Hanovra, Germania compania BEDNAR a adus o serie de noutăţi şi o gamă de produse extinsă. O parte din noile produse vor fi disponibile spre vanzare încă din prima zi de expoziţie, iar altele sunt prezentate sub formă de concept şi vor fi introduse pe piaţă imediat ce testarea lor se va încheia.

01_SWIFTERDISC_XE_C_b

SWIFTERDISC XE_PROFI – Grapă cu discuri cu lăţime de lucru mare
Grapa cu discuri SWIFTERDISC XE_PROFI a fost prezentată pentru prima dată la Târgul Internaţional SIMA 2019. Conceptul prezentat este disponibil acum spre vanzare dupa ce a trecut cu succes testele din câmp.
Un mare avantaj al acestui utilaj este simplitatea si confortul controlului electro-hidraulic pentru toate funcţiile disponibile din cabina tractorului (EH-Set), ceea ce ajută foarte mult operatorul. Utilajul este ISOBUS şi se conectează la tractor folosind doar 3 furtune.

Operaţiunea de pliere/ depliere nu mai este o problema. Aceste funcţii sunt complet automate. Operatorul are posibilitatea să plieze sau deplieze utilajul cu o simplă apăsare de buton din cabina tractorului cu ajutorul monitorului ISOBUS. Toţi parametrii utilajului pot fi configuraţi cu uşurinţă din monitor chiar şi în timp ce utilajul este în lucru. Sistemul de control facilitează configurarea corectă a utilajului.
Grapa cu discuri SWIFTERDISC XE_PROFI suportă şi funcţia ISOBUS Task Controller, prin intermediul căreia se setează automat adâncimea de lucru conform unei hărţi deja configurată. În acelaşi timp există posibilitatea de a salva adâncimea de lucru a utilajului în fiecare punct din terenul lucrat. Multumită funcţiei ISOBUS Section Control este posibilă ridicarea şi coborarea utilajului automat la capăt de rând. Caseta de control afişează statistici în ceea ce priveşte orele de lucru, suprafaţa lucrată şi productivitatea utilajului.

Ghidarea directă a utilajului pe axa tractorului este asigurată de axa de transport montată înainte de discurile de lucru şi de dispunerea lor în formă de X. SWIFTERDISC XE_PROFI poate fi echipat cu discuri cu diametru de 520 mm sau 560 mm, cu o grosime de 6 mm. Protecţia discurilor este datorată sistemului cu blocuri de cauciuc ce nu necesită mentenţă. Utilajul poate fi echipat cu un tăvălug anterior de tăiere sau o bară de nivelare cu reglare hidraulică.
Designul SWIFTERDISC XE_PROFI permite întoarcerea utilajului la capăt de rând pe axa de transport, pe roţile de suport duble şi pe tăvălugul posterior pe doua rânduri. Acest sistem reduce tensiunea în cadre şi îmbinări, crescând astfel durata de utilizare a utilajului. De asemenea, designul facilitează un transport uşor, în siguranţă pe şosele conform normelor europene.

02_ACTROS_RO_C_b

ACTROS RO – Cultivator Combinat
Noul cultivator combinat ACTROS RO vine în completarea gamei BEDNAR pentru prelucrarea solului. Este proiectat pentru mărunţirea şi procesarea unui volum mare de resturi vegetale şi pentru încorporarea lor în sol într-o singură trecere sau doar pentru decompactarea solului.
Avantajul acestui utilaj îl constituie cele două rânduri de discuri cu un diametru de 660 x 6 mm ideale pentru mărunţirea unei cantităţi mari de resturi vegetale şi 2 rânduri de dinţi cu protecţie verticală non-stop. Decompactează solul intens la o adâncime de 35 cm. Axa integrată reduce raza de întoarcere şi permite utilajului să lucreze fără tăvălugi posteriori.
Fermierul poate alege tipul organelor active. Utilajul poate fi echipat cu dinţi Active Mix care amestecă resturile vegetale cu solul. În plus poate fi echipat cu dinţi Zero Mix. Aceştia doar decompactează în adâncime fără amestecarea solului şi a resturilor vegetale. În funcţie de tipul dinţilor, fermierul poate să opteze pentru tăvălugi posteriori de compactare în concordanţă cu tipul de sol. Acest echipament va fi lansat pe piaţă cu lăţimi de lucru de 3 şi 4 m în vara anului 2020.

03_FENIX_FO_B_b

FENIX FO – Cultivator Universal
Noul cultivator universal semi-purtat FENIX FO este proiectat precum un utilaj pe 3 rânduri cu axă integrată. Dispunerea axei reduce semnificativ raza de virare la capăt de rând. Un alt avantaj este ultimul rând de dinţi dispuşi într-o singură linie, care asigură distribuirea uniformă
Implementul este echipat cu un proţap ranforsat datorită cilindrului hidraulic cu un acumulator pe bara de tracţiune. FENIX poate fi conectat şi cu tractoare cu putere mică, obţinând în acelaşi timp o calitate excelentă a lucrării.
Mai mult, utilajul este echipat cu roţi anterioare duble, controlate hidraulic, care asigură stabilitatea cadrului lateral. În funcţie de configuraţia utilajului, pot exista 3 sau 4 rânduri de dinţi cu geometrie constantă, iar fiecare dinte este securizat cu protecţie non-stop orizontală. Aceşti dinţi pătrund uşor în sol şi lucrează bine şi în solurile grele.
FENIX FO este echipat cu lame de nivelare sau discuri rotative în spatele dinţilor. În combinaţie cu bara de nivelare montată în faţa tăvălugului posterior, acestea nivelează perfect suprafaţa terenului înainte de compactarea finală. Fermierul poate alege tăvălugul în funcţie de tipul de sol pe care îl exploatează.
Cultivatorul universal FENIX FO este potrivit pentru pregătirea patului germinativ pe terenuri cu o cantitate mare de resturi vegetale sau direct în mirişte la o adăncime de lucru începând de la 5 cm şi până la 35 cm. Utilajul poate lucra fără probleme şi în condiţii de umiditate ridicată. Iniţial, va fi fabricat în două lăţimi de lucru, 5 şi 6 metri, iar primele utilaje vor fi disponibile pentru comandă pentru sezonul de primăvară 2020.

04_COMBO-SYSTEM_CS_C_b

COMBO SYSTEM CS - buncăr versatil pentru protecţia culturii
BEDNAR introduce COMBO SYSTEM CS, un buncăr versatil presurizat, cu două camere, care poate fi utilizat pentru diferite lucrări în protecţia culturii. Este indicat în special pentru lucrul în agregat cu scarificatoarele TERRALAND TN şi TERRASTRIP ZN sau cu bara de semănat CORSA CN, concepută pentru semănarea rapidă a culturilor.
COMBO SYSTEM CS este echipat cu un buncăr presurizat cu două camere, cu capacitatea totală de 5000 l, în raport 2: 3. Seminţele/îngrăşământul sunt distribuite cu două unităţi de distribuţie din inox cu acţionare electrică, care permite modificarea dimensiunii dozării în funcţie de nevoile agronomice. Totul este controlat prin intermediul sistemului ISOBUS. Utilajul este prevăzut cu o bară de tracţiune cu prindere în 3 puncte, categoria IV, pentru conectarea la diverse utilaje purtate sau un ochi de remorcare pentru conectarea la utilaje tractate. Utilajul este, de asemenea, echipat cu anvelope mari cu inflaţie redusă care reduc presiunea asupra solului. Acest lucru este deosebit de important în procesul de înfinţare a culturilor.

05_TERRASTRIP_ZN_B_bClick pe poza pentru galerie!

TERRASTRIP ZN 8R / 75 – NOUL scarificator pentru lucrarea solului în benzi în adâncime
TERRASTRIP ZN 8R / 75 este un scarificator purtat pliabil cu lăţimea de lucru de 6 m, proiectat pentru lucrarea solului în benzi în adâncime pentru culturi de floarea-soarelui şi porumb, cu o distanţă între rânduri de 70 şi 75 cm. Noul scarificator TERRASTIP ZN 8R / 45, proiectat pentru lucrarea solului în benzi în adâncime unde se cultivă cu o distanţă între rânduride 45 şi 50 cm (sfeclă de zahăr ...).
Scarificatorul TERRASTRIP ZN purtat are un cadru din oţel Alform de înaltă rezistenţă şi două rânduri de dălţi cu aripioare. Fermierul poate alege între dălţile Zero-mix, pentru decompactare în adâncime fără amestecarea solului şi a resturilor vegetale sau dălţile Active-mix pentru amestecarea solului cu resturile vegetale. Dălţile au protecţie hidraulică. Fermierul poate acum să opteze pentru tăvălugii posteriori pentru lucrarea solului în benzi în funcţie de condiţiile de sol din ferma sa.
Se recomandă completarea operaţiunii de scarificare cu TERRASTRIP ZN 8R / 75 cu fertilizarea directă în zona de rădăcină a plantelor. Acest lucru se poate realiza prin agregarea scarificatorului cu buncărul tractat COMBI SYSTEM CS, FERTI-CART FC sau cu buncărele frontale: FERTI-BOX FB_F şi FERTI-BOX FB_F DUAL.

Tehnologia TERRASTRIP a trecut prin mai multe teste agronomice sezoniere în ferme de renume şi poate fi recomandată ca o metodă care promovează productivitatea. În acelaşi timp, este rentabil şi are un efect pozitiv asupra protecţiei mediului şi asupra capacităţii solului de a face faţă consecinţelor schimbărilor climatice. Poate fi utilizat în tehnologia de cultivare a sfeclei de zahăr şi a porumbului, precum şi pentru rapiţă, iar BEDNAR dezvoltă o tehnologie TERRASTRIP 8R / 25 de semănat pe două rânduri, cu o distanţă între rânduri de 25 cm.

Vizualizat: 1110 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?