Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Horsch Maestro SW - tehnologie de vârf

Publicat: 08 noiembrie 2017 - 10:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Semănătoarea Horsch Maestro SW, un adevărat maestru datorită tehnicii sale de distribuţie, este perfectă pentru semănat porumb, soia, floarea-soarelui, sfeclă-de-zahăr şi rapiţă. 

Rapidă, precisă, universală, semănătoarea de precizie Horsch cu distribuţie pneumatică patentată excelează la trei capitole: sistem unic de distribuţie (are la bază existenţa unui nou disc de calibrare), aparat de dozare foarte mic, supraveghere a calităţii distribuţiei. De asemenea, unul dintre aspectele la care excelează această semănătoare este viteza de lucru, între 2 şi 12 km/h, cu 20-40% mai mare decât cea unui utilaj tradiţional. De remarcat că plasarea are loc cu precizie iar calitatea plasării boabelor este controlată cu exactitate.

Horsch Maestro SW_b
Un buncăr de dimensiuni mari, pentru eficientizarea însămânţării. Horsch Maestro SW a fost construit pentru a maximiza eficienţa semănatului de precizie. Buncărul Maestro SW are un volum de 9000 de litri - 2000 litri pentru boabe şi 7000 pentru îngrăşământ, pentru ca, zilnic, să poată fi însămânţate suprafeţe mari de teren. Semănătoarea este dotată cu sistem Seed on Demand, pentru ca aprovizionarea cu seminţe să fie făcută în mod continuu, fără pauze.
Semănătoarea Maestro SW este disponibilă în cinci variante: cu 12, 16, 18, 24 sau 36 de rânduri, cu distanţe între rânduri ce variază de la 45 la 90 cm.
Soluţii electronice şi digitale adaptate unui viitor productiv. Semănătorile Horsch au, întotdeauna, sistemul ISOBUS în dotarea standard. SectionControl (dezactivarea secţiunilor individuale automat, prin GPS), VariableRate (aplicarea seminţelor şi a îngrăşămintelor în funcţie de caracteristicile câmpului) şi TaskController (transferă date de la PC la terminal) sunt caracteristici ce uşurează munca operatorului şi eficientizează întregul proces de semănare. Le se regăsesc, de asemenea, în pachetul de bază al Horsch Maestro SW.
AutoForce, pentru ajustarea automată a presiunii brăzdarului. Soluri diferite cu nevoi diferite. De aceea, Horsch Maestro SW are soluţia perfectă pentru orice tip de sol (şi chiar şi pentru lipsa de uniformitate a celor mai multe terenuri). AutoForce poate controla în mod automat presiunea hidraulică a brăzdarului, ajustându-o între 125 kg şi 300 kg. Astfel, atât solurile pietroase, cât şi solurile uşoare şi terenurile neregulate pot fi lucrate în condiţii optime.

www.mewi.ro


Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 1083 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?