Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fermieri din peste 20 de țări, în vizită la Amazone

Publicat: 24 iunie 2022 - 12:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În contextul agriculturii moderne şi al evoluţiei preţurilor inputurilor, sistemele de precizie permit economii considerabile de timp și de bani, precum şi beneficii de mediu. Inovaţiile Amazone urmăresc permanent aceste obiective. 

În apropierea sediului central din Hasbergen (Germania), în luna mai, Amazone a organizat "Zilele Câmpului" dedicate clienţilor internaţionali. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, timp de şapte zile s-au perindat zilnic grupuri de circa 80 de persoane, în principal fermieri, din peste 20 de state. "Este foarte important pentru Amazone să avem contactul cu fermierii internaționali - beneficiarii finali ai produselor noastre, pentru a le cunoaşte părerile şi doleanţele despre ceea ce facem şi să avem astfel o imagine despre ce utilaje văd ei în viitor și ca perspectivă, pentru a adapta și inova în acord cu cerințele actuale ale pieței", ne-a declarat Franz Jakoby, manager general Amazone România. 

Franz Jakoby, manager general Amazone România_b

”La acest eveniment ne-am dorit să arătăm ce utilaje producem deja, care sunt prototipurile la care se lucrează şi care sunt utilajele aflate în faza de cercetare & dezvoltare, în serie ”0” ” - FRANZ JAKOBY, Manager general Amazone România


În câmp au fost 4 secțiuni:

 

1. Prelucrarea solului şi sisteme autonome;

2. Maşini de erbicidat şi tehnologiile conexe, alături de alternative pentru combaterea buruienilor;

3. Semănători de precizie şi semănat cu rată variabilă;

4. Sisteme de împrăştiat îngrăşăminte.

 Zilele campului AMAZONE in Hasbergen, Germania2_b


Cultivarea în rânduri


Obiectivele agriculturii în rânduri controlate sunt: utilizarea resurselor în funcție de nevoie, obținerea unor randamente și venituri suplimentare, precum şi o contribuție maximă la biodiversitate.

Luând în considerare reglementările privind reducerea cantităţilor de pesticide, dar şi reglementările pentru protecţia mediului, Amazone împreună cu Schmotzer fac eforturi pentru a le compensa, prin noi tehnici şi echipamente, praşile mecanice şi tratamente efectuate pe rând sau ”spot”. "Echipamentele noastre ne permit să erbicidăm sau să facem tratamente doar pe rândul de cultură, iar între rânduri să prășim folosind sisteme automate. Stropirile în benzi sunt foarte actuale și foarte răspândite în Germania”, a explicat Franz Jakoby.

Noutăţile Amazone pentru pregătirea solului sunt grapa Catros XL 3003 cu discuri X-Cutter şi noul cultivator Cobra pentru lucrări superficiale ale solului, precum şi semănătoarea directă PrimeraDMC.

 Tractorul autonom AgXeed_b

În câmp, tractorul autonom AgXeed a fost prezentat în tandem cu un cultivator Cenio 3000 Super şi frontal cu un tocător de resturi vegetale


Cu 70% mai puțină soluție


Cu ajutorul acestor echipamente pentru stropit în bandă se reduce rata de aplicare cu până la 70%, iar cu un rezervor se acoperă o suprafaţă mult mai mare. În plus, ele permit o reglare precisă a înălţimii și o utilizare flexibilă, datorită gamei largi de aplicare (5-100 l/ha). Datorită sistemelor integrate, operarea echipamentelor şi a organelor active (săpăligi) se face cu precizie şi uşurinţă. 

Zilele campului AMAZONE in Hasbergen, Germania3_b


Semănat de precizie şi cu rată variabilă


Noile variante de semănători de precizie Preceea permit combinaţii diverse de seminţe şi îngrăşăminte, precum şi soiuri diferite, în funcţie de zonă, o rată variabilă la fertilizat şi o presiune variabilă a semănătorii. Aplicarea cu rată variabilă a seminţelor şi a îngrăşămintelor se poate face în funcţie de criterii diferite, independente (%; kg/ha; l/ha, etc.).

 

Simplu şi intuitiv


Cu ajutorul terminalului Amazone este posibilă procesarea simultană a mai multor hărţi de prescripţie pentru seminţe, îngrăşăminte şi microgranule. Vizualizarea lucrărilor efectuate se poate face atât pe terminalul din cabina tractorului, cât şi pe aplicaţia AmaTron Twin.

Eficienţa dovedită la semănat şi la aplicarea îngrăşămintelor asigură reducerea costurilor de operare, protecţia mediului şi randamente bune la recoltare. 

Zilele campului AMAZONE in Hasbergen, Germania4_b


Tractorul autonom AgXeed


Autonomizarea lucrărilor tipice de tracțiune în câmp este unul dintre subiectele des abordate de către marii producători. În acest sens, autonomizarea echipamentelor conectate și a proceselor de lucru constituie obiectul preocupărilor firmei Amazone. Producătorul german a ales să colaboreze cu start-up-ul AgXeed, companie olandeză care are abordările tehnologice și sistemice corecte în ceea ce priveşte tractorul autonom.

Un alt avantaj al parteneriatului cu AgXeed îl reprezintă interfețele deschise și standardizate, în ceea ce privește atât cuplarea mecanică a mașinilor, cât și comunicarea prin ISOBUS şi alte standarde, dar în special electrificarea și siguranța. 

Zilele campului AMAZONE in Hasbergen, Germania1_b


AmaSelect - maşini de erbicidat inteligente


Sistemul AmaSelect, medaliat la Agritechnica 2019, permite controlul individual sau pe secţiune al duzelor, dar şi controlul pulverizării la viraje - AmaSelect CurveControl, erbicidarea pe rând - AmaSelect Row şi aplicarea "punctuală" a produselor pentru protecţia plantelor - AmaSelect Spot.

AmaSelect permite spaţierea de 25 cm între duze, dar şi o distanță specială SpotFan 40-03, precum şi controlul secțiunilor de 50 cm pe lățime parțială, pentru un control foarte precis al marginilor parcelelor.

 

ÎNGRĂŞĂMINTE GRANULATE


Maşinile Amazone de împrăștiat îngrășăminte cu sistem Border de control al marginii permit economii substanţiale de fertilizanţi.

Beneficiile economice și ecologice ale controlului distribuţiei de îngrăşăminte la marginea solei sunt direct proporţionale cu lăţimea de lucru a maşinii de împrăştiat. Sistemele "AutoTS" sau "BorderTS" sunt preferate datorită preciziei şi a uniformităţii superioare de împrăştiere a îngrășămintelor, inclusiv a celor granulate.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 217 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?