Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fliegl preia producătorul francez Brochard

Publicat: 23 iulie 2019 - 10:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fliegl Agrartechnik a parafat la începutul acestei luni achiziţia companiei franceze Brochard, specializată în producţia de remorci agricole de mare tonaj şi echipamente de împrăştiat gunoi de grajd.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă Fliegl a anunţat că va păstra brandul Brochard ca entitate de sine stătătoare în cadrul grupului, urmând ca cea mai mare parte a produselor să fie comercializate pe pieţele internaţionale şi cea franceză sub numele de Brochard Agriculture, în timp ce anumite distribuitoare de îngrăşăminte vor fi produse doar sub marca Fliegl. Primele astfel de modele vor fi prezentate în această toamnă, la Agritechnica.

Fliegl-remorci_bCu sediul central în Beaulieu sous la Roche, în vestul Franţei, Brochard a captat atenţia lumii în vara lui 2014, când a stabilit un record mondial în ceea ce priveşte aplicarea de gunoi de grajd. Atunci, folosind o remorcă cu o capacitate de 50 de tone ataşată unui tractor articulat New Holland T9.615, s-a reuşit împrăştierea în 24 de ore a unei cantităţi de 4.217 tone de gunoi de grajd pe o suprafață de 221,8 hectare. Pentru stabilirea acestui record, remorca a fost încărcată însă cu 64 de tone de materie organică.

Fliegl Agrartechnik îşi are sediul central la Mühldorf, în Bavaria (Germania), unde pe o suprafaţă de 30 de hectare sunt produse şi asamblate, printre altele, remorcile de transport destinate sectorului agricol, remorcile de transbordare şi instalaţiile de biogaz.

Cea mai mare inovaţie a Fliegl a avut loc în 1998 când a fost introdusă pe piaţă remorca dotată cu perete împingător, o revelaţie pentru fermieri, care au nevoie de şi mai puţină forţă de lucru, maşina înlocuind efortul uman si o serie de echipamente adiţionale. De atunci, tehnologia s-a dezvoltat, Fliegl fiind recompensată cu numeroase premii la diferite expoziţii internaţionale de specialitate.

Pe piaţa din România, Fliegl este reprezentată de IPSO Agricultură.

Vizualizat: 777 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?