Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În 2019, Bednar FMT pune pe piaţă 5 noi implemente

Publicat: 04 aprilie 2019 - 15:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania Bednar FMT a fost şi anul acesta la SIMA, prilej cu care a ales să expună şi cele mai noi implemente din portofoliul său, fiecare nou produs venind cu îmbunătăţiri notabile.

În 2019, cinci noi utilaje vor fi introduse pe piaţă, de la implemente pentru prelucrarea solului, până la buncăre de fertilizare şi de seminţe.

Bednar FMTClick pe poza pentru galerie!

ATLAS AO_PROFI - prelucrarea precisă a solului
Noua grapă cu discuri ATLAS AO_PROFI va satisface şi cei mai exigenţi clienţi, graţie proiectării perfecte şi a controlului lucrării. Reglarea hidraulică a echipamentelor de lucru principale reprezintă o necesitate în zilele noastre, dar nu şi pentru ATLAS AO_PROFI, care este echipat cu reglare electrohidraulică, inovaţie ce reprezintă o nouă dimensiune în confortul controlului maşinilor Bednar FMT. În plus faţă de reglarea uşoară a adâncimii de lucru a secţiei de discuri, noul sistem de control al maşinii oferă, de asemenea, o mulţime de alte funcţii auxiliare, cum ar fi modificarea adâncimii de lucru a discurilor pentru a depăşi denivelările solului şi revenirea la adâncimea de lucru setată iniţial, corectarea uzurii discului, precum şi alte funcţii importante.
Utilajul este echipat cu o singură secţie de discuri, cu diametrul de 620 mm şi grosimea de 6 mm, montate în forma unui X. Acest sistem de dispunere a discului asigură ghidarea directă a implementului pe axa tractorului. Fiecare disc este echipat cu un sistem de auto-resetare cu arc, care asigură o funcţionare calitativă chiar şi în soluri dure.
Grapa cu discuri ATLAS AO_PROFI permite fermierilor să aleagă între discuri standard şi discuri agresive, care pot fi utilizate până la o adâncime de 16 cm. Axa integrată îmbunătăţeşte manevrabilitatea utilajului la întoarcerile la capăt de rând. Axa integrată va fi apreciată de toţi cei care au câmpurile poziţionate la distanţe mari unele de altele. Montarea offset asigură o stabilitate mai mare a utilajului în timpul lucrului.
Fermierii care cultivă rapiţă, porumb, floarea-soarelui şi alte culturi similare vor aprecia opţiunea de a adăuga tăvălugul Trash Cutter, de-a lungul întregii lăţimi de lucru a maşinii. De asemenea, fermierii pot alege roţi duble de sprijin, asigurând stabilitatea laterală a cadrului.
Designul grapei cu discuri este adaptat pentru a face faţă atât lucrărilor minime de pregătire a solului, cât şi celor convenţionale de prelucrare a terenului. Bednar FMT oferă în prezent ATLAS AO_PROFI în două lăţimi de lucru, de 5 metri şi 6 metri.

ATLAS AE_PROFI - randament sporit zi de zi
Grapa cu discuri grele şi lăţimi mari de lucru ATLAS AE_PROFI a fost introdusă pe piaţă pentru prima dată la târgul internaţional AGRITECHNICA în 2017. După numeroase încercări şi testări, acest concept de utilaj a fost îmbunătăţit şi readus pe piaţă.
Un mare avantaj al acestui implement este controlul electrohidraulic simplu şi confortabil al tuturor funcţiilor direct din cabina tractorului, element extrem de apreciat de operatori.
Controlul utilajului este compatibil cu standardul ISOBUS. Nu mai trebuie să vă gândiţi la plierea sau deplierea utilajului, deoarece acest proces este acum complet automatizat. Operatorul maşinii pliază sau depliază echipamentul prin apăsarea unui singur buton din cabina tractorului. Toţi parametrii utilajului pot fi uşor configuraţi cu ajutorul terminalului ISOBUS, chiar şi atunci când grapa cu discuri nu funcţionează. Sistemul de control ATLAS AE_PROFI simplifică semnificativ setările în diferite condiţii de lucru. Pe lângă alte comenzi, există şi funcţia care reduce temporar adâncimea de lucru, atunci când condiţiile din teren o impun.
Echipamentul este compatibil, de asemenea, cu Task-Controller-ul ISOBUS, care permite setarea automată a adâncimii de lucru pe baza unei hărţi pregătite. În acelaşi timp, este posibil să salvaţi în timp real adâncimea în fiecare parte a câmpului. Datorită implementării funcţiei ISOBUS Section-Control, utilajul poate să se ridice şi să coboare automat la capăt de rând. Terminalul permite afişarea statisticilor privind orele lucrate, zona lucrată şi performanţa echipamentului.
Orientarea precisă a grapei pe axa tractorului este asigurată de dispunerea discurilor în formă de X. Utilajul este echipat cu discuri cu diametrul de 620 mm şi o grosime de 6 mm. Discurile sunt prevăzute cu un sistem de auto-resetare cu arc. Adâncimea de lucru a discurilor este stabilită pe roţile de transport, pe roţile de susţinere şi pe rolele duble din spate, care asigură o mai mare stabilitate a echipamentului.
ATLAS AE_PROFI este proiectată să se întoarcă la capătul axului, folosind axa de transport, roţile dublu pivotante şi rolele duble din spate. Acest sistem reduce solicitarea în cadru şi la îmbinări, ceea ce sporeşte durata de viaţă a echipamentului. Proiectarea maşinii permite o transportare uşoară, sigură şi rapidă pe drumurile publice.
ATLAS AE_PROFI a fost proiectată pentru efectuarea de lucrări zilnice, permiţând fermierului să reducă semnificativ costurile de operare datorită lăţimii mari de lucru şi vitezei ridicate de înaintare. Echipamentul este disponibil acum în două versiuni, cu lăţimi de lucru de 10 metri şi 12,4 metri.

VERSATILL VO_PROFI - cultivator universal
VERSATILL VO_PROFI este un cultivator universal pe care BEDNAR l-a introdus în stadiul de studiu la târgul internaţional AGRITECHNICA din Hanovra, Germania în 2017. De atunci, maşina a trecut prin teste ample în diverse condiţii şi acum este oferită spre comercializare.
Avantajul principal al cultivatorului este reprezentat de aranjamentul secţiei de lucru cu organe active pe 5 rânduri. Această configuraţie asigură suprapunerea perfectă a organelor active, ceea ce realizează o tăiere uniformă a profilului solului. Echipamentul se distinge prin faptul că poate prelucra o cantitate mare de material. Fiecare organ activ este echipat cu sistem de auto-resetare cu arc orizontal. Axa integrată îmbunătăţeşte manevrabilitatea echipamentului la întoarcerile la capăt de rând, reduce raza de virare la capăt şi permite funcţionarea fără tăvălugi posteriori.
Cultivatorul universal este adecvat pentru prelucrarea solului cu cantităţi mari de resturi vegetale sau pentru prelucrarea intensă a miriştilor, la o adâncime de până la 15 cm. Toate aceste lucrări pot fi făcute chiar şi atunci când solul este umed. Cultivatorul universal este disponibil în două lăţimi de lucru: de 6 metri şi de 7,5 metri.

Unitatea de semănat ALFA DRILL
ALFA DRILL reprezintă o altă noutate Bednar. Unitatea de semănat poate fi instalată pe diferite tipuri de echipamente din portofoliul companiei. Se utilizează pentru înfiinţarea culturilor verzi, a ierburilor sau pentru aplicarea îngrăşămintelor pe întreg terenul cultivat. Acest tip de specii agricole contribuie la creşterea raportului dintre materia organică şi îmbunătăţirea structurii solului.
Avantajul utilajului este controlul intuitiv, direct din cabina tractorului, folosindu-se terminalul ISOBUS. Semănătoarea preia materialul în mod egal, chiar şi în cazul unor lăţimi mari de lucru, datorită ventilatorului eficient acţionat de un motor hidraulic. ALFA DRILL este disponibilă cu capacităţi ale buncărului de 400 litri şi 800 litri.

FERTI-BOX FB_F DUAL - buncăr pentru fertilizant şi seminţe
FERTI-BOX FB_F DUAL se montează în faţă tractorului şi este prevăzut cu un buncăr presurizat cu două camere, cu o capacitate totală de 2.200 de litri în raport de 70:30. Două sisteme de măsurare permit schimbarea cantităţii de distribuire în funcţie de necesităţile agronomice. Dozarea este controlată prin ISOBUS. Buncărul Dual FERTI-BOX FB_F este presurizat, ceea ce măreşte controlul aplicării, în special pentru îngrăşămintele cu distribuire precisă.

Text şi foto: IPSO AGRICULTURA

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

 

Vizualizat: 160 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?