Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Grapele cu discuri Poettinger 8001 T/10001 T

Publicat: 29 august 2019 - 01:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grapele cu discuri scurte de la Poettinger sunt concepute pentru dezmiriştire şi pentru pregătirea solului de însămânţare. Modul de construcţie compact, precum şi poziţia agresivă a discurilor asigură pătrunderea precisă în sol şi amestecarea eficientă a reziduurilor de la recoltare, pentru o bună conservare a apei în sol.

Grapele cu discuri TERRADISC 8001 T şi 10001 T de la Pöttinger, cu lăţimi de lucru de 8 şi 10 metri, garantează încorporarea fără blocaje a reziduurilor de la recoltare, precum şi a funcţionării fiabile în diferite condiţii de operare, chiar şi în prezenţa unei cantităţi ridicate de paie şi iarbă.

Grapele cu discuri Poettinger 8001 T/10001 TClick pe poza pentru galerie!

Specialişti în pregătirea solului de mică adâncime
Fiabilitatea ridicată, în combinaţie cu vitezele de lucru de până la 18 km/oră, asigură volumul enorm de producţie al grapelor cu discuri Poettinger TERRADISC. Adâncimea mică la care lucrează este uniformă, iar bătătorirea solului este optimă, rezultând o solă lucrată foarte bine. Construcţia compactă, unghiul agresiv al discului şi configuraţia deviaţiei instrumentelor asigură penetrarea precisă şi amestecarea excelentă a solului şi vegetaţiei, chiar şi în condiţii de teren uscat. Construcţia scurtă reprezintă o caracteristică cheie a grapei compacte cu discuri Pöttinger. Cu TERRADISC aveţi de ales între adâncimi de lucru cuprinse între 5 şi 15 cm pentru cea mai bună cultivare a solului, specifică terenului.

Sistem de braţe portante cu două discuri TWIN ARM
Finisarea uniformă a solului datorită sistemului de braţe portante cu două discuri crestate pe o bridă de prindere răspunde aşteptărilor fermierilor în privinţa prelucrării terenului. Pentru a realiza acest lucru, producătorul Pöttinger a optimizat geometria, dimensiunea şi unghiul de montare şi de penetrare a discurilor. Două braţe solide de susţinere sunt sudate pe o consolă de prindere foarte lată. Acest lucru asigură păstrarea în orice moment a poziţiei şi unghiului discurilor. Chiar şi în cazul solului greu sau cu pietre este imposibilă devierea discurilor în lateral - urmele bătătorite de roţi sunt afânate în mod constant. Reglajul central şi hidraulic al adâncimii de lucru (opţional pe 8001 T, standard pe 10001 T) este convenabil şi uşor de realizat. Rezultatul: urme joase, penetrare perfectă, urmărire foarte bună a solului, cea mai bună adâncime şi încorporarea în sol a reziduurilor de la recoltare.

Conservarea apei în sol chiar şi la lăţimi mari de lucru
Conservarea apei în sol reprezintă, de asemenea, un aspect cheie respectat de grapele cu discuri TERRADISC T: secţiunile individuale ale cadrului se adaptează la contururile terenului pentru a asigura conservarea optimă a apei în sol. La capătul nearat al terenului, sistemul TERRADISC T (disc tractat pliabil) este ridicat pe suspensia şaşiului în partea din spate, astfel încât greutatea acestuia să fie distribuită pe toată lăţimea de lucru. Ca versiuni standard, la producătorul austriac Pöttinger, grapele cu discuri TERRADISC T oferă lăţimea efectivă de lucru conform specificaţiilor.
Pentru grapele cu discuri TERRADISC sunt disponibile următoarele tăvăluguri: tăvălug simplu sau dublu cu bare cilindrice pentru solurile uscate, tăvălug inelar de tăiere pentru soluri uscate şi dificile, tăvălug cu discuri de tăiere pentru soluri pietroase şi umede, tăvălug oscilant cu ţepi pentru soluri fără probleme, tăvălug de compactare cu discuri de cauciuc pentru soluri neuniforme şi tăvălug CONOROLL simplu sau în tandem pentru soluri cu probleme.
În ciuda lăţimii mari de lucru, grapele cu discuri TERRADISC T sunt compacte în timpul transportului: şasiul este prevăzut cu un sistem integrat de pliere şi cu un sistem de transport pentru deplasarea sigură pe şosea, cu o înălţime de transport de 4 m şi o lăţime de 3 m. Sunt disponibile frâne pneumatice sau hidraulice.

Sisteme inteligente de comandă
Funcţiile de preselectare sunt utilizate pentru controlul maşinii în mod standard, fiind necesare doar trei dispozitive cu dublă acţionare de la distanţă. Opţional, sunt disponibile un sistem de comandă ISOBUS compatibil şi sisteme hidraulice cu senzor de încărcare. Pentru acest lucru, Pöttinger oferă noul terminal EXPERT 75 ISOBUS - un sistem de comandă simplu şi intuitiv pentru utilizarea cu o singură mână, cu ecran tactil şi consolă de derulare. Terminalul poate fi utilizat împreună cu toate maşinile Poettinger ISOBUS compatibile.

Comunicat de presă NHR Agropartners


ÎN ROMÂNIA, PRIN NHR AGROPARTNERS
Utilajele agricole Poettinger sunt comercializate în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent, NHR Agropartners deţine o reţea de 13 filiale care oferă o gamă complexă de produse şi servicii: vânzare de utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 230 de angajaţi şi un portofoliu cu mărci de top distribuite exclusiv, cum ar fi DEUTZ-FAHR, JCB, Hardi, Bogballe, Sfoggia, Einboeck, pentru a numi doar câteva dintre acestea.
În activitatea NHR Agropartners, pilonii de bază îi reprezintă stabilitatea şi sustenabilitatea, respectul faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitate şi, cu certitudine, perspectiva în viitor.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 13/240 (ediţia 1-14 august 2019)

 

Vizualizat: 128 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?