Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fraţii ŢONE - deschizători de drumuri în MECANIZARE!

Publicat: 01 august 2017 - 14:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMA, OMUL şi COPERTA. Adrian Ţone este nelipsit de la evenimentele Titan Machinery, acolo unde l-am şi întâlnit. De curând am ajuns în ferma lui, să povestim despre agricultură, viaţă, investiţii, pasiuni şi realizări. Era alături de fratele şi partenerul lui de afaceri, Dorel Ţone. 

Povestea fermei fraţilor Ţone - Bangkok 84 Impex - a prins contur după mai bine de trei ore de amintiri depănate.

fratii-tone_b

De agricultură s-au apucat în urmă cu 16 ani. „Cred că a fost o şansă. Am aflat că este o oportunitate să vinzi seminţe şi şrot de floarea-soarelui pentru ulei, am testat acest lucru timp de trei ani. Dar am văzut că se câştigă foarte bine din producţia de loturi semincere şi ne-am apucat de agricultură cu ţinta clară de a produce sămânţă. Am plecat cu 563 ha în 2001 şi an de an am crescut. Între 2001 şi 2008 de afacerea noastră în agricultură se ocupau doar inginerii agronomi angajaţi. Din 2008 ne ocupăm de fermă numai noi. Expansiunea mare am început-o în 2013, atât pe utilaje, cât şi la teren, şi-a amintit Dorel.

Dorel-Tone_b

Dorel Ţone se ocupă de segmentul comercial al afacerii (aprovizionare, contabilitate, comercializare), iar Adrian Ţone de producţia agricolă. Deciziile privind ferma le iau împreună. „Cel mai distractiv lucru a fost atunci când părinţii au aflat că ne apucăm de agricultură, pentru că la acel moment nu ştiam nimic, nici măcar utilajele sau cum se recoltează diferitele culturi”, spune Dorel.

Adrian-Tone_b

Cei doi fraţi n-au studii agronomice. Dorel este inginer, absolvent al TCM, iar Adrian Ţone este electromecanic. „Dacă eram ingineri agronomi, sigur ne găseam scuze tehnologice să nu ajungem la rezultatele dorite. Aşa noi credem că orice este posibil şi, drept urmare, reuşim”, explică Dorel.

tractoare-case-la-tone_b

Citiţi pe larg povestea fraţilor Ţone în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2017!

echipa-tone_b

Vizualizat: 5789 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!