Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gestionează-ți toate utilajele cu un singur monitor!

Publicat: 31 august 2020 - 11:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ISOBUS – acesta este un cuvânt din ce în ce mai folosit în agricultura de precizie. Dar ce este mai exact?

Azi, majoritatea producătorilor de echipamente și utilaje destinate agriculturii de precizie au un țel comun – intercompatibilitatea.

Înainte, fiecare utilaj, avea un monitor cu care era controlat și apăreau probleme la schimbarea utilajului, a modelului sau când era folosit cu mai mult de un tractor când trebuia înlocuit și monitorul. Asta înseamnă bani, timp pierdut și probleme în lucrări. ISOBUS rezolvă aceste probleme prin folosirea de mufe, conexiuni și protocoale de comunicare standardizate.

ISOBUS Trimble_b

Ce înseamnă asta? Poți folosi un monitor de ghidare Trimble, cu un sprayer Berthoud, cu o mașină de fertilizat Vicon, sau o semănătoare Horsch. Astfel, cu ISOBUS, poți folosi un singur monitor, cu orice utilaj, indiferent de marcă.

Cu ISOBUS, beneficiezi de eficiență în efectuarea lucrărilor din câmp, economie de bani, aplicarea corectă a inputurilor. Prin simpla conectare a utilajului în priza ISOBUS, toate setările sunt încărcate automat, operatorul nemaiavând nevoie să memoreze interfețe și setări, să mute monitoare, cabluri și senzori.

Beneficiază de avantaje mai mari, când monitorul efectuează și ghidarea. Cu ajutorul datelor satelitare, poți închide și deschide automat secțiuni, controla și modifica în mod automat doza aplicată, întocmi automat hărți de aplicare sau recoltare. Cabina nu mai este inundată de monitoare.

Ai utilaje utilajele în fermă care nu sunt compatibile ISOBUS? Există kit-uri care fac utilajele compatibile ISOBUS, dar îți aduc de îmbunătățiri, prin adăugarea de noi senzori, sau senzori mai performanți, eliminând eroarea umană în efectuarea setărilor și calibrărilor. Un astfel de sistem este Field-IQ ISOBUS de la Trimble - compatibil cu toate tipurile și mărcile de utilaje agricole, și cu un preț avantajos.

Un lucru este clar – ISOBUS este viitorul. Acum, majoritatea utilajelor inteligente, sunt compatibile ISOBUS, de la cositori și prese de balotat, până la semănători și mașini de stropit.

Pentru mai multe detalii contactați specialiștii Vantage: http://bit.ly/Contact_Vantage

Vizualizat: 1011 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?