Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În căutarea perfecţiunii

Publicat: 15 noiembrie 2017 - 08:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• John Deere S770i, prima combină complet automată

Campania de recoltare este una dintre cele mai solicitante activităţi din câmp. Vremea nu permite adesea execuţia operaţiunilor necesare decât în intervale foarte scurte de timp, iar cerinţele privitoare la calitatea boabelor sunt extrem de ridicate. Pentru a putea face faţă cu succes acestor provocări, producătorul american de utilaje, John Deere, vine în ajutorul fermierilor cu noul model al combinei S770i

 

În căutarea perfecţiuniiClick pe poza pentru galerie!

Evenimentul de lansare a combinei John Deere S770i în România a fost organizat de către IPSO Agricultură la începutul lunii octombrie a.c., în ferma Ildu, din judeţul Călăraşi. Mai mult decât o premieră, evenimentul a fost dedicat fermierilor care au vrut să vadă noua combină direct în câmp, la recoltat de porumb. Echipamentul s-a remarcat încă din primele minute de demonstraţie. Fermierii au remarcat atât funcţionalitatea combinei, cât şi elementele care asigură o automatizare completă a acesteia. Ce concluzie au tras? O asemenea achiziţie permite recoltarea eficientă chiar şi a celor mai productive plante.

”Ne-am adunat aici pentru a da jos de pe rampe un model nou de combină, care a fost lansat de John Deere în acest an şi va fi piesa centrală de la târgul Agritehnica, din Germania şi pe care fermierii români au putut să-l testeze până acum - S770i. Avem o radiografie pictată pe combină astfel încât toţi să înţelegem ce înseamnă sistemul de treierare printr-un singur rotor, deci sistemul axial. Aş vrea să vă convingeţi singuri de performanţele acestei combine. Utilajul performează cel mai bine la culturile prăşitoare, dar obţine rezultate imbatabile şi pe păioase. La recoltările efectuate în vară, am înregistrat pierderi de 0,5-1% pe rapiţă”, a declarat Cosmin Miroiu, specialistul de produs IPSO Agricultură.

John Deere S770i redefineşte standardele în recoltare
• Cel mai mare buncăr de cereale din industrie: “Descarci mai rapid şi mai rar decât până acum”. Buncărul de cereale hidraulic pliabil, de 14.100 litri, oferă capacitatea de care e nevoie pentru culturile bogate. Umple remorcile în secunde! Cu o viteză impresionantă de descărcare, de 135 l/sec, e nevoie de doar 105 secunde pentru a goli un buncăr plin. În plus, volumul mai mare de colectare a boabelor determină golirea sa mai rară.
• Productivitatea de lucru este optimizată iar pierderile de boabe sunt minimizate chiar şi în timpul recoltării plantelor la viteze ridicate. Seria S700 de la John Deere este, prin excelenţă, combina cu adevărat automată. AIC2 (ajustarea integrată a combinei) garantează un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiţii. Cum reglajele manuale periodice nu mai sunt necesare, operatorii se pot baza pe eficienţa maximă a combinei lor. Camerele digitale din elevatoarele de boabe curate şi de reziduuri măsoară permanent cantitatea de boabe sparte şi de corpuri străine şi realizează reglaje automate în timp real, pentru a menţine nivelurile presetate anterior, fără intervenţia operatorului.
• Managementul activ al randamentului este o altă inovaţie automatizată adusă de John Deere, care le permite fermierilor să economisească timp şi să crească performanţele la recoltare: nu mai sunt necesare calibrările manuale şi nici cântărirea dublă a remorcilor.
• Condiţii excelente de lucru. Cabina are un design unic şi asigură un mod de lucru confortabil pe tot parcursul zilei. Astfel, spaţiul de manevrare ţine operatorii atenţi, relaxaţi şi productivi indiferent cât de grea sau de dură devine lucrarea. Şi asta datorită sistemelor pe care le are în dotare. Camera video pentru monitorizarea activităţii, scaunul cu suspensie pneumatică şi aerul condiţionat sunt doar câteva dintre micile detalii care sporesc productivitatea şi confortul. De asemenea, toate comenzile sunt uşor de folosit, fiind poziţionate ergonomic şi logic, în funcţie de gradul de utilizare. Comutatoarele panoului de bord răspund la atingerea uşoară şi permit ajustările necesare combinei în timp record. Vizibilitatea este perfectă în faţă şi spre lateralele utilajului. De asemenea, parasolarele sunt eficiente, iar oboseala şi erorile sunt minimalizate.

Recoltare automată: performanţă, productivitate, calitate
Seria de combine John Deere S700 cuprinde cinci modele (S760, S770, S780, S785 şi S790), cu îmbunătăţiri notabile atât pe partea de conectivitate, cât şi în ceea ce priveşte recoltarea automatizată a culturilor.
Această combinaţie este rezultatul a peste opt ani de perfecţionare a modelelor de combine cu rotor unic. La proiectarea noii serii de combine, inginerii au ţinut cont de sugestiile şi nevoile fermierilor. Au îmbunătăţit semnificativ performanţele maşinii, productivitatea operatorului şi calitatea boabelor şi au redus costurile de funcţionare. În acelaşi timp, echipele de cercetare şi dezvoltare au creat noi instrumente de monitorizare şi comunicare. Astfel, au simplificat optimizarea şi gestionarea operaţiunilor de recoltare.
“Prin reglarea activă în funcţie de teren (ATA), combina se adaptează automat la unghiul pantei şi la tipul de cultură recoltat. De exemplu, rapiţa este deosebit de sensibilă la schimbarea vitezei vântului, prin urmare sistemul reglează mai întâi setările sitelor şi apoi viteza vântului. La porumb, setările de vânt sunt diferite, pentru că boabele acestuia nu sunt la fel de sensibile. ATA este o specificaţie standard IPSO Agricultură pentru toate combinele S700i.
O altă inovaţie automatizată adusă de John Deere este sistemul de autocalibrare a senzorului de masă (Active Yield), care economiseşte timpul şi creşte performanţele de recoltare. Acum nu mai aveţi nevoie de calibrări manuale şi de cântărirea remorcilor. Trei senzori din interiorul buncărului măsoară automat modificările greutăţii pe măsură ce buncărul de boabe se umple. Sistemul compară aceste măsurători cu cele ale senzorilor de randament şi umiditate, pentru a calibra permanent senzorul de randament.
Nu în ultimul rând, cu sistemul de direcţie AutoTrac, fiecare trecere se potriveşte perfect cu întreaga lăţime de tăiere a platformei dumneavoastră. Oră de oră. Nu oboseşte niciodată. Direcţia AutoTrac reduce costurile cu resursele şi creşte performanţele combinei. Dacă lucraţi cu mai multe combine, liniile de ghidare AutoTrac pot fi împărtăşite de la o combină la alta. În plus, vă oferă un calcul mai precis al numărului total de hectare recoltate. Mai mult, facilitează considerabil navigarea, mai ales pe timp de noapte”, a adăugat Radu Meşină.
În final, toate aceste demonstraţii au un mesaj clar pentru fermierii români. A deţine o combină John Deere S770i este o experienţă plină de satisfacţii.

 


În căutarea perfecţiunii_b
JOHN DEERE TRONEAZĂ ÎN PARCUL TEHNIC AL FERMEI ILDU
Turul combinei John Deere S770i nu s-a oprit la Călăraşi. Din ferma Ildu, aceasta a pornit spre alţi clienţi ai companiei, care au solicitat acest model pentru testare.
”Mă bucur că putem găzdui o astfel de manifestare IPSO Agricultură în curtea fermei noastre. Lucrăm 4.500 de hectare, numai cultură mare, şi 98% din flota noastră este John Deere, restul sunt utilaje Kuhn şi Bednar. Sunt bucuros că pot găzdui un astfel de eveniment şi mulţumesc fermierilor care au venit”, a declarat gazda evenimentului, fermierul Claudiu Iliuţă.

Cosmin Miroiu_b
Cosmin Miroiu: “Modelul cel nou aduce patru lucruri extrem de importante în comparaţie cu precedentul. În primul rând, cabina are un nou joystick multifuncţional şi mai uşor de manevrat, un monitor touchscreen intuitiv. În al doilea rând, avem sistemul de automatizare completă a combinei, după care vine sistemul de măsurare a randamentului. Şi nu în ultimul rând, avem şi partea de inteligenţă”.

Radu Mesina_b

Radu Meşină, specialist în vânzarea combinelor din cadrul companiei IPSO Agricultură: “John Deere S700 este prima combină din lume complet automată. Reglarea integrată a combinei (ICA2), soluţia noastră revoluţionară, garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiţii. Testele independente au demonstrat că operatorul utilizează capacitatea instalată a combinei în proporţii ce variază cu până la 20%. ICA2 elimină această incertitudine şi vă oferă performanţe optime. Oră de oră, zi de zi. ICA2 diferă de alte sisteme deoarece controlează atât sistemul de treierare, cât şi pe cel de curăţare, pentru a vă oferi controlul complet asupra procesului de recoltare. Camerele digitale din elevatoarele de boabe curate şi de retur măsoară permanent cantitatea de boabe sparte şi de corpuri străine; combina realizează reglaje automate în timp real pentru a menţine nivelurile presetate la început de către operator”.


GESTIONARE MAI BUNĂ A RANDAMENTULUI LA RECOLTARE
Trei senzori din interiorul buncărului măsoară automat modificările de greutate pe măsură ce buncărul de boabe se umple. Sistemul compară aceste măsurători cu cele ale senzorilor de randament şi umiditate pentru a calibra permanent senzorul de randament. Cel mai important avantaj adus de sistem este generarea curbei de calibrare la viteze şi niveluri de randament variate utilizând mai multe puncte de calibrare, aceasta fiind o operaţiune pe care operatorii o efectuează, de obicei, manual pe teren. Datorită acurateţei datelor privind randamentul, fermierii ştiu exact câte tone vor recolta.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Vizualizat: 1325 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?