Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fuziunea anului la Maschio Gaspardo

Publicat: 01 aprilie 2021 - 11:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maschio Fienagione, fostul Feraboli S.p.A. din Cremona, a încheiat fuziunea cu Maschio Gaspardo, obiectiv prevăzut în Planul de afaceri al Grupului pentru perioada 2019-2022.

Fuziunea dintre Maschio Fienagione S.p.A. şi Maschio Gaspardo S.p.A. a fost încheiată la data de 31 decembrie 2020. Maschio Fienagione făcea deja parte din Grupul Maschio Gaspardo încă din anul 2014, în urma achiziţiei societăţii Feraboli S.p.A. din Cremona.

Tranzacţia este parte integrantă din proiectul de optimizare a structurii corporative şi permite îmbunătăţirea sistemelor de guvernanţă şi reducerea suplimentară a costurilor administrative ale celor două societăţi implicate. De asemenea, fuziunea va crea noi sinergii şi va permite simplificarea producţiei şi a fluxurilor de distribuţie.

"Fuziunea dintre Maschio Fienagione şi Maschio Gaspardo reprezintă pentru noi un pas înainte spre reducerea costurilor în favoarea unei optimizări a structurii şi a procesului. Această fuziune ne va permite o poziţionare mai solidă pe pieţele în care suntem prezenţi şi ne va da un impuls în vederea extinderii" - MIRCO MASCHIO, Preşedintele Maschio Gaspardo

Mirco Maschio, Andrea Maschio si Luigi De Puppi_b

Foto: În stânga jos, Mirco Maschio, președintele grupului, în spatele acestuia e fratele său, 

Andrea Maschio, în dreapta, directorul executiv Luigi De Puppi

 

Mediu de lucru dinamic, accent pe dezvoltare


Structura noii societăţi formate va permite angajaţilor, care îşi vor păstra condiţiile contractuale existente, să beneficieze de un mediu dinamic şi să se bucure de oportunităţi mai mari de dezvoltare profesională într-un grup de societăţi în care investiţia în dezvoltare reprezintă unul dintre elementele care îl disting.

 

Consolidarea prezenţei pe pieţele cu potenţial ridicat


Fuziunea face parte din Planul de afaceri (2019-2022) coordonat de Luigi de Puppi, Director General Executiv, ca parte a unui program axat pe creşterea suplimentară a eficienţei operaţionale a Grupului la nivel global. Maschio Gaspardo se concentrează acum pe creşterea şi dezvoltarea activităţii prin consolidarea prezenţei Grupului pe pieţele cu potenţial ridicat (China, Japonia, Asia de Sud-Est şi America de Nord). Activitatea Grupului va fi dezvoltată atât pe plan intern, cât şi prin parteneriate strategice. Planul prevede şi un control mai mare al pieţelor unde prezenţa Grupului este încă slabă, precum Africa şi America de Sud.

ITALIA - Campodarsego_b


Modernizarea gamei pentru plante furajere

 

Un alt factor determinant al dezvoltării strategice îl reprezintă modernizarea platformei de produse dedicate segmentului de utilaje pentru prelucrarea fânului prin dezvoltarea de prese pentru baloţi rotunzi cu geometrie şi cameră variabile ca gamă emblematică, prin investiţii menite să ridice complexitatea şi evoluţia gamei de produse în ceea ce priveşte funcţiile electronice şi conectivitatea echipamentelor concepute şi fabricate în Cremona.

 

Tehnologii intuitive şi sustenabile

 

„Unul dintre obiectivele acestei tranzacţii este crearea de sinergii noi care sunt esenţiale pentru a continua dezvoltarea de produse avansate tehnologic. Ajutorul pe care ni-l oferă tehnologiile şi dispozitivele electronice noi este de neînlocuit iar funcţiile precum conectivitatea, capacitatea de a colecta şi interpreta prelucrarea datelor pentru a maximiza profitul clienţilor noştri fac acum parte dintr-o realitate care se dezvoltă şi deţine un rol tot mai important şi în agricultură”, a declarat Andrea Maschio, Preşedintele Maschio Holding S.p.A.

Concret, pentru a veni în sprijinul agricultorilor, inginerii noştri în cercetare şi dezvoltare au modernizat gama de utilaje EXTREME prin adăugarea modelului ISOTRONIC Seria 2, cu ajutorul căruia toţi parametrii de lucru pot fi gestionaţi cu uşurinţă de la terminalul ISOBUS al tractorului. În plus, au fost introduse noua bază cu deschidere şi posibilitatea de reglare a presiunii de până la 210 bari.

Foto 3 ITALIA - Cremona_b


Mondiale 120 Combi -  utilajul pentru culturi verzi


Un alt domeniu de dezvoltare este reprezentat de gama de prese de baloţi rotunzi care pot fi cuplate la tractoare şi care permit reducerea numărului de treceri, a timpului de lucru şi a consumului de combustibil. De exemplu, utilajul Mondiale 120 Combi este cea mai bună soluţie pentru culturile verzi: în timpul recoltării, culturile sunt tăiate, împachetate şi înfăşurate într-o singură operaţiune pentru a păstra calitatea nutritivă a produsului.

Prin combinarea mai multor operaţiuni într-una singură, echipamentele noastre eficientizează activităţile de administrare a terenurilor din toate punctele de vedere. Agricultorii noştri au la dispoziţie tehnologii intuitive şi sustenabile care le permit o utilizare eficientă a utilajelor. Acest lucru facilitează obţinerea randamentelor maxime pe teren prin evitarea timpului pierdut şi grijă sporită faţă de sol şi mediu.

 

GRUPUL MASCHIO GASPARDO - UN BUSINESS DE TALIE MONDIALĂ


Maschio Gaspardo este un grup de talie internaţională specializat în producţia de echipamente agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisagistică, producţie de utilaje pentru tratarea culturilor, recoltare şi prelucrarea fânului. Înfiinţat în Campodarsego (Padova) în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 de angajaţi la nivel mondial în 8 unităţi de producţie, din care 3 în străinătate - China, India şi România - şi în 13 filiale comerciale (Italia, Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India şi România). Maschio Holding, acţionarul majoritar, deţine 64% din capitalul social, Friulia Finanziaria FVG deţine 19% iar restul de 17% este controlat de Veneto Sviluppo S.p.A.

 

comunicat de presă MASCHIO GASPARDO ROMANIA

mai multe pe această temă www.maschio.com

Vizualizat: 600 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?