Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FORTERRA HD, finalist la Tractorul Anului 2017

Publicat: 10 decembrie 2016 - 13:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Marca ZETOR și-a făcut loc pentru prima dată în istoria EIMA la concursul Tractorul Anului, fiind reprezentată de modelul inovativ ZETOR FORTERRA HD 140, aflat printre șase cei mai de succes finaliști ai competiției.

În ziua de 9 noiembrie 2016, în Bologna, Italia, prestigiosul concurs la nivel european Tractorul Anului 2017 și-a anunțat câștigătorii la categoriile individuale. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în cadrul EIMA - Expoziția Agricolă Internațională.
Premierea internațională a celui mai bun tractor de pe piața europeană s-a făcut în urma deciziei unui juriu format din 25 de jurnaliști independenți specializați în echipamente agricole, din 23 de țări europene. Aceștia au evaluat vehiculele ca un întreg, evidențiind aspectele tehnice, designul, ergonomia și calitatea însă au urmărit performanțele tractoarelor și la lucru, în condiții conforme cu realitatea.

ZETOR FORTERRA HD 140_b

Direct în finală de la prima participare!
"A fost pentru prima dată când am participat la concursul Tractorul Anului și imediat am ajuns în finală. A fost un mare succes pentru ZETOR și pentru toți angajații noștri, de care toți suntem foarte mândri. Se confirmă faptul că susținerea investițiilor în dezvoltarea modelelor noi și modernizate și prezentarea de game noi de putere este o abordare întreprinsă corect de către companie. În cadrul concursului, am avut o ocazie unică de a prezenta abilitățile tractorului ZETOR experților din întreaga Europă, fapt pe care îl apreciem foarte mult. Tractorul FORTERRA HD a primit câteva premii prestigioase în trecut, însă succesul în concursul Tractorul Anului este fără îndoială cea mai mare recunoaștere de până acum", a declarat Margaréta Víghová, Corporate Communication Director, ZETOR TRACTORS a.s.
FORTERRA HD a luptat pentru primul loc cu șase tractoare ale altor mărci în acest an, care a fost și a 20-a aniversare a concursului de la EIMA.
Tractoarele aparținând brandurilor renumite au parcurs câteva runde de selecție. Prima rundă a avut loc în primăvară, când fiecare participant și-a prezentat tractorul în fața juriului care a ales finaliștii pentru patru dintre categoriile anunțate. Tractorul FORTERRA HD a fost nominalizat la categoria Tractorul Anului.

ZETOR FORTERRA HD 140_b

FORTERRA HD cu norme de emisie conform TIER 4F
FORTERRA HD este un model de top din gama FORTERRA. Acesta oferă o putere mărită, de la 127 la 147 CP, fiind mai robust, cu suspensie pe osie și un panou de control multifuncțional.
FORTERRA HD utilizează motoare ZETOR eficiente cu 16 valve care sunt rezultatul proprii dezvoltări și producții; motoarele îndeplinesc standardele de emisie STAGE IV/Tier 4F. Au o accelerare bună și pornesc cu ușurință la temperaturi reduse.
Conform testelor independente ale Universității Mendel din Brno, Republica Cehă, motoarele cu standardele de emisie STAGE IV au un consum de combustibil redus în comparație cu motoarele din generațiile precedente; economia este în jur de 15-20%, în funcție de activitatea întreprinsă.
Transmisia tractoarelor FORTERRA HD oferă un număr mai mare de viteze utilizabile, fapt ce ajută că motorul să funcționeze la turații optime, atât la activitatea prestată în câmp cât și la transport. Acest fapt este în principiu reflectat în consumul de carburant. Transmisia oferă 13 viteze în gama de lucru cel mai des utilizată, de 4-12 km/h. În total transmisia are 30 de viteze înainte și 30 de viteze înapoi.
Exploatarea tractului se efectuează cu ușurință, cu ajutorul caracteristicilor precum PowerClutch în care butonul de ambreiaj este amplasat pe schimbătorul de viteze, PowerShift în trei trepte, multiplicatorul de cuplu, PowerShuttle și inversor hidraulic.
Utilizarea electrohidraulicii Bosch are ca și rezultat o efectivitate mărită când tractorul lucrează cu agregate. O încărcare uniformă a mecanismului ridicător este asigurată de către doi cilindri hidraulici auxiliari, ce oferă o forță de ridicare de 85kN (8.500 kg). FORTERRA HD este echipată cu distribuitor hidraulic cu patru secții, comandat electrohidraulic.
Desigur că tractorul este echipat cu un sistem automat de reglare a mecanismului ridicător HITCHTRONIC, care a fost prezentat de către ZETOR TRACTORS a.s. în premieră mondială și a primit numeroase premii. La folosirea acestui sistem nu trebuie reglată decât adâncimea de lucru a agregatului; la realizarea valorii prestabilite sistemul măsoară rezistența agregatului față de sol și această valoare este folosită ca referință pentru reglarea automată. Datorită sistemului HITCHTRONIC tractorul are un consum de motorină mai redus. De aici rezultă o economie de 5-7% la consumul de carburant.
În ceea ce privește confortul și ergonomia, tractorul are în dotare o cabină spațioasă iar suspensia pe puntea față aduce un confort sporit. FORTERRA HD este echipată cu panou multifuncțional ce unifică cele mai importante aspecte de control într-un singur loc, logic organizat.
Referitor la suspensia pe puntea din față menționată, FORTERRA HD utilizează un sistem de două semipunți amortizate independent. Tractorul este de asemenea echipat cu diferențial blocabil 100%. Nu se poate să nu menționăm sistemul automatizat de lucru și întoarcere care reduce numărul de comenzi necesare operatorului. Acest lucru face ca tractorul să aibă o manevrabilitate mai ușoară.

 

ZETOR TRACTORS a.s.
ZETOR TRACTORS a.s. este producătorul de tractoare agricole ZETOR începând cu anul 1946. Din anul 2005 compania este deținută de HTC Holding a.s. Spațiile de producție se află la Brno-Líšeň iar în clipa de față întreprinderea are un număr de 700 de angajați.
Anul acesta, brandul ZETOR sărbătorește cea de-a 70-a aniversare. De la înființare au fost vândute peste 1,3 milioane tractoare în 136 de țări din întreaga lume. Pentru clienții săi, ZETOR oferă un raport excelent de calitate și preț pentru toate produsele comercializate.
Producția și dezvoltarea localizată în Brno asigură o inovare continuă a tractoarelor: un raport ideal între masă și putere (kg/CP), un design ușor și practic și o eficiență excelentă în exploatare. Portofoliul curent al mărcii ZETOR conține patru modele - MAJOR, PROXIMA, FOTERRA and CRYSTAL și urmează să fie extins la șase. În anul 2015 ZETOR TRACTORS a.s. a lansat un nou design conceptual ZETOR by Pininfarina ce va fi introdus treptat la toate modelele.
În afară de tractoare, compania ZETOR TRACTORS a.s. produce și vinde motoare și componente pentru tractoare.


ZETOR TRACTOR SRL, DE 11 ANI ÎN ROMÂNIA
ZETOR TRACTOR SRL este importatorul exclusiv de tractoare agricole marca ZETOR fabricate în Cehia. Compania activează pe piața din România din anul 2005. Pe teritoriul național a încheiat parteneriate cu întreprinderi stabilite local, care sunt mai apropiate agricultorului zonei căreia i se adresează.
În ceea ce privește serviciile oferite după vânzarea tractoarelor - aici ne referim la revizii specifice și reparații - distribuitorii autorizați sunt școlarizați în fabrică și oferă atât service mobil cât și atelier fix. Piesele de schimb cât și a reparațiile de service sunt oferite la cele mai bune prețuri. Mai mult de atât, oferim suport tehnic telefonic, manuale de reparații cât și piese de schimb originale la prețuri fără concurență pentru tractoarele ZETOR mai vechi.
Mai multe pe www.zetor.ro

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 406 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!