Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fraţii ŢONE - deschizători de drumuri în MECANIZARE!

Publicat: 01 august 2017 - 14:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMA, OMUL şi COPERTA. Adrian Ţone este nelipsit de la evenimentele Titan Machinery, acolo unde l-am şi întâlnit. De curând am ajuns în ferma lui, să povestim despre agricultură, viaţă, investiţii, pasiuni şi realizări. Era alături de fratele şi partenerul lui de afaceri, Dorel Ţone. 

Povestea fermei fraţilor Ţone - Bangkok 84 Impex - a prins contur după mai bine de trei ore de amintiri depănate.

fratii-tone_b

De agricultură s-au apucat în urmă cu 16 ani. „Cred că a fost o şansă. Am aflat că este o oportunitate să vinzi seminţe şi şrot de floarea-soarelui pentru ulei, am testat acest lucru timp de trei ani. Dar am văzut că se câştigă foarte bine din producţia de loturi semincere şi ne-am apucat de agricultură cu ţinta clară de a produce sămânţă. Am plecat cu 563 ha în 2001 şi an de an am crescut. Între 2001 şi 2008 de afacerea noastră în agricultură se ocupau doar inginerii agronomi angajaţi. Din 2008 ne ocupăm de fermă numai noi. Expansiunea mare am început-o în 2013, atât pe utilaje, cât şi la teren, şi-a amintit Dorel.

Dorel-Tone_b

Dorel Ţone se ocupă de segmentul comercial al afacerii (aprovizionare, contabilitate, comercializare), iar Adrian Ţone de producţia agricolă. Deciziile privind ferma le iau împreună. „Cel mai distractiv lucru a fost atunci când părinţii au aflat că ne apucăm de agricultură, pentru că la acel moment nu ştiam nimic, nici măcar utilajele sau cum se recoltează diferitele culturi”, spune Dorel.

Adrian-Tone_b

Cei doi fraţi n-au studii agronomice. Dorel este inginer, absolvent al TCM, iar Adrian Ţone este electromecanic. „Dacă eram ingineri agronomi, sigur ne găseam scuze tehnologice să nu ajungem la rezultatele dorite. Aşa noi credem că orice este posibil şi, drept urmare, reuşim”, explică Dorel.

tractoare-case-la-tone_b

Citiţi pe larg povestea fraţilor Ţone în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2017!

echipa-tone_b

Vizualizat: 5992 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?