Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

INDIA şi CHINA, cele mai mari pieţe de tractoare

Publicat: 09 februarie 2018 - 13:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Numărul total de tractoare noi vândute la nivel global anul trecut nu este cunoscut oficial dar, în ultimii cinci ani (2012-2016), au fost vândute în medie aproape două milioane de unităţi/an. Scăderea preţurilor la materiile prime şi a veniturilor agricole a determinat scăderea uşoară a cifrei vânzărilor în 2016, atunci când au fost vândute „doar” 1,9 milioane tractoare noi.

 

Potrivit Agrievolution (Global Alliance for Agricultural Equipment Manufacturing Association), India şi China continuă să absoarbă mai mult de jumătate din totalul vânzărilor de tractoare la nivel mondial. În aceste două state, dimensiunea medie a fermei este de cca 0,7 hectare, mult mai mică decât în Europa. De asemenea, puterea medie a tractoarelor vândute în cele două pieţe asiatice este foarte mică.

Tractor_b

Ca urmare, în 2016, în cele două uriaşe pieţe asiatice s-au vândut 990 mii de tractoare. India este cea mai mare piaţă de tractoare din lume, cu 570 unităţi vândute în 2016, urmată de China, cu 420 mii. Aceste cifre sunt cu siguranţă impresionante şi depăşeşc cu mult vânzările din Europa şi SUA, unde s-au vândut numai 165 mii, respectiv 211 mii unităţi în 2016.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 179 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?