Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Horsch intră în noua eră a agriculturii

Publicat: 18 octombrie 2021 - 15:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Principalele teme ale agriculturii sau "megatrendurile" domeniului, precum schimbările climatice, sănătatea, digitalizarea sau microbiologia solului, sunt în atenţia companiei germane Horsch.

Conferinţa internaţională de presă Horsch a avut ca principal scop prezentarea noutăţilor pregătite pentru Agritechnica. Dar evenimentul desfăşurat live ne-a oferit şi posibilitatea de a cunoaşte strategia şi preocupările companiei privind viitorul industriei constructoare de maşini agricole şi ale agriculturii în contextul global actual.

 Horsch intră în noua eră a agriculturii (1) (1)_b


Provocările schimbărilor climatice


Efectele schimbărilor climatice sunt numeroase şi au, în acelaşi timp, efecte negative, dar şi pozitive asupra activităţii fermierilor şi a economiei mondiale, în general. "Creşterea preţurilor produselor agricole este unul dintre principalele efecte ale schimbărilor climatice", a afirmat Michael Horsch, fondator al companiei germane.Dar,în acelaşi timp, "aceasta a condus la căutarea de noi soluţii pentru a face faţă acestor provocări şi la creşterea interesului fermierilor pentru investiţii în tehnică agricolă", a adăugat Horsch.

 

Agricultură hibridă


Compania este recunoscută pentru inovaţiile sale în ceea ce priveşte tehnologiile destinate unei agriculturii durabile, care susţine conservarea şi acumularea de materie organică (humus) în sol. Agricultura hibridă - conceptul dezvoltat de către compania germană de mai mulţi ani - înglobează elemente ale agriculturii bio (organice) cu cele ale agriculturii convenţionale, iar fermierii pot să aleagă cele mai bune variante, în funcţie de nevoile şi condiţiile concrete din zona lor.

Horsch are o viziune clară asupra temelor globale ale agriculturii, iar structura şi cultura firmei au permis menţinerea unui nivel ridicat de performanţă şi a dorinţei şi capacităţii pentru a merge mai departe.

 Horsch intră în noua eră a agriculturii (4)_b


Digitalizarea, o temă majoră


Horsch urmăreşte consolidarea şi diversificarea gamei de produse, organe de lucru şi sisteme, în paralel cu dezvoltarea unor noi concepte.

Constantin Curcă, reprezentantul Horsch în România, a remarcat că "noua gamă de produse cuprinde foarte multe soluţii pentru managementul culturilor verzi, reducerea sau chiar înlocuirea parţială a folosirii de soluţii chimice prin combaterea mecanică a buruienilor, precum şi creşterea preciziei şi a vitezei sistemelor de semănat, precum și digitalizarea şi automatizarea prin integrarea în sistemul HorschConnect a diverselor aplicaţii Horsch: AutoForce, ContourFarming, RowControl, AutoSpeed, AutoLine şi altele".

 

Catalog 3D online


O noutate absolută o reprezintă catalogul 3D disponibil online, în premieră, pentru semănătoarea Versa. Intuitiv şi precis, cu ajutorul acestui catalog online un fermier/proprietar al unei semănători Versa poate, cu ajutorul seriei şi a numărului utilajului, să vizualizeze configuraţia specifică maşinii sale.

 Horsch intră în noua eră a agriculturii (3)_b


Echipamente precise şi de mare capacitate


Noutăţile tehnice Horsch cuprind update-uri ale gamelor de semănători Pronto 3-6 DC, Maestro, Avatar 12-25 SD şi Focus 3TD, maşinile autopropulsatele pentru erbicidat Leeb VN VL şi Leeb CS şi ale echipamentelor pentru prelucrarea solului şi protecţia plantelor: Transformer VF, Joker CT, Finer SL, Cura ST şi Cultro 5-9 TC.

În gama echipamentelor pentru prelucrarea solului au fost diversificate şi dezvoltate noi tipuri de organe active, componentele care realizează practic prelucrearea solului.

În ceea ce priveşte semănatul, Horsch urmăreşte precizia: respectarea perfectă a adâncimii de semănat şi presiunea pe brăzdar, în funcţie de condiţiile din teren. De asemenea, se doreşte folosirea sistemului Section Control şi pentru semănătorile de cereale păioase, respectiv închiderea rând cu rând. De asemenea, semănătoarea mecanică Versa KR este cea mai nouă gamă de semănători produsă de Horsch, cu un sistem mecanic şi de dozare special.

Horsch intră în noua eră a agriculturii (2)_b

”Începe o nouă eră a dezvoltării şi în domeniul construcţiei de maşini agricole. Sănătatea oamenilor porneşte de la sol. Dezvoltăm soluţii care să permită o protecţie biologică a plantelor şi creşterea protecţiei naturale a plantelor. Aceste soluţii ajută la reducerea cheltuielilor fermierilor”MICHAEL HORSCH, Fondator Horsch


Noul logo - o punte între tradiție și modernitate

Pandemia provocată a schimbat mult planurile companiei, dar a oferit şi şansa de a pune la punct o nouă structură organizatorică. Astfel, departamentul de marketing are acum trei mari departamente: Suport pentru vânzări, Training (şcolarizare pentru dealeri) şi Brand & Design.

Compania Horsch s-a dezvoltat continuu și crește constant. În acelaşi timp, Horsch gândește în viitor şi în ceea ce privește designul și comunicarea de brand și prin aceasta se adaptează noilor tendințe.

De-a lungul anilor, Horsch a obținut o poziție puternică în sectorul "ingineriei" agricole, atât prin calitatea produselor și serviciilor, cât și prin identitatea corporativă. Horsch a căutat permanent un simbol specific, care să nu poată fi asociat cu nici un alt brand. Noul logo porneşte de la numele companiei, dar prin evoluţia simbolului "H" se poate recunoaşte, de exemplu, un brăzdar, un dinte, o instalație sau două elemente, respectiv doi indivizi care se mișcă dinamic într-o direcție. "Totodată, cercul reprezintă apropierea de clienţi, responsabilitatea comună. Dar este și un simbol pentru evoluțiile noastre tehnologice”, a spus Cornelia Horsch.

 

O nouă identitate vizuală


Odată cu introducerea noului logo, dezvoltarea identității corporative s-a adaptat noilor tendințe și noului limbaj de marketing. „Dezvoltarea noului nostru simbol a fost practic o reacție logică la viitoarele cerințe privind comunicarea și marca companiei noastre”, a explicat Cornelia Horsch. Un exemplu simplu din viața noastră de zi cu zi sunt zecile de pictograme de pe smartphone-urile noastre, care sunt repede recunoscute.

Noul logo este mai compact decât cuvântul "HORSCH" și ocupă un spațiu mic. „Obiectivul nostru este ca atunci când oamenii văd simbolul să se gândească la HORSCH și să conecteze o mulțime de asociații cu compania”, a afirmat Judith Ehmann-Leeb, şefa departamentului Brand & Design. Într-un proces în mai multe etape, noul simbol al companiei va fi înlocuit în toate mediile digitale, precum şi în alte sectoare ale identității corporative.

 Horsch intră în noua eră a agriculturii (5)_b

 

Vizualizat: 1479 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?