Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Greble cu dublu-rotor Kuhn - soluţia IPSO pentru brazde perfect structurate

Publicat: 29 august 2019 - 01:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În zilele noastre, toate fermele performante sunt conştiente de importanţa furajului de bază pentru şeptelul lor. Toată energia suplimentară disponibilă în furaj se reflectă în productivitate îmbunătăţită şi în venituri mai mari.

IPSO Agricultură, distribuitor exclusiv al utilajelor Kuhn în România, are disponibilă în portofoliu o gamă largă de greble adaptate condiţiilor din fermele mici, medii şi mari.

Un conţinut ridicat în nutrienţi al furajului recoltat a fost întotdeauna un punct crucial pentru dezvoltatorii greblelor KUHN. Am acordat o atenţie deosebită pentru urmărirea exactă a conturului terenului şi procesarea integrală a culturii curate. Forma specifică a braţelor degetelor greblelor asigură o productivitate ridicată, brazde perfect structurate şi fiabilitate ridicată.

Greble cu dublu-rotor Kuhn_b

Furaj curat, pierderi minime şi viteze sporite
Sistemul MASTER DRIVE cu dublu reductor, cu o transmisie ce poate gestiona chiar şi cel mai dens furaj, creşte durata de utilizare a maşinii. Acest angrenaj al rotorului, unic pe piaţă, este conceput pentru o utilizare extrem de intensivă şi face această gamă să fie şi mai versatilă, fiabilă şi cu o întreţinere redusă.
Cu lăţimi de lucru de la 3,50 metri şi până la 9,30 m, modele cu livrare centrală sau laterală (una sau două brazde), versiuni semi-purtate sau tractate, gama de greble Kuhn cu dublu-rotor satisface cele mai exigente cerinţe.
Pentru uscarea mai rapidă şi ridicarea optimă, brazdele uniforme şi afânate sunt absolut necesare. Două caracteristici ale greblelor KUHN contribuie la livrarea ideală a furajului: braţe cu dinţi cu unghi pozitiv până la punctul de depunere a furajului în brazdă şi ridicarea rapidă a dinţilor în ultimul moment înainte de trecerea peste brazdă. Aceste specificităţi sunt completate de braţele cu curbură dublă hiper-tangenţială.
Braţele hiper-tangenţiale asigură o greblare mai curată, brazde mai bine formate şi viteze de înaintare mai mari, în comparaţie cu conceptul clasic. Ele elimină nevoia unor braţe adiţionale sau came ajustabile. În plus, distanţa dintre trecerile dinţilor este redusă semnificativ. Deci riscul ca furajul să nu fie greblat este mult mai mic. Pierderile sunt reduse la minim, chiar şi la viteze de lucru mari.
Unghiul dinţilor asigură o greblare curată şi o manipulare delicată a furajului la un contact minim cu solul, chiar dacă nutreţul este greu sau dens. Dinţii sunt realizaţi din oţel tratat termic pentru o durată de viaţă mai mare şi o rezistenţă crescută la utilizare intensivă. Ataşarea ”flotantă” şi cele trei spire de diametru mare reduc riscul de uzură.

Greble cu dublu-rotor Kuhn_b

Grebla KuhnGA 6501 P - atunci când flexibilitatea modelelor purtate întâlneşte lăţimi mari de lucru
Acest model purtat completează gama Kuhn de greble cu dublu rotor. Este potrivit pentru fermierii ce doresc să beneficieze de manevrabilitatea utilajului purtat şi de lăţimile de lucru ale greblelor cu dublu rotor. Lăţimea de lucru este între 5,55 şi 6,40 m prin creşterea distanţei dintre cele două rotoare. Capul de ataşare fix şi roţile pivotante ghidează rotorul pentru a avea o stabilitate cât mai bună pe teren denivelat. Trecerea de la poziţia de transport la cea de lucru se realizează cu ajutorul sistemului de ridicare propriu al greblei, fără a fi nevoie ca operatorul să se mişte din cabină. În plus, sistemul de ridicare hidraulic facilitează întoarcerea la capăt de rând şi oferă o distanţă faţă de sol mărită pentru a trece peste brazde. Nu este necesară utilizarea tiranţilor tractorului. O valvă cu dublă acţiune este suficientă pentru toate operaţiile.

Grebla Kuhn GA 8121 - pentru fân, siloz sau paie
Fie că manipulezi fân, siloz sau paie, GA 8121 se descurcă cu uşurinţă în condiţii dificile. Această greblă nu se teme de pante. Performanţa şi comportamentul bun sunt asigurate chiar şi cu tractoare mici. Nu în ultimul rând, cutia de viteze MASTER DRIVE este recunoscută pentru fiabilitate şi robusteţe la utilizarea intensivă.
Cu o lăţime de transport de doar 2,82 m (3 m cu roţile late), maşina este uşor de transportat pe drumurile înguste. Roţile posterioare viratoare facilitează manevrabilitatea excelentă.
O preselecţie în poziţia de transport este suficientă pentru a ajusta lăţimea de lucru şi lăţimea brazdei. Când braţele rotorului sunt coborâte, rotoarele sunt poziţionate automat la setarea dorită. Când sunt ridicate pentru transport, rotoarele sunt plasate automat în poziţia cea mai joasă pentru a minimiza înălţimea de transport. Câteva întoarceri ale manivelei sunt de ajuns pentru a poziţiona dinţii la înălţimea ideală.
Pentru greblarea acolo unde fiecare pală de iarbă contează, rotoarele urmăresc îndeaproape conturul chiar şi pe teren denivelat. Dinţii colectează furajul cu cea mai mare precizie, un avantaj real în condiţii de pantă.
Oricare ar fi densitatea, fermierul poate controla volumul de furaj din brazdă. Formaţi brazde individuale sau combinaţi furajul din două treceri pentru a forma o brazdă. De asemenea, se poate regla lăţimea de lucru pentru a realiza o brazdă de mărime optimă. În acest fel productivitatea la hectar a echipamentelor de balotare şi de recoltare este optimizată.
Cele mai multe modele de greble Kuhn oferă posibilitatea de livrare a uneia sau a două brazde separate. Este de apreciat această versatilitate la întoarcerea a două brazde simultan pentru o uscare mai rapidă sau la formarea de brazde pe timp de noapte rapid. Livrarea a două brazde accelerează şi uscarea furajelor grele.

Grebla Kuhn GA 6002 permite lăţimi mari de lucru
În gama greblelor cu lăţime de lucru mare, GA 6002 este soluţia ideală pentru fermierii care vizează creşterea performanţei de greblat, în acelaşi timp bazându-se pe un tractor de putere mică sau medie disponibil în fermă.
Lăţimea de greblat este reglabilă hidraulic între 3 m şi 5,80 m. Densităţile ce variază, trecerile în jurul obstacolelor sau închiderea unei parcele nu mai sunt o problemă. În condiţiile unei densităţi mari sau pentru greblarea pe timp de noapte, GA 6002 poate fi reglată să formeze două brazde la fiecare trecere.
GA 6002 este capabilă să colecteze curat furajul la viraje şi chiar şi la capăt de rând fără a fi nevoie să compenseze poziţia rotorului din spate: un atu major pentru confort şi uşurinţă de utilizare.
Fânul curat şi furajul cu valori energetice şi nutriţionale ridicate este cheia pentru creşterea productivităţii şeptelului. IPSO Agricultură, distribuitor exclusiv KUHN, vă oferă câteva echipamente standard şi opţionale ce vă permit să adaptaţi brazda pentru a vă satisface nevoile specifice din fermă.

Text şi foto: IPSO AGRICULTURĂ


GREBLELE CU DUBLU-ROTOR COMPACTE SUNT IDEALE ÎN FERMELE MARI
Utilizarea greblelor cu un singur rotor este limitată acolo unde suprafeţele ocupate cu furaje sunt mari. De aceea, greblele cu două rotoare, având productivitate crescută, sunt maşinile ideale deoarece sunt la fel de compacte precum cele cu un singur rotor. Modelele GA 6501, 6501 P şi 7501+ sunt ideale pentru fermele în care suprafaţa cultivată cu furaje ocupă majoritatea terenurilor.
Modelele GA 6501, 6501 P and 7501+ au caracteristicile unei greble profesionale, la preţuri atractive. Aceste modele permit recoltarea unui furaj de calitate într-un timp foarte scurt. De asemenea, transportul între parcele este posibil fără constrângeri, lăţimea de transport fiind de doar 2,50 m, respectiv de 2,55 m.
Greblarea de calitate este posibilă doar dacă rotoarele sunt capabile să copieze suprafaţa terenului fără a distruge nutreţul. Modelele GA 6501, GA 6501 P şi GA 7501+ sunt echipate cu o suspensie a rotorului 3D pentru o productivitate de neegalat.

Articol publicat în revista Ferma nr. 13/240 (ediţia 1-14 august 2019)

 

Vizualizat: 129 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?