Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Himel pune preț pe munca fermierului

Publicat: 26 noiembrie 2021 - 15:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe piaţa extrem de competitivă a tehnologiei în agricultură, Himel, companie de familie cu tradiţie, şi-a făcut un nume încă de acum 60 de ani. Himel este un adevărat partener al fermierilor.

Himel s-a impus pe piaţa internaţională în domeniile tehnologiei de măcinare/amestecare a furajului concentrat, a remorcilor de distribuit furaje, a sistemelor de uscare şi depozitare cereale şi a peletizării furajelor.

 

Reprezentant HIMEL în România


Născut în Triteni, într-o familie cu dragoste şi respect pentru carte, într-un sat de oameni gospodari din Podişul Transilvaniei, am urmat cursurile Facultăţii de Mecanică, secţia Mecanică Agricolă, în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, unde mai târziu mi-am susţinut şi teza de doctorat. Iniţial mi-am făcut stagiul în producţie, mi-am urmat apoi cariera profesională timp de 19 ani la prestigioasa SCDA Turda, unde am obţinut toate gradele ştiinţifice ca cercetător. Din păcate, în perioada anilor 2000, statul român nu dădea nici două parale pe cercetarea autohtonă, aşa încât adesea eram nevoit ca în concediul de odihnă să muncesc pe tractor sau pe alte utilaje, în Germania, pe Valea Rinului.

 

Mâna destinului

 

Întâmplarea fericită sau poate destinul au făcut ca în primăvara anului 2005 să duc un grup de fermieri români la ferme şi firme din Vest, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială. Atunci am vizitat prima oară firma Himel şi atunci am fost şi întrebat prima oară dacă vreau să colaborez cu această familie deosebită care este Himel. Timp de aproape 13 ani am lucrat în vânzări şi consultanță tehnologică pentru o firmă românească al cărei principal furnizor de know-how era firma Himel. Însă acum 4 ani am început ceea ce trebuia să fac încă de acum 10 ani: m-am integrat 100% în marea familie Himel. Cam tot de-atunci m-a fericit Bunul Dumnezeu cu un nepot minunat, Eric, cu care am bucuria să vorbesc des despre mori şi care m-a provocat direct: „Liviu, tu când îmi faci cadou nişte silozuri?”

 POZA 1_b

Subsemnatul alături de micuțul Eric

 

Avem nevoie de educaţie tehnologică


Graţie colegilor de la laser şi mai ales minunatului meu coleg şi prieten Claudiu Negrea, acest lucru s-a şi întâmplat. Aşa că de-atunci Eric „investeşte” în cele 3 silozuri-pușculiță pe care i le-am făcut cadou. Şi credeţi-mă, dacă extrapolăm ideea, ea nu este rea deloc, dacă ne gândim că vânzând la „gura combinei”, se îmbogăţesc traderii, nu fermierii. Nu condamn traderii, dar cei care merită să se îmbogăţească prima oară sunt fermierii, nu traderii, nu procesatorii! Aşadar, dacă vreţi să aplicaţi pentru un proiect de investiții și aveţi nevoie de consultanţă tehnologică în uscarea, depozitarea cerealelor şi în procesarea furajelor făinoase şi granulate, apelaţi cu încredere la subsemnatul sau la Claudiu Negrea!

Flexibilitatea, înţelegerea pentru complexa muncă a fermierului şi cunoaşterea dificultăţilor existente pe drumul greu al valorificării muncii și eforturilor în agricultură recomandă firma Himel ca pe un partener de încredere!

 

Detalii puteți obține la tel. +40 753 010 750

 

un articol de

LIVIU CECLAN

Reprezentant HIMEL în România

mai multe pe această temă https://himel.de

Vizualizat: 516 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?