Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Inovații tehnice Maschio Gaspardo, în oferta pentru IndAgra

Publicat: 09 noiembrie 2016 - 01:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La ediția de anul acesta a IndAgra, Maschio Gaspardo își desfășoară oferta tehnică pe o suprafață de 1200 mp, cu mașini agricole de lucrat solul, de pregătirea patului germinativ în vederea semănatului și mașini de întreținere a culturilor, precum și mașini de semănt, echipamente de stropit culturi de câmp și culturi horticole (purtate, tractate și autopropulsate), mașini de făcut și de înfoliat baloți cilindroidali, tocători, cositori, mașini de strâns, întors și răvășit fân etc. 

Întreaga echipă Maschio Gaspardo România (directorul general, directorul comercial, departamentul vânzări, logistică, managerii de zonă, responsabilii de service și de vânzări piese de schimb, logistică, administrație și credite) va sta la dispoziția fermierilor care trec pragul IndAgra pentru a achiziționa utilaje de calitate la un preț atractiv. Conducerea firmei de la Chișineu-Criș, jud. Arad, a pregătit oferte tentante pentru fermieri.

Cu MTR, semănatul de precizie devine și mai sigur
O realizare de excepție a firmei Maschio Gaspardo este noul element MTR cu care sunt dotate semănătorile pneumatice de precizie Gaspardo. O parte din semănătorile pneumatice de precizie prezentate la IndAgra sunt dotate cu astfel de elemente optimizate. MTR este noua referință pentru semănatul de precizie. Sistemul, care multiplică aplicațiile elementului MT, are rolul de a menține adâncimea și distanța optimă de semănat la însămânțările dificile pe terenuri pregătite sau cu prelucrare minimă a solului, cu sau fără resturi vegetale la suprafață. Noul sistem dotat cu reglare multiplă de închidere a brazdei garantează o acoperire uniformă a seminței chiar și în condițiile cele mai grele de lucru. Discurile de deschidere a brazdei sunt cele mai mari din această categorie și sunt ghidate de către un paralelogram de conexiune care garantează o mai mare stabilitate, chiar și la viteze mărite de lucru. Acestea au diametrul de 420 mm și grosimea de 4 mm.

Componentele sistemului de semănat
Elementul MTR este dotat cu un rezervor standard de semințe de 36 litri, iar opțional se poate monta un rezervor de 60 litri. Discul de semănat poate fi verificat ușor, fiind vizibil prin fereastra posterioară. Schimbarea discurilor de semănat este ușoară și rapidă. Reglarea adâncimii de semănat se face continuu, de la 1 la 12 cm. Adâncimea de semănat este controlată direct cu ajutorul a două roți independente. Precizia de semănat este garantată de sistemul pneumatic al depresorului. Brăzdarul este realizat din material antiuzură, iar distribuitorul este realizat dintr-un corp robust din aluminiu.
Elementul MTR este dotat cu un paralelogram ranforsat ARM Strong, care garantează o adâncime constantă pe terenuri neregulate și stabilitate la viteză constantă. La semănătorile Monica, Magica și Maga, paralelogramul este scurt. Brațul de susținere al roților din oțel este dotat cu răzuitoare integrate. Rulmenții elementului MTR au coroană dublă de bile și garnitură triplă Super Seal. Astfel funcționarea e bună chiar și în condiții dificile, și fără lubrifiere. Bucșele sunt sinterizate și autolubrifiante. Sub presiune, ele eliberează particule de ulei care lubrifiază articulația. Roțile din spate sunt reglate prin intermediul unei manete. Cardanul "omocinetic" cu decuplare rapidă garantează fiabilitate, precizie și mentenanță redusă. Opțional, se pot monta și roți pentru apăsarea semințelor, realizate din inox, cu diametrul de 295 mm, dotate cu o racletă cu înveliș din tungsten.

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 19 (180) din 1-15 noiembrie 2016

Vizualizat: 619 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?