Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Impar şi BKT - un parteneriat pe termen lung

Publicat: 11 aprilie 2017 - 11:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De aproape un deceniu, Impar organizează anual o întâlnire cu dealerii şi cu reprezentanţi ai producătorilor, pentru a le împărtăşi din experienţa anilor trecuţi, a schimba informaţii despre piaţă şi pentru a discuta împreună obiectivele anului în curs.

La începutul lunii martie a.c., la Sinaia, evenimentul Impar a reunit aproape două sute de reprezentanţi ai dealerilor şi clienţi direcţi. În deschiderea manifestării, László János, proprietarul şi preşedintele grupului de firme din care face parte Impar, a evidenţiat faptul că „anvelopele agricole, prin gama largă de dimensiuni şi aplicaţii, precum şi datorită complexităţii maşinilor şi utilajelor din domeniu, nu mai pot fi comercializate doar prin preţ. Impar, prin reţeaua sa de dealeri, doreşte să ofere o valoare adăugată. De aceea, cei care oferă aceste produse trebuie să aibă o bună pregătire tehnică şi să vină în sprijinul utilizatorului cu informaţii suplimentare, iar Impar acordă tot sprijinul pentru această pregătire tehnică”.

Impar ÅŸi BKT - un parteneriat pe termen lungClick pe poza pentru galerie!
În acelaşi timp, compania Impar face investiţii financiare deosebite pentru dezvoltarea afacerii şi a parteneriatelor cu dealerii: „Construim parteneriate cu firme serioase, stabile financiar şi în care putem avea încredere. Ne dorim un parteneriat bazat pe reciprocitate şi succes în afaceri. Noi, Impar, ne-am angajat să promovăm pe piaţă produsele BKT cu responsabilitate, seriozitate şi pe termen lung. Rezultatele bune le-am obţinut cu contribuţia dumneavoastră şi sperăm că vom continua cu acelaşi elan şi în acest an”, a adăugat László János.
În continuarea manifestării, reprezentanţii BKT, Sandesh Jain - general export manager - şi Gaurav Aneja - senior export manager, au prezentat activitatea şi portofoliul de produse al companiei indiene. După prezentarea BKT, a urmat o scurtă sesiune de întrebări din partea dealerilor, adresate reprezentanţilor companiei.
Detaliile tehnice şi oferta de jante pentru utilaje agricole şi industriale au fost prezentate de Grzegorz Bućko, manager de produs şi export al companiei Pronar. Compania poloneză Pronar, cu sediul în Narew, produce peste 4000 de produse în 6 unităţi de producţie şi are peste 2000 de angajaţi. Compania Pronar produce şi asamblează tractoare şi remorci, o gamă largă de utilaje agricole şi municipale. În Polonia, Pronar este cel mai mare producător de tractoare, remorci şi utilaje agricole. În urmă cu 20 de ani, Pronar a început producţia de jante, iar acum exportă peste 90% din producţie, fiind în topul companiilor de profil din Europa.

Cotă de piaţă în creştere pentru Impar
Rezultatele financiare, cota de piaţă, portofoliul de produse, noutăţile şi planurile pentru acest an au fost prezentate de Barabás Ignác, director executiv Impar.
Compania Impar a fost înfiinţată în anii 90 şi este membră a grupului de firme ARKUM. Impar este unic reprezentant BKT în România şi în Republica Moldova.
Anul trecut cifra de afaceri a Impar a fost de 84 milioane de lei, mai mare cu 31% faţă de anul 2015. Pentru anul acesta a fost planificată o cifră de afaceri de 96 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de anul trecut.
Vânzările de anvelope agro-industriale au crescut semnificativ în ultimii ani, dar cifra de afaceri a companiei este susţinută şi de alte grupe de produse comercializate: jante, camere, lubrifianţi, baterii şi o gamă largă de produse complementare. Faţă de anii precedenţi, vânzările de jante au crescut, ajungând acum la 2% din totalul cifrei de afaceri. Anul trecut, vânzările de anvelope agro-industriale au reprezentat 61% din totalul cifrei de afaceri, acumulatorii - 15%, camerele - 5%, lubrifianţii - 2%, jantele - 2%, iar accesoriile şi cosmeticele auto - 15%.

Zece ani de colaborare de succes cu BKT
În ultimii trei ani, vânzările de anvelope BKT s-au dublat, creşterea vânzărilor Impar de anvelope BKT fiind de 30% în fiecare an. „Şi pentru acest an, Impar şi-a propus o creştere cu 30% a vânzărilor de anvelope BKT. Anul trecut, cu anvelopele BKT am avut o cotă de piaţă de cca. 12%, iar până în 2020 vrem să ajungem la peste 20%”, a declarat Barabás Ignác. „BKT are la nivel mondial o foarte bună reputaţie şi o cotă mare de piaţă. Noi va trebui să creştem vânzările cu 30% pentru a aduce şi România la cota de piaţă pe care BKT o are la nivel mondial”, ne-a declarat László János.
În ceea ce priveşte tipurile de anvelope agricole, structura cotei de piaţă a diferitelor tipuri de anvelope nu a suferit mari schimbări: cota anvelopelor pentru tracţiune radial creşte încet (31% în 2016 faţă de 30% în 2015), tracţiune diagonal 40%, implemente/direcţie 15%, flotaţie 8% şi forestier 6%. În categoria anvelopelor industriale, sectorul de construcţii a cunoscut cea mai mare piaţă de desfacere: construcţii 71%, OTR (Off The Road) 18% şi stivuitoare 11%.

Alcoa - jante din aluminiu
Impar a introdus în portofoliul său jantele din aluminiu Alcoa, destinate autocamioanelor, pentru care de anul acesta este unic distribuitor în România. Gigantul american Alcoa, unul dintre liderii mondiali în producţia de aluminiu şi produse din aluminiu, are o cifră anuală de afaceri de 23 miliarde de dolari şi deţine unităţi de producţie în zece ţări.
Jantele din aluminiu sunt cu 47% mai uşoare, de cinci ori mai rezistente decât oţelul şi de trei ori mai conductive decât oţelul, crescând durata de viaţă a anvelopelor şi a frânelor. De asemenea, aluminiul este sută la sută reciclabil.
În sectorul agricol, jantele din aluminiu pot fi folosite atât pentru autocamioane, cât şi pentru remorcile de transport. Prin utilizarea lor, investiţia poate fi recuperată în circa doi ani. Reducerea costurilor poate fi calculată printr-o aplicaţie online, disponibilă pe site-ul: http://www.arconic.com/alcoawheels/europe/coding/roi_calc.asp?langâen&llangâen

 


SOLUŢII FINANCIARE PRIN COLABORAREA CU APIA ŞI CU BĂNCILE
La fel ca şi în alte sectoare economice, şi în agricultură sunt probleme de finanţare. Impar încearcă acum să demareze o colaborare cu APIA şi cu instituţii bancare pentru a le oferi clienţilor variante de finanţare/creditare pe baza subvenţiei de la APIA. Prin această soluţie se doreşte fie ajutaţi dealerii şi reprezentanţii zonali Impar, iar în final fermierii să primească finanţări mai avantajoase pentru aprovizionarea cu anvelope.

 Impar ÅŸi BKT - un parteneriat pe termen lung_t

László János: „Ne dorim să colaborăm cu firme care investesc în instruirea personalului propriu şi care îi pot ajuta pe agricultori şi din punct de vedere tehnic. Anvelopele şi jantele sunt produse destul de complexe, bineînţeles că şi preţul este important, dar este importantă partea tehnică, pentru ca fermierii să fie ajutaţi de către distribuitori să facă alegerea corectă”.

 

PESTE 2400 DE SOLUŢII INOVATIVE BKT
Balkrishna Industries Ltd. (BKT), cu sediul în India, este unul din liderii mondiali în producerea de anvelope. Grupul BKT oferă o gamă amplă şi modernă de anvelope „off highway”, proiectate special pentru vehicule din domeniile agricol, industrial, de terasament, minerit, portuar, ATV şi grădinărit. Soluţiile inovative de la BKT cuprind peste 2400 de produse diferite, proiectate pentru exigenţele oricărui tip de utilizator şi sunt comercializate în peste 130 de ţări din toată lumea. Grupul BKT are peste 7500 angajaţi şi investeşte continuu în cercetare-dezvoltare, astfel că în fiecare an sunt lansate 100-120 de produse noi.
Ca dovadă a recunoaşterii calităţii şi a fiabilităţii anvelopelor agricole şi pentru construcţii produse de BKT stă faptul că ele sunt prezente ca primă echipare pe o serie de tractoare şi maşini agricole ale liderilor mondiali în domeniu: John Deere, AGCO, CAT, Claas, JCB, New Holland, Kubota, Merlo, SAME, Hamm şi alţii.
Informaţii suplimentare: www.bkt-tires.com.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 6 (189) din 1-15 aprilie 2017

Vizualizat: 353 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?