Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Grupul Maschio Gaspardo cucerește noi teritorii

Publicat: 11 octombrie 2014 - 20:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu un stand impresionant, mașini și utilaje agricole de top, dar și cu oferte atractive pentru fermieri, Maschio Gaspardo s-a impus la AgriPlanta Vest, unde a expus peste 30 de utilaje agricole pe o suprafață de circa 2.000 de metri pătrați.

Click pe poza pentru galerie!

Compania italiană vine constant în întâmpinarea fermierilor cu noi produse, de fiecare dată mai eficiente și mai inovative, vizând o dezvoltare continuă atât pe piața europeană, cât și pe cea internațională. „Este important să avem un stand cu toată gama de utilaje, în primul rând pentru că aceasta este prima ediție a AgriPlanta Vest, apoi pentru că Maschio Gaspardo a investit foarte mult în noi achiziții și în parteneriate. Recent, Grupul nostru a cumpărat o nouă gamă de utilaje și s-a asociat cu foarte mulți producători recunoscuți la nivel mondial; spre exemplu, achiziția Grupului Feraboli din Cremona - un brand foarte important în sectorul producției de furaje - și asocierea cu firma Moro - unul dintre cei mai importanți producători de pluguri din Italia, dar și cu Visini - producător de remorci agricole”, ne-a declarat Mirco Maschio, administrator Maschio Gaspardo România.

 

Investiții de 10 milioane de euro la Chișineu-Criș

Pentru că cererea este tot mai mare, producătorul italian plusează în investiții și alocă sume uriașe pentru cercetare, dar și pentru extinderea și crearea de noi centre de producție. „Anul acesta am demarat un proiect în valoare de 10 milioane de euro, care se va realiza pe o perioadă de trei ani. Prin acest proiect este prevăzută dublarea capacității de producție a fabricii de la Chișineu-Criș, județul Arad, dar și investiții în noi utilaje. Deși avem un stoc mare, cererea este în creștere și trebuie să mărim capacitatea productivă”, ne-a spus Mirco Maschio.

 

Exporturi masive și un centru de producție în China

Cele mai recente piețe de desfacere pentru utilajele produse de Maschio Gaspardo se găsesc pe teritoriul țărilor asiatice: China și India. În toamna acestui an, compania va deschide o nouă fabrică în China. „România este o piață importantă, de fapt 50% din ce producem aici se vinde pe piața internă, dar exportăm foarte mult și nu doar utilajele produse în România, ci și de la fabricile din Italia, din centrele de producție din China, din India și din multe alte sedii comerciale aflate peste tot în lume. Maschio Gaspardo a investit foarte mult în piața asiatică, cea mai nouă fabrică care urmează a fi inaugurată în octombrie este chiar în China, pentru că și acolo a fost necesar să dublăm capacitatea de producție”, ne-a explicat Mirco Maschio. 

 

Promoții pentru campania de toamnă

Mereu alături de fermieri, Maschio Gaspardo le oferă acestora promoții tentante, în special pentru achiziția utilajelor necesare la lucrările din acest sezon. „În campania de toamnă venim cu oferte interesante la nivel de finanțare, avem relații cu instituții bancare prin care oferim condiții foarte bune. Credem că acesta este un ajutor foarte important, pentru că fermierul are nevoie și de bani. Noi oferim utilaje, dar băncile sunt cele care trebuie să ofere bani și condiții avantajoase”, consideră Mirco Maschio.

Promoția privind finanțarea de la Unicredit cu dobândă zero la achiziția în leasing este valabilă pentru întreaga gamă de utilaje produse în România. Astfel, toate utilajele de prelucrare a solului produse la Chișineu Criș - scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare și combinatoare - pot fi achiziționate, până la sfârșitul anului 2014, prin finanțare de la Unicredit Leasing cu dobândă zero, cu avans de 20% din prețul utilajului, trei rate sezoniere la recoltare și fără costuri de administrare. 

 

ÎN CURÂND, UN NOU PROTOTIP DE UTILAJ 

În urmă cu un an, Maschio Gaspardo România a fost gazda ceremoniei pentru semnarea protocolului de colaborare încheiat între 11 parteneri și furnizori din județele Timiș și Arad și reprezentanții Entității de Management a Svillupo Insieme Si Vince. În urma protocolului s-a constituit clusterul IND AGRO INVEST. Principalul obiectiv al noului parteneriat este realizarea unor utilaje agricole moderne care se pretează la solul din România. „Clusterul a început să se dezvolte deja, suntem într-un punct bun față de ceea ce ne-am propus și sperăm ca anul viitor să avem o surpriză plăcută: un nou prototip de utilaj de 12 metri lățime, pentru pregătirea patului germinativ. Este o mașină foarte importantă pentru că piața ne cere mașini mai mari, cu care lucrările să fie făcute în timp mai scurt, pe o suprafață mai mare și la un cost redus. Acesta este și obiectivul propus prin acest Cluster împreună cu partenerii noștri”, ne-a declarat administratorul Maschio Gaspardo România, Mirco Maschio. 

 

Vizualizat: 579 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!