Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Gama de headere OROS

Publicat: 30 decembrie 2019 - 02:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Deşi campania de recoltare este la final, headerele pentru recoltat porumb au încă mare căutare. Ne-am convins de aceasta la standul companiei Linamar, care a expus trei modele de headere Oros pentru porumb şi floarea-soarelui.

Gama de headere OROSClick pe poza pentru galerie!

Produsele Oros sunt caracterizate "printr-o excelentă tocare a resturilor vegetale, printr-o fiabilitate foarte bună şi prin versatilitate: se pot adapta la orice combină care există pe piaţă în momentul de faţă. {i, nu în ultimul rând, excelentul raport preţ/calitate este un alt punct forte al echipamentelor noastre", ne-a declarat Florian Constantinescu, product manager al firmei Oros.


• Headerul Oros 3HSA pentru porumb şi floarea-soarelui - fabricat de peste 25 de ani - este echipamentul de bază al companiei şi se află acum la a treia generaţie. Sistemul de tăiere este acţionat printr-o transmisie clasică, pe lanţuri. De asemenea, cuţitele sunt foarte bune şi sunt tratate şi încărcate cu carburi metalice, pentru o viaţă lungă de exploatare. Ambreiajul e situat în cardan, astfel încât să poată fi asigurată transmisia către toate secţiile.
Headerele Oros 3HSA există în mai multe tipuri constructive (pe 6, 7, 8, 9, 10, 12 şi 16 rânduri), la distanţe de 50, 60, 70, 80 şi 75 cm.
Headerul 3HSA se caracterizează printr-o fiabilitate foarte bună, tocare excelentă şi o greutate scăzută, ceea ce conferă utilajului economicitate în lucru.


• Headerul Oros Cornado e produs în variante pe 6, 8, 12 şi 16 rânduri, în versiune fixă sau pliabilă. Aceste echipamente se remarcă printr-o tocare excelentă, sunt printre cele mai bune de pe piaţă şi au o greutate scăzută datorită reductoarelor şi cutiilor de viteză, a căror carcasă este din aluminiu. De asemenea, mentenanţa foarte simplă se datorează unui design foarte bun. În timpul recoltării, viteza de lucru poate să ajungă până la 12 km/oră.


Atât headerele 3HSA, cât şi Cornado dispun de un kit special pentru a recolta şi floarea-soarelui.
• OSOS Sun este un echipament dedicat pentru floarea-soarelui, cu modele pe 6, 8, 12 şi 16 rânduri şi cu distanţa între rânduri de 70 şi 75 cm. Sistemul de tăiere cu cuţit rotativ, precum şi tăviţele vibrante ajută la direcţionarea optimă a fluxului de material către combină.
Echipamentele Oros Sun sunt foarte fiabile şi uşor de întreţinut. Mentenanţa se realizează rapid şi se face, în primul rând, la începutul campaniei de recoltat, atunci când verificăm nivelul de ulei şi uzura pieselor de mişcare. În cazul echipamentului Oros 3HSA, la care transmisia se face prin roţi de lanţ şi lanţuri, este necesară o întreţinere zilnică, respectiv verificare şi gresare.

Opţiuni suplimentare
Opţional, headerele Oros Sun pot fi dotate cu un tocător pentru resturi vegetale, amplasat în spatele echipamentului, astfel încât să nu aibă loc pierderi din cauza vibraţiilor. "Tocătorul de resturi vegetale are un randament deosebit, realizează o tocare uniformă şi lasă câmpul curat. De asemenea, capotajele şi despărţitorile de lanţ sunt realizate din plastic, ceea ce înseamnă o reducere a greutăţii şi implicit consum mai mic de combustibil. Oros Sun este un echipament foarte fiabil, recomandat pentru suprafeţe de peste 50 ha de floarea-soarelui", explică Florian Constantinescu.

Florian Constantinescu_b
Florian Constantinescu: „Cu headerul Oros Sun se realizează o mare economie şi, în maxim trei ani, se poate amortiza costul acestui echipament numai şi numai prin eliminarea pierderilor la recoltat”.


PROFIL DE COMPANIE
Linamar Corporation deţine afaceri în mai multe domenii (energie, vehicule comerciale, transporturi, motoare şi agricultură) şi are, la nivel global, peste 27.000 de angajaţi şi 61 unităţi de producţie, realizând vânzări de 7,6 miliarde dolari canadieni în 2018. Divizia de agricultură, cu o experienţă de peste 50 de ani, este reprezentată prin brandurile MacDon (în America de Nord), recunoscut pentru headerele FlexDraper®, şi OROS în Europa.
Linamar Hungary Zrt., prin divizia de agricultură OROS, produce headere pentru recoltat porumb şi floarea-soarelui, care sunt exportate în peste 25 de state europene.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 20/247 (ediţia 15-30 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 744 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?