Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Încărcătoarele JCB, la a 40-a aniversare

Publicat: 15 noiembrie 2017 - 13:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În data de 20 octombrie 1977, primul încărcător telescopic JCB părăsea linia de producţie. De atunci, această maşină flexibilă a devenit rapid un instrument indispensabil în multe ferme, astfel că acum pe poarta fabricii din Staffordshire, Marea Britanie, ies peste 30 de modele în mai mult de o mie de configuraţii individuale.

Încărcătorul telescopic a mecanizat operaţiile de ridicare şi de încărcare pe şantierele de construcţii. Potenţialul lor în agricultură a fost, de asemenea, rapid exploatat şi a continuat să revoluţioneze sarcinile de manipulare a materialelor în ferme (stivuirea baloţilor, încărcarea gunoiului, manipularea cerealelor etc).
În anul lansării, producătorul a vândut 64 de unităţi iar până în prezent JCB a livrat mai mult de 220.000 de încărcătoare telescopice, generând vânzări de peste 7 miliarde de lire sterline, din care 4,5 miliarde au venit din exporturi. În prezent, producţia zilnică de încărcătoare JCB la unitatea de producţie din Staffordshire este în continuă creştere iar fabrica are peste 1200 de angajaţi.

JCB_b

34 de modele de bază şi peste o mie de configuraţii
În primii 30 de ani, JCB a vândut 100.000 de încărcătoare, după care în mai puţin de 10 ani au fost livrate următoarele 100.000 de unităţi, ca dovadă a importanţei crescânde a produsului şi a puterii JCB în acest sector.
JCB este numărul unu mondial pe piaţa încărcătoarelor telescopice. Practic, mai mult de una din trei unităţi vândute aparţine JCB.
În procesul de fabricaţie al încărcătoarelor JCB, se consumă peste 14,5 milioane de metri de fir pe an. Producţia fiecărui încărcător JCB cuprinde aproximativ 35 de etape şi 8 ore pentru asamblare. Unitatea de producţie din Staffordshire consumă peste 35.000 tone de oţel pe an. O presă de oţel de 650 tone formează secţiunile cutiei telescopice. Roboţii se ocupă de 70% din sudurile de şasiu iar operatorii calificaţi realizează sudurile greu accesibile.


Articol publicat in revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Vizualizat: 368 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?