Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Grapa cu discuri Veloce - Maschio Gaspardo

Publicat: 20 februarie 2022 - 15:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VELOCE este grapa cu discuri ideală pentru pregătirea patului germinativ în vederea semănatului, atât în etapele de finisare a solului, cât şi pentru gestionarea resturilor vegetale.

Grapa Veloce este uşoară, fiind proiectată să lucreze la o adâncime cuprinsă între 5 şi 12 cm. Este disponibilă în variantele cu lăţimi de la 2 până la 7 metri, cu cadru fix sau pliabil şi poate să lucreze în agregat cu tractoare de 65-320 CP.

 Grapa cu discuri Veloce - Maschio Gaspardo1_b


Eficiență în orice condiții și la orice viteză de lucru


Discurile montate independent pe cadru, dispuse pe două rânduri orientate în direcţii opuse, sunt realizate din oţel aliat cu bor de înaltă rezistență, pentru a asigura o uzură redusă chiar şi pe solurile mai dure. Având o formă mai puțin convexă, acestea pătrund mai ușor în sol pentru aceeași putere absorbită.

Ele au diametrul de 520 mm şi se realizează în versiunile ”agresiv” sau mai puţin ”agresiv”, fiind alese în funcţie de tipul de sol. Distanța de 800 mm dintre rânduri asigură amestecarea optimă a solului, pentru o gestionare perfectă a resturilor vegetale în orice condiții de lucru. Discurile sunt prevăzute individual cu 4 amortizoare din cauciuc, tip “silent block”, care, împreună cu rulmenții SKF Agri Hub, asigură o fiabilitate imbatabilă și întreținere redusă. 

Suportul discului a fost proiectat pentru a asigura un flux optim al solului, în special la viteze mari de lucru. Forma ușor curbată îmbunătățește absorbția șocurilor pentru o stabilitate îmbunătățită.

 Grapa cu discuri Veloce - Maschio Gaspardo2_b


Întreținere redusă


Butucii fiecărui disc se rotesc pe rulmenți speciali cu două rânduri de bile orientate unul spre celălalt. Rulmentul este protejat împotriva pătrunderii prafului, noroiului și murdăriei printr-o etanșare specială. Butucul a fost proiectat pentru a oferi performanțe optime, împreună cu o întreținere redusă. În acest caz nu este nevoie ca discurile să fie unse la intervale regulate!

 

Uniformitate pe toată lățimea de lucru


Deoarece lucrează în câmp, modelul Veloce pliabil își menține lateralele deschise și rigide, pentru a permite o cultivare uniformă pe toată lățimea de lucru. Deflectoarele limitatoare generoase previn formarea crestelor la marginile zonei de cultivat și au poziție fixă și flotantă. Roțile de adâncime din față sunt, de asemenea, disponibile ca dotare opțională, pentru a stabiliza și a susține lateralele.

Grapa Veloce oferă o productivitate ridicată și un consum redus, având în vedere viteza de lucru ridicată (15 km/h).

 Grapa cu discuri Veloce - Maschio Gaspardo3_b


Gamă largă de tăvălugi


Velocelucrează în agregat cu o gamă largă de tăvălugi posteriori, ceea ce asigură o nivelare perfectă a solului pentru un pat germinativ uniform. Pe lângă reglarea adâncimii de lucru cu ajutorul tiranţilor mecanici, tăvălugul posterior poate fi dotat la cerere cu un sistem hidraulic de reglare, care poate fi controlat din cabina tractorului. 

De asemenea, grapa Veloce poate fi dotată în partea frontală cu un tăvălug lamelar extrem de util pentru gestionarea resturilor vegetale.

 

un articol de

SORIN-TIBERIU BUNGESCU

USAMVB Timișoara

mai multe pe această temă www.maschio.com

Vizualizat: 694 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?