Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Güttler SuperMaxx

Publicat: 23 mai 2011 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cultivatorul Güttler SuperMaxx a fost prezentat deja la expoziţii şi demonstraţii practice. Cei mai mulţi fermieri au remarcat imediat că acest utilaj este prevăzut cu sape mult mai puternice decât la utilajele tradiţionale de acest tip

Click pe poza pentru galerie!

Sapele elastice sunt amplasate în cinci rânduri, astfel că resturile vegetale nu pot duce la înfundarea spaţiilor dintre sape şi, implicit, nu mai este nevoie să ne oprim la capătul tarlalei pentru a curăţa utilajul.

 

Ce posibilităţi oferă acest utilaj?

Cei mai mulţi fermieri se confruntă în acest an cu apele pluviale în exces. Întrebarea este dacă merită terenurile care sunt încă acoperite cu apă să fie lucrate şi însămânţate? Răspunsurile susţin unanim că nici aceste terenuri nu pot rămâne nelucrate, dar solul îmbibat cu apă, compact, este greu de lucrat.

Primăvara nu merită să fie întoarsă brazda; în plus, solul se va usca până să ajungă în starea în care să poată fi lucrat în profunzime. În acest caz cel mai bine e ca solul să fie aerisit cu grapa cu dinţi, dar mulţi fermieri nu mai folosesc această practică tradiţională.

În locul acesteia, ca soluţie alternativă, vă recomandăm cultivatorul Güttler SuperMaxx, care este suficient de puternic chiar şi pentru dezmiriştire şi este suficient de uşor pentru pregătirea patului germinativ pe terenurile pe care a băltit apa.

La aceste lucrări sunt recomandate utilajele de lucru simple, uşoare, suspendate, deoarece cu acestea se pot accesa mai bine zonele problematice de cultură. Construcţia cultivatorului este simplă, dar foarte robustă. Güttler SuperMaxx este dotat cu sape mult mai puternice decât cele clasice, făcând astfel faţă bulgărilor mari de pământ.

Pentru a lucra suprafaţa solului, cultivatorul SuperMaxx nu este prevăzut cu tăvălug cu vergele, ca la utilajele clasice, ci cu o grapă cu vergele într-un rând, cu care se poate evita împotmolirea în cazul solului umed.

 

CONTACT

Pentru detalii suplimentare privind promoţiile actuale şi posibilităţile de achiziţie a utilajelor Güttler, contactaţi-ne la: telefon 0733969733 - Alin Potocean, email info@guttler.hu, web www.guttler.ro

Vizualizat: 516 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!