Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fii mai eficient cu Trimble!

Publicat: 29 aprilie 2020 - 10:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Toţi fermierii vor să sporească eficienţa lucrărilor din ferme. Când aspectele legate de lucrări sunt evaluate şi optimizate, apar multe zone unde îmbunătăţirile pot aduce creşteri în productivitatea fermei.

Există mai multe modalităţi de creştere a eficienţei, dar cea mai importantă este folosirea agriculturii de precizie.

Ghidare cu Trimble_b

• Eficienţa salvează timp. Cea mai mare provocare, din punct de vedere al eficienţei, constă în faptul că aceasta este greu de măsurat. Un fermier nu ştie dacă a lucrat cu eficienţă maximă până când aceasta nu este îmbunătăţită. Foarte mulţi fermieri nu înţeleg că semănatul cu marcatorul este ineficient, până când nu adoptă soluţiile de ghidare automată pentru semănat.

• Eficienţa reduce costurile. Folosirea mai eficientă a timpului reduce uzura echipamentelor, duce la economie de combustibil, poate diminua costurile cu inputurile şi poate îmbunătăţi producţia.

De exemplu, aplicarea eficientă a pesticidelor previne suprapunerile, reducând risipa de produs şi îmbunătăţind producţia. Astfel, nu mai apar pierderi cauzate de deteriorarea culturii. Un alt lucru care poate fi îmbunătăţit se referă la omisiunile în teren prin creşterea producţiei, deoarece nu vor mai fi porţiuni cu multe buruieni şi nu este nevoie de treceri succesive pentru a trata ce s-a omis în prima trecere. Rezultatul: costuri reduse, economie de combustibil, îmbunătăţirea producţiei.

• Eficienţa creşte productivitatea. Clienţii care folosesc autoghidarea de la Trimble spun că stresul şi oboseala operatorului scad în timpul lucrărilor. Operatorii se pot concentra mai mult pe operaţiunile importante din cabină şi pot interveni rapid când apar nereguli.
Prin reducerea stresului şi a oboselii se obţine mai mult teren lucrat/zi de campanie, aspect crucial în condiţiile în care ferestrele de semănat s-au redus considerabil.

Tehnologia îi ajută pe fermieri să utilizeze forţa de muncă mult mai eficient. Pentru lucrări simple se pot folosi operatori mai puţin calificaţi. Lăsând ghidarea automată să aibă grijă de mai multe variabile, operatorii pot superviza că lucrurile se întâmplă exact aşa cum trebuie. Este un lucru extrem de important în condiţiile în care forţa de muncă este tot mai greu de găsit şi mai ales de păstrat. Astfel, tehnologia permite accesul la locuri de muncă şi celor care până acum nu aveau experienţa necesară.

Vrei să beneficiezi şi tu de toate aceste avantaje ale agriculturii de precizie? Contactează specialiştii Vantage şi te vom ajuta să îţi eficientizezi lucrările din fermă.

Text şi foto: Vantage

Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)

Vizualizat: 346 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?