Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Inovaţii New Holland, premiate la AGRITECHNICA

Publicat: 15 decembrie 2021 - 11:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Printre cele 16 inovaţii premiate cu argint la Agritechnica 2022, o ediţie desfăşurată până la urmă doar în format digital, s-au numărat şi două soluţii tehnologice dezvoltate de compania New Holland.

OptiSpread este o componentă ce ţine de agricultura de precizie şi reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte automatizarea procesului de recoltare, venind în sprijinul operatorului. O soluţie inovatoare pe care New Holland a dezvoltat-o bazându-se pe un sistem de radare 2D şi un algoritm în buclă închisă patentat, pentru gestionarea resturilor vegetale din spatele combinei.

New_Holland-OptiSpread_bSenzorii ataşaţi de ambele părţi ale combinei măsoară viteza şi distanţa de aruncare a materialului tocat. Dacă modelul de distribuţie nu mai corespunde setărilor iniţiale pe toată lăţimea de lucru, turaţia suflantei acţionate hidraulic este mărită sau redusă corespunzător pe ambele părţi până când se face o recalibrare a distribuţiei. Tehnologia detectează poziţia şi viteza resturilor care zboară cu puţin timp înainte de a ateriza pe sol, pentru a oferi modelul real de răspândire. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de sistemele care oferă un model de împrăştiere standardizat, nu necesită informaţii despre vânt, umiditate sau caracteristicile particulelor pentru a obţine o acoperire reziduală uniformă în urma combinei, în mod constant pe tot parcursul zilei, fără intervenţia operatorului.

Distribuţia uniformă a reziduurilor realizată cu sistemul OptiSpread oferă cele mai bune condiţii de sol pentru următoarea cultură, susţin reprezentanţii New Holland. Patul de însămânţare omogen rezultat duce la germinarea uniformă a plantelor de cultură şi a buruienilor, permiţând astfel aplicarea direcţionată şi limitată a îngrăşămintelor şi erbicidelor. Aceasta, la rândul său, creşte uniformitatea şi randamentul recoltei următoare, îmbunătăţind profitabilitatea fermierului.

Productivitate sporită cu Big Baler Automation

Pe lângă asta, New Holland a mai obţinut o medalie de argint din partea juriului DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură), organizatorul târgului de la Hanovra, pentru sistemul Big Baler Automation, care combină ghidarea automată a brazdei cu direcţia automată şi reglarea automată a greutăţii balotului, disponibil pe presele de balotat Big Baler Plus şi Big Baler High Density. Potrivit producătorului, acest sistem asigură o productivitate mai mare şi o utilizare eficientă a combustibilului.

New_Holland-Big_Baler_Automation_bPoziţia şi secţiunea transversală a brazdei sunt detectate cu ajutorul unui senzor LiDAR (Light Detection and Ranging). Sistemul de automatizare preia apoi ghidarea maşinii, în mod previzibil şi independent, controlând atât viteza de înaintare a tractorului cât şi setările presei de balotat. Aceasta este o evoluţie crucială către funcţionarea complet automată a unei prese pentru baloţi dreptunghilari. GPS-ul tractorului ar trebui să mărească şi mai mult precizia iar ghidarea automată a presei asigură umplerea uniformă a camerei de balotat şi la o capacitate maximă disponibilă. Cu ajutorul acestei tehnologii, New Holland promite să asigure o creşetere a numărului de baloţi pe zi.

Sistemul Big Baler Automation de la New Holland uşurează munca operatorului în timpul zilelor lungi de lucru, presa de balotat funcţionând continuu la capacitate mare chiar şi în cazul schimbării condiţiilor de recoltare, reuşind să obţină întotdeauna aceeaşi greutate prestabilită a balotului. Deşi multe dintre aspectele individuale ale sistemului ne sunt familiare şi chiar au fost premiate anterior, sistemul Big Baler Automation se anunţă a fi o soluţie holistică, cu un nivel ridicat de relevanţă practică.

Vizualizat: 841 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?